KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

NEŽNI DALIBOR / Sredstva i Veštine (2008)

15:00–16:00 Utorak 12.10.2021.

Prvi album nimalo nežnih momaka iz Vranja i najbolja ploča tadašnje Nove Srpske Scene.

Prvi album Nežnih izravna je i iskrena rokenro ploča kakve se ne bi posramio nijedan ozbiljniji svjetski bend sličnog glazbenog izričaja i najbolje izdanje srpskog (a bome i regionalnog, onog koji spada pod Balkanizator kategoriju ovog medija) novog vala sjajnih glazbenika sa kraja prošlog desetljeća.

Bend koji uživo jede malu djecu (a najubojitije su pjesme upravo sa ovog albuma) ali i bend koji je, potpuno nepravedno i nezasluženo,  nekako ostao po strani cijele te ‘new scene’ halabuke i priče i nije, kao što uostalom ni dan danas ne dobiva, pridobio medijsku i fanovsku pažnju kakvu zaslužuje.

Ovaj historijski propust i nevidjeni pop-bezobrazluk bar djelimično ispravljamo ovog utorka i ove nedjelje u kategoriji najboljih albuma sa ovih nekih famoznih naših prostora.

 

autor: Gaal, 11/10/2021

,

Vezane objave

Arhiva

PASTELE / The Shape of Lounge to Come

15:00–16:00 Utorak 17.9.2019.

Kad se vrhunski instrumentalisti zaigraju i odluče izdati skoro pa ambijentalni materijal, žanrovski i stilski neopterećeno, baš kroz igru. Loop na loop, chime na chime. I opet ispočetka.

Pips, Chips & Videoclips / Walt

17/06/2013.

To što Walt uopće nije duboko smrznut i položen pod tobogan Pirata s Kariba u Disneylandu već je uredno kremiran i raspršen po Lawn Memorial parku samo govori o toj nemiloj snazi ljudskog tračeraja i ta urbana legenda vjerojatno ide skupa sa onom o pušenju suhih bananinih vlakanaca u cilju postizanja višeg stanja svijesti.

ŠPURIJUS / Masovni ukus

15:00–16:00 Utorak 9.10.2018.

Najdugovječniji splitski demo bend više to nije. Nakon više od dvadeset godina postojanja Špurijusi su konačno objavili svoj prvi album. Čestitamo!

PIPS CHIPS & VIDEOCLIPS / Dernjava

15:00–16:00 Utorak 8.12.2020.

Drugi album Pipsa je za svoj dvadeset peti rođendan objavljen na vinilu. Slušamo Dernjavu u ovotjednom Balkanizatoru radija KLFM!

Tjedna rotacija

Arhiva

GUIDED BY VOICES / It’s Not Them. It Couldn’t Be Them. It Is Them!

FAITH NO MORE / Angel Dust (1992)

BAND OF HORSES / Crutch

JAMES HOLDEN / Balance

ME FIRST AN THE GIMME GIMMES / Ruin Jonny’s Bar Mitzvah (2004.)

JAPANSKI PREMIJERI & VAVA / New Green Cabaret