KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

JAMES BLAKE / The Colour in Anything (Universal, 06/05/2016)

james blake

James Blake najavljuje svoj treći album već 2014. pod imenom Radio Silence. Snimanje je započeo u Engleskoj, a onda kreće u SAD kod producenta Rick Rubina u Shangri La Studios u Malibu. Tijekom gostovanja na BBC Radio 1, tjedan dana prije izlaska, potvrđuje album nazvan The Colour in Anything. Album nam donosi 17 pjesama u trajanju od 76 minuti.

Izlaskom singla Modern Soul slutim da će album biti prožet ljubavnom tematikom. Osjećaji sjete, nostalgije, ljubavnog zanosa paraliziraju cijelo tijelo, sve što želiš je slušati emociju koju prenosi tihi i nježni glas, te piano koji je glavni Jamesov istrument svih albuma. Kroz pjesme se proteže motiv mora i valova kojima u prenesenom smislu ukazuje na intiman odnos ljudi, a najbolje se vidi iz pjesme Waves Knows Shores.

Na prvu se čini da je album predug, ali što ga više slušaš, minutaža se smanjuje, ulaziš u Blakeov svijet. One numere koje bi mogla izdvojit su Timeless, s tamnim i teškim basovima; s Choose Me pomaknuo se od tipičnog za njega, sam je dao izjavu da ju je najduže radio i da mu je najdraža zbog svih svojih nesavršenosti. Pjesma o neprežaljenoj ljubavi, shvaćanju da svatko treba trenutak za sebe i svoje emocije, želi bit voljen i voljeti, sve to je sažeto u Noise Above Our Heads. Album završava a capelom, Meet You in the Maze, a završne riječi su ‘Music can’t be everything’. Ovu pjesmu kao i I Need a Forest Fire sklada s Justinom Vernon aka Bon Iver. Na albumu gostuje i Frank Ocean na pjesmama My Willing Heart i Always.

1. Radio Silence
2. Points
3. Love Me in Whatever Way
4. Timeless
5. F.O.R.E.V.E.R.
6. Put That Away and Talk to Me
7. I Hope My Life (1-800 mix)
8. Waves Know Shores
9. My Willing Heart
10. Choose Me
11. I Need a Forest Fire (feat. Bon Iver)
12. Noise Above Our Heads
13. The Colour in Anything
14. Two Men Down
15. Modern Soul
16. Always
17. Meet You in the Maze

Petra Duran

autor: tomislav gracin, 24/05/2016

, ,

Vezane objave

Arhiva

YO LA TENGO / Stuff Like That There

11/08/2015.

Novi YLT prepun najfinijih obrada, dorada, prerada, napjeva i prepjeva u potpunosti zaslužuje KLFM-ov albumski tron ovoga tjedna, a lako moguće i zadnjeg tjedna u godini kada budemo birali album sezone.

John Grant / pale green ghosts

10/12/2013.

Aktualni album tjedna djelo je Johna Granta nekadašnjeg frontmena američkog alter banda Czars. Oko produkcije njegovog drugog solo albuma pomogli su Gus Gus, a kao gostujući vokal pojavljuje se Sinead o’ Connor. Pametno i dozlaboga autoironično. Don’t miss.

EOB / Earth

15:00–16:00 Subota 9.5.2020.

Solo album Eda O’Briena, gitariste benda Radiohead.

BRITANNY HOWARD / Jaime

15:00–16:00 Srijeda 2.10.2019.

Prvi solo album izvan matičnog benda Alabama Shakes, Britanny Howard je posvetila svojoj preminuloj sestri Jaime.

Tjedna rotacija

Arhiva

MIDWIFE / Luminol

PUBLIC IMAGE LTD. / Album (1986)

SAINT ETIENNE / Pond House

SETH TROXLER / Rhythm Control

BONOBO / The North Borders Tour (2014)

SIKTER / My Music (2005)