KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

IVAN GROBENSKI / Apocalipstick

15:00–16:00 Utorak 8.11.2022.

Glazbeno je Apocalipstick lepeza raznih žanrova iz bogate povijesti popularne glazbe, od soula, funka i afrobeata pa do modernih hibridnih žanrova poput neo-soula, lo-fi hip hopa i jazz rapa

Ivan Grobenski objavio je četvrti studijski album na kojem se nalazi 9 pjesama uključujući i ‘Lo-Fi Girl Felt Cute’ i nedavno objavljeni najavni singl albuma ‘Gender Reveal Party’.

Autor glazbe i tekstova je Ivan Grobenski, a produkciju i aranžmane potpisuje zajedno s Marinom Hraščancem. Autor omota je koprivnički umjetnik Zvonimir Haramija Hans.

Album „Apocalipstick“ snimljen je u kućnom studiju Ivana Grobenskog i u Intek Music studiju, a gostujući glazbenici na albumu su: Damir Šomen i Goran Vdović (bubnjevi), Romana Pavliša, Melani Krog i Helena Hraščanec (prateći vokali), te Marin Hraščanec (synth) koji je ujedno radio miks i mastering.

Album je objavljen samo u digitalnom obliku i možete ga slušati na svim glazbenim streaming servisima i ovaj tjedan integralno na klfm.org kao regionalni album tjedan – balkanizator.

‘Apocalipstick’ je, za razliku od Ivanovog prošlog albuma ‘Siromahi i Lazari’ koji je ukorijenjen u izmišljenu i mitsku prošlost, smješten u grčevitu sadašnjost i neizvjesnu budućnost. Devet pjesama, od uvodne ‘Mental Health Customer Support’ pa do završne, a ujedno i naslovne ‘Apocalipstick’, funkcionira kao jedan dan proveden na internetu, jedan sat ‘skrolanja’ portalima koji donose vijesti, deset minuta provedenih na TikTok-u, beskonačno provjeravanje društvenih mreža, kao gradska vožnja kroz gužvu uz ‘Vašu omiljenu radijsku postaju i non-stop hitove’ ili mazohističko večernje praćenje središnje informativne emisije u kojima stručnjaci objašnjavaju ‘što nas sve čeka i kako se pripremiti’.

 

 

“U 9 pjesama Apocalipsticka sadržana je čitava naša postmoderna šizofrenija pogonjena pomahnitalom svakodnevicom uvijek novih kriza i loših vijesti. Jeftinim, populističkim medijskim rječnikom rečeno, ovo je album o tome da ‘nije dobro’, iako se u ove navodnike može umetnuti bilo koji od naslova kakve svakodnevno susrećemo u medijima kojima smo preplavljeni. Glazbeno je Apocalipstick lepeza raznih žanrova iz bogate povijesti popularne glazbe, od soula, funka i afrobeata pa do modernih hibridnih žanrova poput neo-soula, lo-fi hip hopa i jazz rapa, no što na kraju čini autentičan i kompaktan ‘apocalipstick’ zvuk u kojem su Digable Planets zastupljeni jednako kao i Fela Kuti ili Jinsang.” – kaže Ivan.

TRACKS

  1. Mental Health Customer Control – 04:48 – Pop, Funk
  2. Gun – 05:02 – Pop, Soul, Funk
  3. It’s Called Anxiety – 04:23 – Pop, Funk, Blues
  4. Memories – 06:18 – Pop, Slow Ballad
  5. Community – 03:29 – Pop, Soul
  6. Lo-Fi Girl Felt Cute – 04:01 – Lo-Fi Hip-Hop, Chill
  7. Gender Reveal Party – 03:57 – Pop, Afro-Beat
  8. Human Spirit – 03:30 – Pop, Funk
  9. Apocalipstick – 03:49 – Pop, Blues

 

 

—Intek Music

autor: Ivan Poljicanin, 07/11/2022

, , , , ,

Vezane objave

Arhiva

Alfi Kabiljo / YU Aerobic (1981.-1984. / 2022.)

15:00–16:00 Utorak 11.10.2022.

Maestro Alfi Kabiljo, ovogodišnji dobitnik nagrade za životno djelo The Camille Award, u još jednom maestralnom izdanju prijatelja iz Fox & His Friends izdavačke kuće kao ovotjedni regionalni album tjedna.

PANDA RHEI / Save Your Souls You Fucking Monsters (R)

20:00–21:00 Nedjelja 3.4.2022.

Panda Rhei glazbeni je projekt iza kojeg stoji Ivan Kolar. Prvotno zamišljen kao intiman kantautorski pothvat, u kratkom se roku pretvorio u stilski svestraniji autorski outlet koji se postepeno kovao u više i manje studijskim uvjetima.

GRACIN / Mono

07/11/2014.

Prvi album Tomislava Gracina je pod nazivom ‘Mono’ nedavno dostupan za download na pripadnoj bandcamp stranici, a uskoro će biti i izdan na etiketi KLFM. Ovaj specifični i vjerojatno jedini splitski “one man project” realiziran zadnjih nekoliko godina definitivno zaslužuje vašu pozornost. Zašto, možete doznati preslušavajući ga u aktualnim terminima Albuma tjedna (subota i srijeda u 15.00 h!).

ZMaj / Zwei 1,2,3

15:00–16:00 Utorak 16.6.2020.

Svi koji su malo detaljnije pratili najave za ono što zovemo “Radio ljeto u gradu” mogli su iščitati i savršeni lajnap koji imamo za ovogodišnji RADIO NA CESTI. Pravo pumpanje i više detaljnih informacija očekujte kroz sljedeća dva tjedna koja su presudna.

Tjedna rotacija

Arhiva

GAZ COOMBES / Turn The Car Around

PAPA WEMBA / Emotion (1995)

FEVER RAY / Kandy

TRAUMER / fabric promo

RICHARD HAWLEY / Live at Halifax Piece Hall

REX ILUSIVII / Disillusioned! (1987)

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM