KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Oleg Morović – Stara škola

Otvorenje izložbe održat će se u subotu 8. srpnja u 20:30h, u zgradi stare škole/Astre (Istarska 16, Vodnjan-Dignano). Izložbu je moguće pogledati od 8. do 22. srpnja, od 19 do 21h.

“Stara škola” je prva samostalna slikarska izložba fažanskog autora Olega Morovića, na kojoj predstavlja cjelovit ciklus svojih radova. Kustos izložbe je Mladen Lučić, dok realizaciju izložbe potpisuje vodnjanska udruga La Udruga, uz podršku Grada Vodnjana i Prostora za urbanu kulturu.

 

 

O izložbi i Morovićevom radu, kustos Mladen Lučić u predgovoru kataloga piše: “Morović se svojom asocijativnom citatnošću dotiče postulata postmoderne ali je ne apsorbira već marginalno transponira u svoju individualiziranu stilsku izražajnost, koja je bliska artificijelnom eklektičnom jeziku današnje kulturološke stvarnosti što sustavno negira teze o čistoj umjetnosti i njezinoj autonomiji. Slikarstvo Olega Morovića posjeduje karakter brzog zapisa kojim on bilježi svoja trenutna emotivna stanja, naglašene je subjektivnosti i spontanosti te je potpuno otvoreno za daljnja narativna i strukturalno-morfološka istraživanja koja su ovim prvim autorovim cjelovitim ciklusom dobila zdrav temelj čvrsto satkan na eklektičnom jeziku modernističke i postmodernističke tradicije. Te predloške Morović nadograđuje jezikom ulice, ikonografskim obrascima današnje pop kulture te osobnom spontanom, nepredvidom i ludičkom poetikom koja balansira između bezbrižne zaigranosti i seriozno postavljenih slikarskih problema što će rezultirati slikama suvremenog senzibiliteta koje odišu pulsom novih generacija.”

O autoru

Oleg Morović rođen je na dan Republike 29. novembra 1987. u Puli gdje završava Školu primijenjenih umjetnosti i dizajna 2006. godine. Voditelj je udruge Prostor urbane kulture u Fažani kroz čiji rad organizira razne kulturno-umjetničke programe poput edukativnih i kreativnih radionica Print Zine. U sklopu udruge također vodi Fanzinoteku – arhiv nezavisnih publikacija.

Kao dio organizacijskog tima organizira Vodnjan Film Festival u Fažani Film Festival (NVFV i La udruga) te Vladimir film festival (SK August Šenoa). Zajedno sa Olegom Šuranom i Andijem Pekicom vodi umjetničku organizaciju Fazan i web portal za dizajn, interakcije i umjetnost nakonjusmo.net a posljednjih 15 godina izdaju i časopis za poeziju Polet. Izlagao je na nekoliko grupnih i samostalnih izložbi. Rijetko nagrađivan. Bavi se grafičkim dizajnom. U slobodno vrijeme slika ili tiska grafike i plakate u tehnici sitotiska. Voli umjetnost. Živi u Fažani.

 

autor: La Udruga, 05/07/2023

, , ,

Vezane objave

Arhiva

Izložba u Ateljeu: Zoe Miloš: Bizhub Pitt

09/10/2023.

Zoe Miloš, samostalna izložba “Bizhub Pitt” –> petak, 13.10.2023. u 20:00 sati, Atelje, 3. kat DC Rojc, Pula

Queer u eteru – David Wilhelm

17:00–18:00 Ponedjeljak 8.7.2024.

U radio emisiji Queer u eteru koja se emitira ovog ponedjeljka, 8. srpnja u 17 sati, na KLFM radiju, gostuje…

Izložba DVK 2013—2023 u Galeriji MKC

06/12/2023.

Izložba koja nudi pregled deset godina djelovanja Odsjeka za dizajna vizualnih komunikacija Umjetničke akademije u Splitu

Slaven Tolj: Krakelure, Pavo i ja

23/02/2024.

29.2. – 21.3. 2024. / Galerija MKC  otvorenje izložbe i performans, četvrtak, 29.2. u 19 h radno vrijeme galerije: 14 — 21 h, osim nedjelje i blagdana…

Tjedna rotacija

Arhiva

LOMA / How Will I Live Without a Body?

THE CLASH / London Calling (1979)

SWIM SURREAL / Say Nothing

GREG WILSON / Essential Mix

FLEET FOXES / Live on Boston Harbor

KRANKS / 3:15 AM

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM