KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Improvizacije: Mate Picukarić

17:00–17:30 Utorak 22.3.2022.

Gitarist i trubač Mate Picukarić pridružio nam se trima izvedbama popraćenima razgovorom o funkciji instrumenata koje svira, autorskom radu i interakciji s drugim muzičarima.

Slušajući mladog trubača i gitarista Matu Picukarića u najrazličitijim stilskim kontekstima, teško je oteti se dojmu da je riječ o glazbeniku koji bi svoj talent mogao s jednakom lakoćom demonstrirati na bilo kojem instrumentu. Picukarićeva očita muzikalnost potvrđena je uostalom činjenicom da je, usprkos činjenici da se kao instrumentalist još uvijek formira, već ostvario niz suradnji s nekima od najistaknutijih predstavnika jazz i šire muzičke scene u Zagrebu. U okviru svojeg autorskog projekta pod nazivom Maali Picukarić je također pokazao uočljiv kantautorski, producentski, ali i bendliderski potencijal, uz osobiti naglasak na uvažavanje individualnih glasova članova svojeg sastava. U novim Improvizacijama Picukarić gostuje trima izvedbama na gitari i looperu popraćenima razgovorom o njegovom shvaćanju funkcije instrumenata koje svira, autorskom radu i interakciji s drugim muzičarima.

Podcast je montirao i zvučno obradio Lujo Parežanin.

Autor fotografije je Jahvo Joža.
Autorica vizuala je Klasja Habjan.

autor: kulturpunkt, 21/03/2022

, , , , , ,

Vezane objave

Arhiva

Audio vodstvo: Žene minorne spekulacije: sekvenca III

18:30–19:00 Utorak 2.3.2021.

O dream machine sekvenci projekta “Žene minorne spekulacije”, baziranom na neolitskoj figurini, govori multimedijalna umjetnica Nicole Hewitt.

Soundsystem: napraviti nešto svoje

18:30–19:00 Utorak 16.2.2021.

Razgovor s Robertom Martinovićem (Dr. Obi) i Anjom Nigović (Anja G) donosi priču o soundsystem kulturi i njihovom djelovanju na nezavisnoj glazbenoj sceni u Hrvatskoj.

Audio vodstvo: Dimitrije Bašičević Mangelos

18:30–19:00 Utorak 28.9.2021.

Kustosica Branka Stipančić vodi nas kroz opus gorgonaša Dimitrija Bašičevića Mangelosa.

Audio vodstvo: Pino Ivančić – MOJIH (prvih) 50…

17:00–17:30 Utorak 26.7.2022.

Pulski umjetnik, performer i glazbenik Josip Pino Ivančić predstavlja svoju ‘netipičnu restrospektivu’ povodom 50 godina rada.

Tjedna rotacija

Arhiva

YVES TUMOR / Praise A Lord…

RAMONES / Road To Ruin (1978)

FEIST / Borrow Trouble

TSHA / fabric presents

THE WHITE STRIPES / Live at The Gold Dollar

MARINADA / Nalik na nalik

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM