KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

OPEN CALL: Summer Sessions 2020

Otvoreni poziv na međunarodnu rezidenciju za umjetnike i dizajnere iz Hrvatske koji se bave umjetnošću i tehnologijom (a mlađi su od 35 godina) !

Udruga Metamedij i MI+ platforma ((V2_Lab, National Taiwan Museum of Fine Arts, Points Center for Contemporary Art, Hangar, Art Center Nabi, Metamedia Association, WAMP, Central Academy of Fine Arts, PNEK, Arquivo 237, Master in Technology and Aesthetics of Electronic Arts – National University of Tres de Febrero, MoTA, Chronus Art Center, Interactive Media Design Lab, NAIST, Kitchen Budapest, iMAL, LABoral Centro de Arte y Creación Industrial, Birmingham Open Media, Baltan Laboratories,  Canadian Film Center)) pozivaju umjetnike (do 35 godina starosti) da se prijave za sudjelovanje na Summer Sessions rezidencijalnom programu.

Mreža za razvoj talenata Summer Sessions nudi rezidencije umjetnicima u začetku karijere te produktivnu atmosferu, kvalitetnu produkciju i stručni feedback – sve što je potrebno za pokretanje ili razvoj profesionalnog umjetničkog projekta. Umjetnici koji budu primljeni u rezidencijalni program imati će priliku svoj rad javno predstaviti u državi članice mreže u kojoj budu gostovali, kao i u Hrvatskoj po povratku s rezidencije.

Tko zašto i kako?

Tko se može prijaviti?
Poziv je namijenjen umjetnicima i dizajnerima iz Hrvatske koji se bave umjetnošću i tehnologijom, mlađi su od 35 godina i/ili su diplomirali prije manje od 5 godina od vremena prijave.
Zašto se prijaviti?
Summer Sessions mreža odabranim kandidatima/kandidatkinjama osigurava financijsku podršku (za troškove putovanja, smještaja, materijala i naknade), osiguran pristup tehničkim objektima i laboratorijima domaćinske organizacije, savjetovanje stručnjaka za produkciju, kustosa, voditelja projekta i/ili drugog osoblja, mogućnost javne prezentacije svog rada.
Kako se prijaviti?
a)Izradite konkretan prijedlog projekta (ne postoje zahtjevi i ograničenja vezana za temu, metodu i disciplinu), b)snimite videozapis u trajanju od 2 minute u kojem objašnjavate svoj projekt ((Imajte na umu da videozapis pregledavaju sve organizacije uključene u mrežu te je stoga poželjno da koristite engleski jezik (gramatika i izgovor se ne ocjenjuju) )), c) videozapis prenesite na YouTube, Vimeo ili slične servise ((Imajte na umu da na Youtube-u videozapis možete označiti kao “nenaveden” (unlisted). Time videozapis neće biti vidljiv osobama s kojima niste podijelili poveznicu. Na Vimeu možete postaviti lozinku.)).

I zaključno: ispunite online obrazac za prijavu koji se nalazi ovdje + ne zaboravite uključiti poveznicu na vaš video prijedlog.

Rok za prijavu je 7. travanj 2020. 1. svibanj 2020. ((Zbog velike neizvjesnosti o tome kako će se odvijati situacija s COVID-19 pandemijom, produljen je rok za prijave za sudjelovanje na ovogodišnjim Summer Sessions rezidencijalnim programima. Dobrodošle su sve vrste projekata te vas pozivamo da prijavite svoje prijedloge, čak i ako niste sigurni hoće li trenutno biti izvedivi. Vjerujemo da zajedno možemo pronaći kreativne načine za nastavak razvijanja i prezentiranja umjetničkog rada.))

autor: Rendom, 15/04/2020

, , , ,

Vezane objave

Arhiva

Kultura u izolaciji

21/04/2020.

Poziv slušateljima za sudjelovanje u istraživanju o oblicima sudjelovanja u kulturi za vrijeme epidemioloških mjera izolacije.

DIYaj dan / otvorene prijave

06/05/2021.

Poziv na radionice DIYaj dan – nauči kako izraditi svoj plakat 

OPEN CALL: Zlatna lubenica 4.0

15/04/2020.

Zlatna lubenica iz bek! 2020. Pročitaj!!! Produkcija, izložba, (sitne) pare, nagrada i slava! Ima i katalog.

Javna rasprava o prijedlogu Zakona o kulturnim vijećima i financiranju javnih potreba u kulturi

03/03/2022.

Javna rasprava o prijedlogu Zakona o kulturnim vijećima i financiranju javnih potreba u kulturi koji je trenutno na javnom savjetovanju…

Tjedna rotacija

Arhiva

THE MARS VOLTA / The Mars Volta

U2 / War (1983)

NAKHANE / Tell Me Your Politik

MR. C / Deep House Amsterdam

PORTISHEAD / Roseland NYC

PORTO MORTO / Portofon (2019)

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM