KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

LIARS / Cred Woes

Stvar sa devetog albuma Liarsa. Albuma koji je zapravo break-up i solo ploča jedinog preostalog originalnog člana benda Angusa Andrewa.

Liarsi su u početku bili trio. Sjećam se kad sam ih prvi put vidio i čuo uživo. Bilo je to 2005. u zagrebačkom KSET-u. Nas pedesetak njihov nastup je pratilo raskolačenih očiju i ušiju. (Čujem da se slično dogodilo i onima koji su ih prvi put vidjeli ovo ljeto na SuperUhu u Primoštenu). Na svakom su se dosadašnjem albumu Liarsi uspijevali nanovo izmisliti kročeći teritorijima eksperimentalnog noise-rocka, post-punka i industrial elektronike.

Početkom rada na albumu THCF (Theme For Crying Fountain) Andrew je postao jedini preostali Liar. Želimo mu puno sreće u daljnjem radu.

autor: Ante Marković, 11/09/2017

Vezane objave

Arhiva

NEV COTTEE / If I could tell you

29/06/2015.

Naš mančesterski radio kolega Nev Cottee sa drugim samostalnim izdanjem “A Strange News from the Sun” i dalje izvrsno balansira po toj vrlo nezgodnoj oštrici između Lee Hazlewoodovskog folka i hipnotičke sporoplesne produkcije.

Courtney Love – You Know My Name

02/06/2014.

Singl ‘You Know My Name/Wedding Day’ je prvi uradak gospođe Courtney još od reuniona sastava Hole prije četiri godine. Kritike su i više nego dobre, a skladba ‘You Know My Name’ (koja je i ovotjedni Powerplay) doslovno pršti energijom. Ostaje nam još vidjeti nisu li te dvije pjesme najava novog samostalnog projekta, jer glede toga Courtney zasad pametno šuti!

PIXIES / On Graveyard Hill

24/06/2019.

Alter rock veterani pripremaju novi album. Singl kojim ga najavljuju koristi onu njihovu staru i provjerenu formulu ‘loudquietloud’. Kako vam se čini?!

THE CINEMATIC ORCHESTRA / A Caged Bird Imitations of Life (feat. Roots Manuva)

27/01/2019.

Britanski The Cinematic Orchestra se vraćaju nakon čak dvanaest godina. Novi album zvat će se ‘To Believe’, a izlazi 15. ožujka na Ninja Tune etiketi.

Tjedna rotacija

Arhiva

NU GENEA / Bar Mediterraneo

MOLOKO / Things to Make and Do (2000)

THE SMILE / Waving a White Flag

JAYDA G / Dj-Kicks (R)

MILDLIFE / Live from South Channel Island

SEINE / Naizust

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM