KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

KLFM Dan&Noć #4

Tradicionalni radio Dan&Noć ove godine dovodi glazbenu premijeru — Svemirka, te predavanje o socijalističkoj disko kulturi. Podržite rad radija u zajednici i dobro se zabavite.

Službeni press Svemirka za ovogodišnji album kaže: ““Vanilija” je zbirka intenzivnih, zvučno-aromatičnih i plesnih emo-macho pop pjesama, novog derivata synthpop žanra koji je svojevremeno žario i palio među širim slušateljstvom zemalja koje nastanjuju narodi južnih Slavena. Žanr je to koji ponovo i sigurno zauzima svoje zasluženo mjesto na festivalskim pozornicama, u klubovima kao i u eteru radio postaja diljem svijeta.”

Svemirko / Tunguzija (više manje zauvijek , 2017)

U našem digitalnom eteru Svemirko je već davno našao mjesto i prelazimo na sljedeći level tog prijateljstva te ih sa zadovoljstvom dovodimo među podzemne i betonske zidine našeg i vašeg doma, Kocke. Dogovori za svirku na ovom događanju odrađeni su još davno prije ovogodišnjeg naleta Svemirka u bendovskoj postavi po festivalima i klubovima, kako su to proročanski najavili :), i prema svim čuvenjima o čudesnoj magiji benda uživo, očekuje nas jedna prava retro-emo-macho-pop večer. Kolega Ivan Antunović je već dijelio svoje iskustvo sa Svemirko koncerta i možete ga ponovo isčitati. Support Svemirku pružiti će naš radio kolektiv, KLFM Soundsytem, koji će vas dodatno rasplesati do jutarnjih sati.

Kao uvod u Radio Noć u popodnevnim satima, na Umjetničkoj akademiji, u prostorima u Zagrebačkoj ulici, Željko Luketić održati će predavanje o socijalističkoj disko kulturi.

Predavanje će se fokusirati na glazbene i dizajnerske aspekte disko kulture u tadašnjem društvenom kontekstu. Željko Luketić je jedan od najznačajnih kroničara i istraživača disko kulture na ovim prostorima. Autor je i kustos serija izložbi koja se bavi disko kulturom vremena socijalizma. Ko-autor  je selekcije, istraživač i autor predgovor izdanja „Electronic Jugoton – Synthetic Music From Yugoslavia 1964-1989“. Zajedno sa Lerijem Ahelom pokretač je izdavačke kuće Fox & His Friends (Zagreb/Rijeka) koja se bavi reizdanjima zaboravljenih glazbenih bisera (“Gosti iz galaksije”, NEP i dr.).

Ivo Lesić / Ona Voli Disko Klub (Jugoton, 1980) /// Dizajn: Čedo Pocrnić

 

DAN
18:00 > Predavanje: “Socijalistička disco kultura: Društvo, dizajn i glazba”, Željko Luketić, Umjetnička akademija (Zagrebačka 3)

NOĆ
22:00 04:00 > Koncert:  Svemirko (ZG) + KLFM Soundsystem, Klub Kocka (30kn)

Ne propustite Dan&Noć i ugrabite majicu, torbu, naljepnicu ili badge te svojim dolaskom/donacijom podržite KLFM – Radio u zajednici.

Program se realizira uz podršku Ministarstva kulture RH i u partnerstvu s Umjetničkom akademijom. Autori vizualnog identiteta su Goran Radošević i Ivan Milas.

autor: mondo cinematico, 22/11/2017

, , , , ,

Vezane objave

Arhiva

Radio škola uživo !

17:00–21:00 Ponedjeljak 15.5.2017.

Imali smo teoriju, pa smo imali malo prakse i jedan sunčan vikend između, idealan za razmišljanje dragih školarki i školaraca o tome što napraviti u svom prvom živom javljanju u eter…ups, stream.

Otvorene prijave za radionicu ZUMOFONIJE

27/10/2019.

Pred nama je četvrto izdanje ISPOD BINE, sound art festivala koji će se održati od 4. do 11. studenog u…

Radio dan i noć #3

26/11/2016.

Treću godinu zaredom, u petak 2. prosinca 2016. organiziramo program “Radio dan i noć” kako bi vam približili i uključili Vas u naš rad, a pritom se i dobro zabavili.

Radio ljeto u gradu

10/06/2020.

Nakon izolacije u Radio karanteni, KLFM se i fizički vraća u zajednicu. Sretni najavljujemo “akužu” od tri sjajne aktivnosti koje organiziramo u narednim tjednima.

Tjedna rotacija

Arhiva

BLACK MIDI / Cavalcade

LCD SOUNDSYSTEM / Sound of Silver (2007)

BAD DAUGHTER / Favourite Game

SUBB-AN / Rebel Rave

NEW ORDER / Live at Alexandra Palace

KOIKOI / Pozivi u stranu