KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

KING KRULE / 6 Feet Beneath the Moon

Archie Marshall sipa rime stoljetne duše iz mršavog, ginger, tjelešca s upravo navršenih 19 ljeta. I radi to sa Strummerovskim mudima i stavom londonskog kronera sa desetljećima iskustva u pintanju i puzanju na koljenim po zabitim uličicama u alkoholnoj nemoći.

Kad netko sa netom navršenih 19 ljeta ima toliko pljuvačke u grlu da Strummer izgleda ko mladi Lionovac, dobrano to pokriva vanrednim talentom i očitim, eklektičnim, poznavanjem glazbe, od jazza do hip-hopa i duba a svojim stavom i gitarom o ramenu djeluje više punk nego šta je to Bily Corgan ikad uspio biti, potvrđuje se ona spiritualna tezu o starim dušama u mladim tijelima.

Bilo je to tamo negdi..hmm..ijadudevestočetres’osme.

Archie Marshall, 3 godine nakon Zoo Kid faze još uvijek magičnog songa Our Getting Ribs, odrađenih dobrih lajvova i službenog i eponimnog EP-ja konačno u obliku albuma imena 6 Feet Beneath the Moon.

Termini u kojima možete čuti u cijelosti ovo glazbeno čudo su utorak od 09.00h i četvrtak od 18.00h.

autor: el5egundo, 19/08/2013

,

Vezane objave

Arhiva

Various / Sunny Side Up

15:00–16:00 Srijeda 4.9.2019.

Jako rijetko biramo kompilacije za album tjedna ali ovakav sklop recentnih zvukova Melbourških klubova ne možemo ne predstaviti u ovom časnom tjednom terminu.

ARCHY MARSHALL / A New Place 2 Drown

22/12/2015.

Za sam kraj godine za album tjedna slušamo produktivnog engleskog mladića imena Archy Marshall. Nekima poznatiji kao King Krule, a nekima možda kao Zoo Kid, nedavno je objavio knjigu, kratki film i album u sklopu projekta A New Place 2 Drown.

SUZANNE KRAFT / Talk from Home (2015.)

20/01/2016.

Posljednje izdanje na Jonny Nash-ovom labelu “Melody as trust” donosi nam sjajan ambijentalan album ‘Talk from home’ super produktivnog Suzanne Kraft, pseudonima iza kojeg se krije Diego Herrera, mladić sa zapadne strane američke obale.

John Grant / pale green ghosts

10/12/2013.

Aktualni album tjedna djelo je Johna Granta nekadašnjeg frontmena američkog alter banda Czars. Oko produkcije njegovog drugog solo albuma pomogli su Gus Gus, a kao gostujući vokal pojavljuje se Sinead o’ Connor. Pametno i dozlaboga autoironično. Don’t miss.

Tjedna rotacija

Arhiva

LITTLE SIMZ / No Thank You

IAN POOLEY / Since Than (2000.)

FEVER RAY / Kandy

TRAUMER / fabric promo

RICHARD HAWLEY / Live at Halifax Piece Hall

REX ILUSIVII / Disillusioned! (1987)

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM