KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

KLFM Dan&Noć #4

Tradicionalni radio Dan&Noć ove godine dovodi glazbenu premijeru — Svemirka, te predavanje o socijalističkoj disko kulturi. Podržite rad radija u zajednici i dobro se zabavite.

Službeni press Svemirka za ovogodišnji album kaže: ““Vanilija” je zbirka intenzivnih, zvučno-aromatičnih i plesnih emo-macho pop pjesama, novog derivata synthpop žanra koji je svojevremeno žario i palio među širim slušateljstvom zemalja koje nastanjuju narodi južnih Slavena. Žanr je to koji ponovo i sigurno zauzima svoje zasluženo mjesto na festivalskim pozornicama, u klubovima kao i u eteru radio postaja diljem svijeta.”

Svemirko / Tunguzija (više manje zauvijek , 2017)

U našem digitalnom eteru Svemirko je već davno našao mjesto i prelazimo na sljedeći level tog prijateljstva te ih sa zadovoljstvom dovodimo među podzemne i betonske zidine našeg i vašeg doma, Kocke. Dogovori za svirku na ovom događanju odrađeni su još davno prije ovogodišnjeg naleta Svemirka u bendovskoj postavi po festivalima i klubovima, kako su to proročanski najavili :), i prema svim čuvenjima o čudesnoj magiji benda uživo, očekuje nas jedna prava retro-emo-macho-pop večer. Kolega Ivan Antunović je već dijelio svoje iskustvo sa Svemirko koncerta i možete ga ponovo isčitati. Support Svemirku pružiti će naš radio kolektiv, KLFM Soundsytem, koji će vas dodatno rasplesati do jutarnjih sati.

Kao uvod u Radio Noć u popodnevnim satima, na Umjetničkoj akademiji, u prostorima u Zagrebačkoj ulici, Željko Luketić održati će predavanje o socijalističkoj disko kulturi.

Predavanje će se fokusirati na glazbene i dizajnerske aspekte disko kulture u tadašnjem društvenom kontekstu. Željko Luketić je jedan od najznačajnih kroničara i istraživača disko kulture na ovim prostorima. Autor je i kustos serija izložbi koja se bavi disko kulturom vremena socijalizma. Ko-autor  je selekcije, istraživač i autor predgovor izdanja „Electronic Jugoton – Synthetic Music From Yugoslavia 1964-1989“. Zajedno sa Lerijem Ahelom pokretač je izdavačke kuće Fox & His Friends (Zagreb/Rijeka) koja se bavi reizdanjima zaboravljenih glazbenih bisera (“Gosti iz galaksije”, NEP i dr.).

Ivo Lesić / Ona Voli Disko Klub (Jugoton, 1980) /// Dizajn: Čedo Pocrnić

 

DAN
18:00 > Predavanje: “Socijalistička disco kultura: Društvo, dizajn i glazba”, Željko Luketić, Umjetnička akademija (Zagrebačka 3)

NOĆ
22:00 04:00 > Koncert:  Svemirko (ZG) + KLFM Soundsystem, Klub Kocka (30kn)

Ne propustite Dan&Noć i ugrabite majicu, torbu, naljepnicu ili badge te svojim dolaskom/donacijom podržite KLFM – Radio u zajednici.

Program se realizira uz podršku Ministarstva kulture RH i u partnerstvu s Umjetničkom akademijom. Autori vizualnog identiteta su Goran Radošević i Ivan Milas.

autor: mondo cinematico, 22/11/2017

, , , , ,

Vezane objave

Arhiva

Radio u suton /// KLFM Radio u kvartu

19:00–23:59 Petak 19.7.2019.

Novi radio program, Radio u kvartu, započinjemo u Spinutu — Lučica Marjan i Radio u suton.

RADIO NA CESTI 2019 / Split

17:00–4:00 Subota 12.6.2019.

Otvaramo ovogodišnju turneju RADIO NA CESTI standardno u Splitu, sa prvim danom lipnja. Vidimo se 01.06.2019, tonske su već oko podne, koncert bi trebao početi oko 18.00 h.

Radio ljeto u gradu

10/06/2020.

Nakon izolacije u Radio karanteni, KLFM se i fizički vraća u zajednicu. Sretni najavljujemo “akužu” od tri sjajne aktivnosti koje organiziramo u narednim tjednima.

KLFM Radio dani 2021: Fox & His Friends

18:00–20:00 Četvrtak 11.11.2021.

Nakon prvog gostovanja 2019. godine sretni smo ponovo ugostiti drage kolege Željka i Lerija, koji stoje iza izdavačke kuće Fox & His Friends. Razgovor i slušaona će biti organizirani u Razredu Doma mladih uz poštivanje epidemioloških mjera.

Tjedna rotacija

Arhiva

NU GENEA / Bar Mediterraneo

MOLOKO / Things to Make and Do (2000)

THE SMILE / Waving a White Flag

JAYDA G / Dj-Kicks (R)

MILDLIFE / Live from South Channel Island

SEINE / Naizust

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM