KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

LIL YACHTY / Let’s Start Here.

15:00–16:00 Subota 11.2.2023.

Neočekivano dobar totalni preokret u zvuku Lil Yacthyja

Lil yachty aka Lil boat je mumle reper proizašao sa soundclouda. Poznatiji više kao meme nego kao ozbiljan izvođač, odlučio je napraviti nešto urnebesno dobro.

Još nedavno izbacio je Poland; viralnu stvar kraću od 2 min kojom je ponovo stvovio buzz oko sebe i opet postao više meme nego bilo što drugo. Upravo taj stav da ga nitko ne shvaća ozbiljno, ponukao je Lil Yachtyja da napravi zaokret u karijeri. Inspiriran ljubavi prema Pink Floydu, kreirao je psihodelično rock izdanje Let’s start here. Upravo ta inspiracija čuje se već na prvu loptu, a na drugu možemo čuti i poznate prizvuke Tame Impale. Eto nakon ovog albuma kažu da Tame Impalu ne čini više samo jedan čovjek, već dva.

Ovdje nismo da slušamo dubokoumne tekstove i predivne vokale – tu smo za dobro raspoloženje i atmosferu sa Let’s start here.  Produkcija u ovom slučaju igra puno veću ulogu. Yachty ko-producira na cijelom albumu, a uz njega su Justin Raisen (Angel Olsen, Yves Tumor, Charli XCX, Joji, Ghost), Raisenov brat rap producent Sad Pony, član Chairlifta Patrick Wimberly, Jackob Portrait iz Unknown Mortal Orchestra, Nick Hakim, Magdalena Bay i Jam City. Mac DeMarco i Alex G navedeni su kao tesktopisci. Ben Goldwasser iz MGMT-ja svira klavijature. Vokalne suradnje donose Daniel Caesar, Foushée, Diana Gordon, Teezo Touchdown i Justine Skye.

Rezultat svega je jedno iznimno zabavno, dinamično i fascinantno slušanje prepuno iznenađenja. Nevjerojatno je kako se jedan stereotipni soundcloud reper povukao za inspiracijama iz psihodeličnog rocka i donio miks koji funkcionira na ovako urnebesno dobar način. Crossover kakav nismo ni znali da trebamo.

 

Tracklist

1. “The Black Seminole”
2. “The Ride” Feat. Teezo Touchdown
3. “Running Out of Time” Feat. Justine Skye
4. “Pretty” Feat. Foushee
5. “Failure”
6. “The Zone” Feat. Justine Skye
7. “We Saw the Sun!”
8. “Drive Me Crazy!” Feat. Diana Gordon
9. “I’ve Officially Lost Vision!!!!” Feat. Diana Gordon
10. “Say Something”
11. “Paint the Sky”
12. “Should I B?”
13. “The Alchemist” Feat. Foushee
14. “Reach the Sunshine” Feat. Daniel Caesar

autor: Mihaela Lubina, 06/02/2023

, ,

Vezane objave

Arhiva

AKASHA / Hail The Sun

29/12/2015.

U posljednje vrijeme se nekako, iz različitih poriva i razloga, vraćamo na imena i glazbu sa praga milenija ili njihove pokušaje povratka na scenu. Većina zbog svoje grčevitosti i želje za uspjehom uglavnom faila dok Charile i Damion, svojim izvorno nonšalatnim, pomalo kroneskim pristupom stvaraju materijal koji je žanrovski potpuno neopterećen i koji nikog neće omesti u ručku ili varenju nakon istog.

DāM-FunK – Invite the Light (Stones Throw, 2015.)

13/10/2015.

Damon Garrett Riddick, a kako ga neki nazivaju, moderni funk guru, krčio je, i krči, svoj glazbeni put predano i strpljivo.

GOLDEN APPLES / Bananasugarfire

15:00–16:00 Srijeda 1.11.2023.

Filadelfijski bend, dosadnog imena, demonstrira kako treba zvučati indie rock 2023. i trijumfalno vraća gitare u ovu glazbenu igru.

BEYONCE / COWBOY CARTER

15:00–16:00 Subota 20.4.2024.

Upravo doživljaj neprihvaćenosti natjerao ju je da se dokaže u countryju i otvori put različitosti u mainstream country. To je odlučila napraviti vrlo svjesna povijesti i svojih prethodnika (baš kao na Renaissanceu) te novih mlađih autora koji donose različitost u zadane okvire countryja. Cowboy Carter spaja prošlost i budućnost i tako briše granice koje su se itekako snažno postavile na ovoj sceni.

Tjedna rotacija

Arhiva

PHOSPHORESCENT / Revelator

MOBY / Play (1999)

Nilüfer Yanya / Like I Say (I Runaway)

TYCHO / Burning Man (R)

PETER GABRIEL / Plays Live

NEW GONDOLIERS / Escape Town

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM