KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

IVAN GROBENSKI / Apocalipstick

15:00–16:00 Utorak 8.11.2022.

Glazbeno je Apocalipstick lepeza raznih žanrova iz bogate povijesti popularne glazbe, od soula, funka i afrobeata pa do modernih hibridnih žanrova poput neo-soula, lo-fi hip hopa i jazz rapa

Ivan Grobenski objavio je četvrti studijski album na kojem se nalazi 9 pjesama uključujući i ‘Lo-Fi Girl Felt Cute’ i nedavno objavljeni najavni singl albuma ‘Gender Reveal Party’.

Autor glazbe i tekstova je Ivan Grobenski, a produkciju i aranžmane potpisuje zajedno s Marinom Hraščancem. Autor omota je koprivnički umjetnik Zvonimir Haramija Hans.

Album „Apocalipstick“ snimljen je u kućnom studiju Ivana Grobenskog i u Intek Music studiju, a gostujući glazbenici na albumu su: Damir Šomen i Goran Vdović (bubnjevi), Romana Pavliša, Melani Krog i Helena Hraščanec (prateći vokali), te Marin Hraščanec (synth) koji je ujedno radio miks i mastering.

Album je objavljen samo u digitalnom obliku i možete ga slušati na svim glazbenim streaming servisima i ovaj tjedan integralno na klfm.org kao regionalni album tjedan – balkanizator.

‘Apocalipstick’ je, za razliku od Ivanovog prošlog albuma ‘Siromahi i Lazari’ koji je ukorijenjen u izmišljenu i mitsku prošlost, smješten u grčevitu sadašnjost i neizvjesnu budućnost. Devet pjesama, od uvodne ‘Mental Health Customer Support’ pa do završne, a ujedno i naslovne ‘Apocalipstick’, funkcionira kao jedan dan proveden na internetu, jedan sat ‘skrolanja’ portalima koji donose vijesti, deset minuta provedenih na TikTok-u, beskonačno provjeravanje društvenih mreža, kao gradska vožnja kroz gužvu uz ‘Vašu omiljenu radijsku postaju i non-stop hitove’ ili mazohističko večernje praćenje središnje informativne emisije u kojima stručnjaci objašnjavaju ‘što nas sve čeka i kako se pripremiti’.

 

 

“U 9 pjesama Apocalipsticka sadržana je čitava naša postmoderna šizofrenija pogonjena pomahnitalom svakodnevicom uvijek novih kriza i loših vijesti. Jeftinim, populističkim medijskim rječnikom rečeno, ovo je album o tome da ‘nije dobro’, iako se u ove navodnike može umetnuti bilo koji od naslova kakve svakodnevno susrećemo u medijima kojima smo preplavljeni. Glazbeno je Apocalipstick lepeza raznih žanrova iz bogate povijesti popularne glazbe, od soula, funka i afrobeata pa do modernih hibridnih žanrova poput neo-soula, lo-fi hip hopa i jazz rapa, no što na kraju čini autentičan i kompaktan ‘apocalipstick’ zvuk u kojem su Digable Planets zastupljeni jednako kao i Fela Kuti ili Jinsang.” – kaže Ivan.

TRACKS

  1. Mental Health Customer Control – 04:48 – Pop, Funk
  2. Gun – 05:02 – Pop, Soul, Funk
  3. It’s Called Anxiety – 04:23 – Pop, Funk, Blues
  4. Memories – 06:18 – Pop, Slow Ballad
  5. Community – 03:29 – Pop, Soul
  6. Lo-Fi Girl Felt Cute – 04:01 – Lo-Fi Hip-Hop, Chill
  7. Gender Reveal Party – 03:57 – Pop, Afro-Beat
  8. Human Spirit – 03:30 – Pop, Funk
  9. Apocalipstick – 03:49 – Pop, Blues

 

 

—Intek Music

autor: Ivan Poljicanin, 07/11/2022

, , , , ,

Vezane objave

Arhiva

MARINADA / Marinada i društvo

07/10/2015.

Teško je pisati išta objektivno o ljudima koje volimo. Tako je i sa bendovima. Marinada je među njima. To je sve ta Čista ljubav.

PANDA RHEI / Save Your Souls You Fucking Monsters (R)

20:00–21:00 Nedjelja 3.4.2022.

Panda Rhei glazbeni je projekt iza kojeg stoji Ivan Kolar. Prvotno zamišljen kao intiman kantautorski pothvat, u kratkom se roku pretvorio u stilski svestraniji autorski outlet koji se postepeno kovao u više i manje studijskim uvjetima.

KOZMODRUM / Kozmodrum

15:00–16:00 Utorak 15.6.2021.

Treći album magičnog benda kao savršen uvod u konačno ljeto i najbolji komad regionalne glazbe ovaj tjedan.

SLEEPYHEADS / We’re OK (R)

15:00–16:00 Utorak 24.1.2023.

Vinkovačko-vukovarski rock kvartet kojeg smo još 2016. ugostili i predstavili na našem splitskom “Radiju na cesti”, sa drugim albumom koji, sada sa zaključenjem prošle godine sigurno upada među najbolja izdanja 2022.

Tjedna rotacija

Arhiva

Lapa Dula / Agua

DAFT PUNK / Homework (1997)

JOHN PARISH & ALDOUS HARDING / Three Hours

BADBADNOTGOOD / LateNightTales

AIMEE MANN / Live at St. Ann’s Warehouse (2004)

MAJKE / Razum i bezumlje (1990)

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM