KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

LEN LEISE / Lingua Franca (2015.)

Godina koja je iza nas svakako je glazbeno plodna za “International Feel”, label s kojeg nam dolazi “Lingua franca”, album australskog producenta i diggera Len Leise-a.

len-leise-lingua-franca-cover

Godina koja je iza nas svakako je glazbeno plodna za “International Feel”, label s kojeg nam dolazi “Lingua franca”, album australskog producenta i diggera Len Leise-a.
Nakon odličnog albuma Jose Padille, Mark Barrot, honcho labela kreće sa serijom mini albuma gdje najavljuje imena poput Gatto Fritto, Wolf Muller, CFCF itd.

U eklektičnost i bogatsvo Barrot-ovog glazbenog selektiranja, mogao sam se i sam uvjeriti prošlo ljeto kad se Esplendor tim preselio par dana u Tisno, odnosno na Garden Festival.
Njegov dj set gdje je svirao zajedno sa Apientom (Test Pressing) mi je jedno od ljepših glazbenih iskustava prošle godine, što bi značilo da komentirati ga dalje stvarno nema smisla, osim reći predivno Mark, hvala.

“Balearic Beat is anything I want it to be…
Anything you want it to be. In a world of digital noise, black sausage waveforms and ringtone pop music, its pure atmosphere and melody, the last bastion of real emotion in music.”

Ovako Mark Barrot opisuje njegovo poimanje balearic zvuka, a to je upravo ono što nam i Len nosi albumom Lingua Franca.

Radi se o zaista sjajnom albumu, atmosferičnog, dubokog zvuka, kojim prevladavaju zvona, na trenutke toliko zavodljiva da vas istog časa sele u neki topliji kraj uz more u sumrak i pogled na brodove u daljini kako putuju u nepoznato.

Da, ovaj album stvarno stvara ne samo zvučnu sliku nego vas potiče i na bijeg, barem od stvarnosti. I kako kaže sam Len, ovaj album je imaginarno putovanje koje se temelji na vlastitom iskustvu, pa tako i svih sedam numera naziva drugim jezikom, od Maroka, Španjolske, Brazila, Indije do Afrike itd.

Jedno je sigurno, ne morate poznavati ni jedan od navedenih jezika da prepoznate i shvatite ljepotu njegove glazbe, a to ono najbitnije, zar ne? :)

autor: Goran Ozretić, 06/01/2016

Vezane objave

Arhiva

THE BREEDERS / All Nerve (4AD)

15:00–16:00 Srijeda 7.3.2018.

Pixies spin-off bend sestara Kim i Kelley Deal nakon deset godina ima novu ploču koja uključuje doprinos Coutney Barnett i, naravno, Steve Albinija.

KHRUANGBIN / The Universe Smiles Upon You

10/11/2015.

Postoje albumi koji su jednostavno i univerzalno LIJEPI. I nije uopće teško zamisliti da nam se, slušajući takvu glazbu, čitav univerzum smiješi. I smiješimo se mi njemu.

ESPERANZA SPALDING / Exposure

15:00–16:00 Srijeda 10.1.2018.

77 sati provedenih u studiju, u procesu komponiranja, sviranja i snimanja do spavanja, hranjenja i ostalih životnih trivijalnosti, prenošeno kroz live stream kao pravi reality music show.

WAXAHATCHEE / Ivy Tripp

24/03/2015.

Album je ovo koji jednako duguje girl-alteru zlatnih devedesetih, singer-songwriterskom revivalu nultih i apsolutnom kaosu ovih, kako da ih nazovemo, desetih…

A zapravo je album za dvadesetidrugo stoljeće.

Tjedna rotacija

Arhiva

KINGS OF CONVENIENCE / Peace or Love

ENZO CARELLA / Barbara e altri Carella (1979)

CHET FAKER / Feel Good

HONEY DIJON / In Session

JAGA JAZZIST / The Tower

PLASTIC KNIVES / We Used To Do It (Live)