KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Krovna tema: Gorana Barišić Bačelić (Tvrđava kulture Šibenik)

Novo izdanje programa Krovna tema u Razredu Doma mladih

Pridružite nam se u srijedu 6. ožujka, s početkom u 18:30 u Razredu Doma mladih (Ulica slobode 28, južni ulaz, 3. kat) na novom izdanju programa Krovna tema u kojem će nam se ovog puta pridružiti Gorana Barišić Bačelić, ravnateljica Tvrđave kulture Šibenik.

Gorana Barišić Bačelić od 2014. godine djeluje kao dio tima čiji je cilj bio podizanje na noge revitalizirane Tvrđavu sv. Mihovila s novosagrađenom ljetnom pozornicom. Postala je ravnateljica muzejskog odjela koji je formiran da bi upravljao Tvrđavom čije se preuređenje tada završavalo i pripremalo se otvaranje prve sezone. Nakon što je otvorena Tvrđava sv. Mihovila, Barišić Bačelić je sa svojim timom provela još osam drugih projekata s Gradom ili samostalno, a svi projekti na neki način nadograđuju priču o Tvrđavi kulture kao platformi za razvoj kulturnih i kreativnih industrija. Tako je Šibenik postao primjer dobre prakse povezivanja turizma i kulturne baštine.

Tvrđava kulture Šibenik u lipnju ove godine slavi desetu godišnjicu osnivanja, a samo u posljednje tri godine tim okupljen oko Tvrđave postigao je zadivljujuće rezultate; u 2021. godini otvorena je Kuća umjetnosti Arsen, u 2022. Tvrđavu svetog Ivana, a u 2023. Hrvatski centar koralja Zlarin.

Nova Krovna tema prilika je da s Goranom Barišić Bačelić popričamo o tome kako je Šibenik postao kulturno središte Dalmacije i primjer dobre prakse afirmacije kulturnih vrijednosti i mogućnosti, ali da se osvrnemo i na eventualne izazove, probleme i prilike s kojima su se susretali na tom putu.

 

Program “Krovna tema” provodi Multimedijalni kulturni centar Split u suradnji s community radijem KLFM, a koji je podržan sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Grada Splita.

autor: Kristina Tešija, 09/03/2024

, , , ,

Vezane objave

Arhiva

RADIO BAZA – jednodnevna radio postaja

10/10/2018.

Zvuk se sa zvukom mazi na Radio BAZI… Pod ovim se zaigranim sloganom prošle godine na zagrebačkoj Trešnjevci okupio niz…

Electric Octopus (UK) u Kocki

19:00–23:59 Srijeda 22.5.2019.

U srijedu 22. svibnja, prije koncerta u klubu Kocka, na KLFM-u poslušajte live razgovor s bendom Electric Octopus! Riječ je…

Radio kao angažirana izvedbena praksa

03/04/2017.

Okrugli stol “Radio kao angažirana izvedbena praksa” odviti će se u utorak, 4. travnja 2017. u 19 sati.

Porto Morto Live + after u Kocki

21:00–3:00 Subota 89.10.2022.

Idealno za otvaranje koncertne sezone u fantastičnom Amfiteatru Doma mladih – Porto Morto uživo, na sceni, sviraju i pjevaju svoj porto pop.

Tjedna rotacija

Arhiva

BEYONCE / COWBOY CARTER

BEASTIE BOYS / Ill Comunication (1994)

JOHN GRANT / It’s A Bitch

DASCO / Bassiani

MY MORNING JACKET / Live at Bonnaroo

REVIRGIN / Moderna rješenja (2023)

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM