KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

ROOM 100 s predstavom „Seed“ na Clubture forumu

Nagrađivana izvedbena kompanija Room 100 u svojoj drugoj produkciji u suradnji s renomiranim plesačima break-dancea Vladimirom Smudom i Tonijem Rinkovcem kroz isključivo plesnu kreaciju nastavlja istraživati psihička stanja marginaliziranih pojedinaca na sceni.

ROOM 100 - Seed_by Jakov Labrovic

04. lipnja, na početku trodnevnog Clubture Foruma u Splitu, eksperimentalna izvedbena kompanija Room 100 izvodi work-in-progress predstave „Seed“. Dvadesetpetominutni work-in-progress istraživanje je plesnih tehnika japanskog tradicionalnog plesa butoh i urbanog break-dancea kreirajući atmosferu mračnog ambijenta koja reflektira psihička stanja osoba zaraženih ratnim tragedijama. Režija je inspirirana sjećanjima na Domovinski rat – performans pokušava maksimalno zaobići političku pristranost teme i dokumentaristički prikaz na sceni te u razaranju ljudskog tijela i duha demonstrirati ratnu moć, kako za vrijeme samog rata tako i danas,dvadesetak godina kasnije…

Nagrađivana izvedbena kompanija Room 100 u svojoj drugoj produkciji u suradnji s renomiranim plesačima break-dancea Vladimirom Smudom i Tonijem Rinkovcem kroz isključivo plesnu kreaciju nastavlja istraživati psihička stanja marginaliziranih pojedinaca na sceni. Produkcija Seeda započela je na ljeto 2012., a 2013. bit će izvedena na festivalima izvedbenih umjetnosti, fizičkog kazališta,
suvremenog plesa i performansa u Francuskoj, Italiji, Litvi, Njemačkoj, SAD-u i Hrvatskoj. Premijera Seeda očekuje se na jesen 2013. godine.

Mreža Clubture i Platforma 9.81 od 4. do 6. lipnja u Splitu i okolici organiziraju 6. Clubture Forum o prostornim potrebama nezavisne kulture. Program Foruma sastoji se od panela, diskusija, radionica i pratećeg kulturno-umjetničkog programa te javne tribine kojoj će prisustvovati Luca Bergamo (glavni tajnik krovne zagovaračke mreže u kulturi na europskoj razini – Culture Action Europe), predstavnik Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Maja Munivrana(pročelnica ureda Službe za kulturu i umjetnost Grada Splita), Pavle Schramadei iz Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva i Miljenka Buljević (Književni klub Booksa / Savez udruga Operacija grad). ..

Vrijeme: 04. lipnja 2013. godine / 21:00
Mjesto: Amfiteatar Doma mladih, Split
www.room100.org
http://www.clubture.org

autor: el5egundo, 04/06/2013

Vezane objave

Arhiva

Kultura u izolaciji

21/04/2020.

Poziv slušateljima za sudjelovanje u istraživanju o oblicima sudjelovanja u kulturi za vrijeme epidemioloških mjera izolacije.

LIVE STREAM – Chui @ Klub Kocka

23:30–1:00 Petak 30.11–1.12.2018.

Ukoliko večeras niste u mogućnosti doći i podržati momke iz Chuia, ne brinite! KLFM će se pobrinuti za to live prijenosom koncerta Chui u Kocki. Uključite se na valove klfm radija i uživajte!

OPEN CALL: Summer Sessions 2020

15/04/2020.

Otvoreni poziv na međunarodnu rezidenciju za umjetnike i dizajnere iz Hrvatske koji se bave umjetnošću i tehnologijom (a mlađi su od 35 godina) !

IVA DŽAJA / 3.13 mph

20:00–22:00 Četvrtak 17.10.2019.

U četvrtak, 17. listopada, s početkom u 20h u galeriji Kluba Kocka u Splitu održat će se otvorenje izložbe 3.13…

Tjedna rotacija

Arhiva

Damu The Fudgemunk / Conversation Peace

THE BOO RADLEYS / Kingsize (1998)

DAVID HOLMES / Hope Is The Last Thing To Die

MACEO PLEX / DJ-Kicks

KING KRULE / You Heat Me Up, You Cool Me Down (Live)

PSIHOMODO POP / Sexy Magazin