KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

NO ZU / Afterlife

NO ZU je osmeročlani bend kojeg predvodi Nicolaas Oogjes i djeluju od 2007. godine. Prije dva mjeseca NO ZU izdaju treći album pod nazivom “Afterlife” koji se produkcijski ipak razlikuje od prethodnih par EP-ova, ali i dalje rade na fuziji nu wave-a, funka, disca itd.

NO ZU je osmeročlani bend kojeg predvodi Nicolaas Oogjes i djeluju od 2007. godine.
Nicolaas, inače podrijetlom grk za sam bend kaže da prezentiraju Heat Beat, žanr koji objedinjuje no wave, funk, disco, house i techno, dok ih se pak često uspoređuje sa njujorkškim bendovima poput Liquid Liquid, Talking Heads, do novijih LCD Soundsystem-om.

Prvo predstavljanje NO ZU-a u eteru KLFM-a imali smo u sklopu emisije Radio Esplendor prije par mjeseci.
Radilo se o njihovom izvrsnom Medusa EP-u, na kojem se itekako čuje Nicolaasovo podrijetlo, kao i podrijetlo ostalih članova benda kojih ima sa svih strana svijeta.

Prije dva mjeseca NO ZU izdaju treći album pod nazivom “Afterlife” koji se produkcijski ipak razlikuje od prethodnih par EP-ova, ali i dalje rade na fuziji nu wave-a, funka, disca itd.

autor: petar, 01/06/2016

,

Vezane objave

Arhiva

CALEXICO / Edge of the Sun

06/04/2015.

Iako od mnogih hvaljen, prethodni je album Calexica, “Algiers” izgledao kao monolitni patchwork koji referira na njihovo dotadašnje stvaralaštvo ne pružajući naznake nekih novih puteva. Iako građen po njegovu modelu, upravo objavljeni “Edge of the Sun” ispravlja greške i sa mnogo više logike gleda kako ka prošlosti tako i budućnosti. Zanemarimo li dvije promašene skladbe, ovaj je uradak mnogo više od dobro odrađenog popravnog ispita. No, kako je to kod Calexica uobičajeno, tek će žive izvedbe kazati zadnju riječ o naravi i struktrui albuma “Edge of the Sun”. A dok se ne ukaže taj trenutak, preslušavajte ga u studijskoj verziji. Jedna od mogućnosti jest i činjenica da je izabran za aktualni Album tjedna.

ROGER WATERS / Is This The Life We Really Want? (2017.)

06/06/2017.

Prvi album Rogera Watersa u 25 godina je vjerojatno dovoljan razloga da ga KLFM postavi kao Album tjedna. No, kakva je priča koja leži iza uratka nazvanog “Is This the Life We really want”?

EOB / Earth

15:00–16:00 Subota 9.5.2020.

Solo album Eda O’Briena, gitariste benda Radiohead.

THE SLOW SHOW / Dream Darling

15:00–16:00 Subota 22.10.2016.

There are few bands who are aware of how potent weapon a silence can be in their music. The Slow Show is one of them. Album of the week(and much more).

Tjedna rotacija

Arhiva

LITTLE SIMZ / Sometimes I Might Be Introvert

JAY-Z / The Blueprint (2001)

UNKNOWN MORTAL ORCHESTRA / That Life

DARKSIDE / Modcast

MARIANNE FAITHFULL / The Montreux Years (Live)

MARINADA / Mir junaka