KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

NLV / Bitter

Hope my love wasn’t in vain, Bitter is now my name

Uza svu gorčinu koju naslućuje naslov i sva ispisana slova teksta sa jednakom takvom namjerom, Bitter pulsko-zagrebačkih NLV aka Nikol, Luka i Vedran, je pravi komad prpošnog i suvremenog popa sa neminovnim iščitavanjem referenci na zlatno doba Grace Slick i tog psihodeličnog začina, kojeg se moglo naslutiti i u prvom singlu Sisters of the Sun,i koji je vjerojatno poprilično utjecao na novi zvuk NLV.

Gitare lepršaju posvuda, Nikol je vokalno superiorna i savršeno kontrolira dramu i dinamiku, dok ostatak benda zatvara sve u uptempo hit jedan kroz jedan. Skoro pa da čujemo handclaps i možemo zamislit nekakav Frisco park i rasplesanu gomilu vilenjačkih kosa i cvjetova u istoj, u beskonačnoj orgazmičkoj vrtnji i zbornom pjevanju “I could follow the river (I could follow the sea),Run from you (run from me)”

Slušamo NLV čitav tjedan kao powerplay i jedva čekamo subotu, 19.11. i Varaždinski RADIO NA CESTI.

autor: el5egundo, 13/11/2016

Vezane objave

Arhiva

ANNA CALVI / Don’t Beat the Girl out of My Boy

16/07/2018.

Album Hunter izlazi 31.08. za Domino records. Produkciju potpisuje Nick Launay (Nick Cave, Grinderman) dok je album uglavnom sniman u londonskom Konk studiju.

HELADO NEGRO / Please Won’t Please

19/11/2018.

Helado Negro najavljuje novi album “This Is How You Smile” za ožujak 2019. i poprilično rano dijeli prvi singl koji slušamo čitav tjedan kao powerplay.

QUEENS OF THE STONE AGE / The Way You Used To Do

30/07/2017.

Iluzorno je očekivati da će Queens of The Stone Age opet spasiti rock. Rock je ionako već odavno mrtav, a Josha Hommea i nije baš briga. Pleši!

EZRA COLLECTIVE / More Than A Hustler feat. Novelist

19/12/2021.

Ezra Collective, jedno od najvibrantnijih imena novog vala britanskog jazza, sa kratkim ali slatkim singlom u društvu Novelista kao ovotjedni powerplay.

Tjedna rotacija

Arhiva

TY SEGALL / Hello, Hi

PREFAB SPROUT / Jordan: The Comeback (1990)

GORILLAZ / Cracked Island ft Thundercat

KHRUANGBIN / LateNightTales

MEN AT WORK / SuperStar Concert Series (1983)

METAMUSIC PRODUCTION / Remix of identity 7

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM