KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Improvizacije: Mate Picukarić

17:00–17:30 Utorak 22.3.2022.

Gitarist i trubač Mate Picukarić pridružio nam se trima izvedbama popraćenima razgovorom o funkciji instrumenata koje svira, autorskom radu i interakciji s drugim muzičarima.

Slušajući mladog trubača i gitarista Matu Picukarića u najrazličitijim stilskim kontekstima, teško je oteti se dojmu da je riječ o glazbeniku koji bi svoj talent mogao s jednakom lakoćom demonstrirati na bilo kojem instrumentu. Picukarićeva očita muzikalnost potvrđena je uostalom činjenicom da je, usprkos činjenici da se kao instrumentalist još uvijek formira, već ostvario niz suradnji s nekima od najistaknutijih predstavnika jazz i šire muzičke scene u Zagrebu. U okviru svojeg autorskog projekta pod nazivom Maali Picukarić je također pokazao uočljiv kantautorski, producentski, ali i bendliderski potencijal, uz osobiti naglasak na uvažavanje individualnih glasova članova svojeg sastava. U novim Improvizacijama Picukarić gostuje trima izvedbama na gitari i looperu popraćenima razgovorom o njegovom shvaćanju funkcije instrumenata koje svira, autorskom radu i interakciji s drugim muzičarima.

Podcast je montirao i zvučno obradio Lujo Parežanin.

Autor fotografije je Jahvo Joža.
Autorica vizuala je Klasja Habjan.

autor: kulturpunkt, 21/03/2022

, , , , , ,

Vezane objave

Arhiva

Improvizacije: Leo Beslać (I. dio)

18:30–19:00 Utorak 26.10.2021.

U novom podcastu posvećenom improviziranoj glazbi donosimo izvedbe Lea Beslaća popraćene razgovorom o njegovom pristupu improvizaciji, analognoj opremi i drugim aspektima njegovog rada.

Proza iz pera pjesnika

18:30–19:00 Utorak 8.6.2021.

Kako su nastale i kako zvuče kratke priče beogradskog pjesnika Danila Lučića.

Audio vodstvo: Timescape – vremenski obzor

17:00–17:30 Utorak 7.3.2023.

Izložba multimedijalne umjetnice Neli Ružić Timescape – vremenski obzor čini postav u prostorijama Hrvatskog inženjerskog saveza palače Vranyczany, kao i svjetlosna instalacija Prekasno je…

Improvizacije: Dora Fodor

18:30–19:00 Utorak 13.4.2021.

Donosimo ulomke iz dviju izvedbi glazbenice i novomedijske umjetnice Dore Fodor, popraćene razgovorom o ulozi improvizacije u njenom raznovrsnom radu.

Tjedna rotacija

Arhiva

MITSKI / The Land Is Inhospitable and So Are We

THE JESUS AND MARY CHAIN / Darklands (1987)

ENGLISH TEACHER / The World’s Biggest Paving Slab

Kölsch / Balance

BAND OF HORSES / Acoustic At The Ryman

NEMANJA / Voodoo Beat

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM