KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Improvizacije: Mate Picukarić

17:00–17:30 Utorak 22.3.2022.

Gitarist i trubač Mate Picukarić pridružio nam se trima izvedbama popraćenima razgovorom o funkciji instrumenata koje svira, autorskom radu i interakciji s drugim muzičarima.

Slušajući mladog trubača i gitarista Matu Picukarića u najrazličitijim stilskim kontekstima, teško je oteti se dojmu da je riječ o glazbeniku koji bi svoj talent mogao s jednakom lakoćom demonstrirati na bilo kojem instrumentu. Picukarićeva očita muzikalnost potvrđena je uostalom činjenicom da je, usprkos činjenici da se kao instrumentalist još uvijek formira, već ostvario niz suradnji s nekima od najistaknutijih predstavnika jazz i šire muzičke scene u Zagrebu. U okviru svojeg autorskog projekta pod nazivom Maali Picukarić je također pokazao uočljiv kantautorski, producentski, ali i bendliderski potencijal, uz osobiti naglasak na uvažavanje individualnih glasova članova svojeg sastava. U novim Improvizacijama Picukarić gostuje trima izvedbama na gitari i looperu popraćenima razgovorom o njegovom shvaćanju funkcije instrumenata koje svira, autorskom radu i interakciji s drugim muzičarima.

Podcast je montirao i zvučno obradio Lujo Parežanin.

Autor fotografije je Jahvo Joža.
Autorica vizuala je Klasja Habjan.

autor: kulturpunkt, 21/03/2022

, , , , , ,

Vezane objave

Arhiva

Improvizacije: Luana Lojić (I. dio)

18:30–19:00 Utorak 30.11.2021.

U Kulturpunktovom podcastu posvećenom improviziranoj glazbi donosimo izvedbe Luane Lojić popraćene razgovorom o odnosu improvizacije i umjetničkog rada i njezinoj metodi “orkestriranja” tabova.

Improvizacije: Manja Ristić

18:30–19:00 Utorak 14.9.2021.

Slušamo kompoziciju wizard dreams of roses Manje Ristić, skladanu posebno za ovu prigodu i popraćenu razgovorom o Ristićinom glazbenom djelovanju.

Improvizacije: Filip Runjić

17:00–17:30 Utorak 6.9.2022.

U novoj epizodi bilježimo improvizacije Filipa Runjića uz razgovor posvećen njegovom pristupu vlastitom instrumentu.

Improvizacije: Nika Bauman

18:30–19:00 Utorak 25.5.2021.

U novoj epizodi donosimo začudne izvedbe flautistice Nike Bauman praćene razgovorom o klasičnom obrazovanju i improvizaciji u suvremenoj glazbi.

Tjedna rotacija

Arhiva

SAULT / 11

INXS / Kick (1987)

MORRISSEY / Rebels Without Applause

FANTASTIC TWINS / FMB Mixtape (R)

10,000 MANIACS / MTV Unplugged

Nenad Vilović / Prizma (2022)

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM