KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Improvizacije: João Ferreira

18:30–19:00 Utorak 8.3.2022.

Portugalski pijanist João Ferreira pridružio nam se izvedbama popraćenima razgovorom o jazz obrazovanju, zvuku, interakciji s drugim muzičarima i svojim projektima u Portugalu i Hrvatskoj.

Pijanist i klavijaturist João Ferreira jedan je od važnijih glazbenika mlađe generacije na izuzetno živoj portugalskoj jazz sceni. Školovao se na nekoliko uglednih lisabonskih obrazovnih institucija, među kojima su Escola de música Luiz Villas-Boas do Hot Clube de Portugal i Escola Superior de Música de Lisboa, gdje je završio studij jazz klavira. U Lisabonu se, između ostalog, istaknuo radom u kvartetu Nebuchadnezzar Group, u kojem uz njega sviraju gitarist Cláudio Alves, basist Hugo Santos i bubnjar Maximiliano Llanos, a novijeg je datuma kvintet Vale, u kojem surađuje s Manuelom Rochom, još jednim sjajnim mladim gitaristom, te saksofonistom Tiagom Vigiom, kontrabasistom Zéom Almeidom i bubnjarom Diogom Alexandreom. U Zagrebu je proveo dio 2019. i 2020. godinu i u tom periodu, usprkos pandemijskim ograničenjima, ostvario više poticajnih suradnji i nastupa s glazbenicima poput Darka MisiračeSaše NestorovićaBorka RupeneJerka Jurina i drugih. U novoj epizodi Improvizacija Ferreira nam se pridružio trima improvizacijama – od kojih je jedna u duetu s vešmašinom – popraćenima razgovorom o granicama i poticajima formalnog jazz obrazovanja, pristupu zvuku klavira i klavijatura, interakciji s drugim muzičarima te projektima koje je realizirao u Portugalu i Hrvatskoj.

Izvedbe i odgovore je snimio João Ferreira, a podcast je zvučno obradio Lujo Parežanin.

autor: kulturpunkt, 07/03/2022

, , ,

Vezane objave

Arhiva

I to je pitanje kulture: Romi u društvu i medijima

17:00–17:30 Utorak 4.4.2023.

Ususret Svjetskom danu Roma, 8. travnja, prisjećamo se posljednje epizode serijala I to je pitanje kulture u kojoj smo govorili…

Audio vodstvo: Bestežinsko stanje Luce Moreau

17:00–17:30 Utorak 30.5.2023.

U organizaciji Drugog mora u Galeriji Filodrammatica od 11. svibnja do 1. lipnja otvorena je izložba Bestežinsko stanje francuske fotografkinje i umjetnice Luce Moreau. Autorica,…

Improvizacije:Iva Casián-Lakoš

18:30–19:00 Utorak 10.11.2020.

Američka čelistica hrvatskog porijekla Iva Casián-Lakoš uz izvedbe govori o improvizaciji, položaju žena i afroameričkim glasovima u klasičnoj glazbi u SAD-u.

Improvizacije: Luana Lojić (II. dio)

18:30–19:00 Utorak 28.12.2021.

U nastavku podcasta s Luanom Lojić donosimo njezinu drugu izvedbu, popraćenu razgovorom o razvoju specifične metode improvizacije i radnim uvjetima na novomedijskoj umjetničkoj sceni.

Tjedna rotacija

Arhiva

Lapa Dula / Agua

DAFT PUNK / Homework (1997)

JOHN PARISH & ALDOUS HARDING / Three Hours

BADBADNOTGOOD / LateNightTales

AIMEE MANN / Live at St. Ann’s Warehouse (2004)

MAJKE / Razum i bezumlje (1990)

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM