KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

RADIO ISPOD CESTE / VARAŽDIN / 19.11.2016.

Zaključujemo ovogodišnju turneju RADIO NA CESTI i 19.11. grabimo za Varaždin uz Gracina, NLV i ESC Life

Zahvaljujući susretljivosti, zainteresiranosti za koncept i ruci pomoći oko organizacije, vrijednih domaćina i volontera iz Vakuum inicijative, predstavljamo posljednje ovogodišnje izdanje turneje RADIO NA CESTI, koje se organizira kroz program mreže udruga Clubture, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, zaklade Kultura Nova i Grada Zagreba.

Kao i dosada, osnovna ideja ovog projekta je predstavljanje autora i izvođača za koje smatramo da zaslužuju puno više pažnje od onog što kroz mainstream medije dobivaju.

U skladu s vremenskim prilikama u studenom, u Varaždinu se spuštamo ispod ceste, u podzemni prostor inicijative Vakuum, gdje dovodimo našeg člana radio zajednice Gracina; RNC premijeru, ali i naše stare poznanike ESC Life iz Zagreba; te bend čiji novi albumu se čeka kao “next big thing” domaće glazbe, oni su Nikol, Luka i Vedran odnosno NLV.

Uz glazbeni i koncertni dio programa, pokušavamo i zainteresirati udruge i organizacije – domaćine za pokretanje community radijske produkcije, kroz predavanje i radionicu o našim radijskim iskustvima i tajnama kako što efikasnije i uz što manje troškova postaviti vlastito radio mjesto u zajednici, spremno za proizvodnju i emitiranje vlastitih sadržaja. Kao dio radijskog predstavljanja smo pripremili i razgovor o albumima koji su promijenili naše i vaše živote, live ekstenzija KLFM kultnog programa NEZABORAVNE VATRE.

Program

  • 14:00 – Community radio predstavljanje / razgovor NEZABORAVNE VATRE
  • 20:00 – Gracìn
  • 21:30 – NLV
  • 23:00 – ESC Life
  • 00:15 – KLFM soundsystem (El Segundo, Mondo Cinematico, JSRC)
  • 03:00 – završetak programa (aftermath)

Gracin (Split)

Nakon samoizdatog albuma “Mono” iz 2014. i odličnih reakcija regionalne glazbene publike i kritike, trenutno sa bendom snima novi album koji bi trebao izaći negdje kroz 2017. U Varaždinu će svirati novi materijal i nešto od staroga. Povremeno nastupa, sam (Indirekt festival Umag, KLFM RNC Rijeka, manji koncerti ) ili sa bendom (Ghetto club Split, GK Solin) koji čine: Piero Malkoč (bas, kontrabas), Veljko Popović (bubanj, udaraljke) i povremeni član Frane Duilo (klavir, gitara, co-produkcija).

Ovaj put ga dovodimo u solo varijanti na akustičnoj i električnoj gitari.

noć u getu / najteže je izaći na pozornicu sam s akustarom (…) / Gracin – Mono

 NLV (Pula)

Sastav projekta NLV dolazi iz Pule te u njemu sviraju Nikol Ćaćić, Luka Šipetić i Vedran Grubić. Sredinom srpnja 2013. godine zajedno počinju svirati te im se prvi koncert održava na trećem “Terraneo” festivalu. Svoj prvi EP “…and who are you?” objavljuju 21.4.2014.

Izričaj koji njeguju je na granicama alternativnog folk-popa: canterbury zvuk sa ekspresivnim vokalnim dionicama.

Bitter je friški singl koji najavljuje punokrvni album prvijenac najavljen za prosinac 2016.

ESC Life (Zagreb)

ESC Life postoji od jeseni 2013. i čine ga iskusni glazbenici koji više od desetljeća sviraju na alternativnoj sceni. Ponikli iz bendova različitih glazbenih usmjerenja (Hemendex, ST!llness, Man Zero, Umor), željeli su bend koji bi povezao njihovu ljubav prema jednostavnim i zaraznim pop melodijama te distorziranim gitarama.

Bend je nekoliko mjeseci radio na autorskom materijalu i uvježbavao se za prve nastupe, a svoje utjecaje je pronašao u indie rock sceni osamdesetih i devedesetih godina – od Pixies, Sebadoh, Superchunk, Hüsker Dü, Dinosaur Jr. pa do Weezer i Hold Steady.

Community radio predstavljanje / razgovor NEZABORAVNE VATRE

Predstavljanje radija i mini radionica ima za cilj zainteresiranim udrugama iz Varaždina i okolice, ali i pojedincima, predstaviti koncept community radija. KLFM kolektiv će, kroz svoj primjer, prvog hrvatskog radija u zajednici, predstaviti način koji funkcionira ovakav tip medija.

Prezentirati će se konceptualni, tehnološki i programski aspekti community radija. Fokus će biti na hands-on, praktičnim rješenjima, pristupačnim udrugama, uz minimalne resurse i troškove.

Ovakav transmedijski i participativni koncept radija u zajednici je maksimalno otvoren prema svim zainteresiranima.

Kao nastavak radionice, svojevrsna ekstenzija kultne radijske emisije NEZABORAVNE VATRE, održati će se razgovor o glazbenim albumima koji su promijenili naše i vaše živote. Uz moderiranje Ivana Jelačića (KLFM), gosti KLFM radija u zajednici i domaćini iz inicijative Vakuum, razgovarati će o albumima koji su utjecali za njihovo glazbeno, ali i osobno formatiranje. Također će se biti riječi i o medijskim formatima, tj. kako su oni utjecali i kako danas utječu na glazbenu percepciju (od vinila, preko kazeta do mp3 i youtube).

autor: KLFM, 11/11/2016

, , , , , ,

Vezane objave

Arhiva

RIJEKA / 2014

18/10/2014.

Rijeka je iza nas! Druga od tri ovogodišnje etape realizacije projekta Radio Na Cesti je polučila i više nego dobre rezultate, podarivši nam novi kreativni zamah koji ćemo definitivno znati iskoristiti! Vrijeme nas je poslužilo, sve su tri faze prezentacije – naravno, svaka na svoj način – izazvale zanimaciju prisutnih, te što je najvažnije, produbili smo prijateljske odnose s dragim ljudima koji su ujedno i vrhunski glazbenici prepuni kreativnosti i ideja, a istovremeno dovoljno daleko od mainstreama. Ovo posljednje definitivno je i najvažnije; jer naprijed možemo ići jedino razmjenjujući ideje i njegujući međuljudske odnose!

Radio na cesti Sinj 2017 report

20/07/2017.

Kako nam je bilo na drugom dijelu ovogodišnje turneje RADIO NA CESTI, u šumarku sred stare vojarne u Sinju, možete čitati dalje, a odmah da znate, bilo nam je o-dli-čno!!

Radio Out of the Box

27/11/2013.

Mala KLFM ekipa ovaj se vikend uputila u legendarni rudarski grad Labin, na treću i posljednju ovogodišnju radionicu u sklopu projekta “Radio u zajednici”. Naše viđenje sjajnog radio glazbenog vikenda u Labinu, izvještaj s community radio radionice i “Indirekt u gostima” glazbenog festivala.

RADIO NA CESTI 2019 / Karlovac

21:00–2:00 Subota 910.11.2019.

Zaključujemo još jednu sezonu radija na cesti, na četiri rijeke, u Karlovcu, u suradnji sa lokalnim organizacijama KA-MATRIX i KAoperativa. Za svaku rijeku po jedan bend.

Tjedna rotacija

Arhiva

MOGWAI / As The Love Continues

HAPPY MONDAYS / Pills ‘n’ Thrills And Bellyaches (1990.)

ORGONE / Basilisk

MR.C / Retro

J MASCIS / Fed Up And Feeling Strange (Live)

GABI NOVAK & ARSEN DEDIĆ ‎/ Gabi & Arsen (1980)