KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Improvizacije: João Ferreira

18:30–19:00 Utorak 8.3.2022.

Portugalski pijanist João Ferreira pridružio nam se izvedbama popraćenima razgovorom o jazz obrazovanju, zvuku, interakciji s drugim muzičarima i svojim projektima u Portugalu i Hrvatskoj.

Pijanist i klavijaturist João Ferreira jedan je od važnijih glazbenika mlađe generacije na izuzetno živoj portugalskoj jazz sceni. Školovao se na nekoliko uglednih lisabonskih obrazovnih institucija, među kojima su Escola de música Luiz Villas-Boas do Hot Clube de Portugal i Escola Superior de Música de Lisboa, gdje je završio studij jazz klavira. U Lisabonu se, između ostalog, istaknuo radom u kvartetu Nebuchadnezzar Group, u kojem uz njega sviraju gitarist Cláudio Alves, basist Hugo Santos i bubnjar Maximiliano Llanos, a novijeg je datuma kvintet Vale, u kojem surađuje s Manuelom Rochom, još jednim sjajnim mladim gitaristom, te saksofonistom Tiagom Vigiom, kontrabasistom Zéom Almeidom i bubnjarom Diogom Alexandreom. U Zagrebu je proveo dio 2019. i 2020. godinu i u tom periodu, usprkos pandemijskim ograničenjima, ostvario više poticajnih suradnji i nastupa s glazbenicima poput Darka MisiračeSaše NestorovićaBorka RupeneJerka Jurina i drugih. U novoj epizodi Improvizacija Ferreira nam se pridružio trima improvizacijama – od kojih je jedna u duetu s vešmašinom – popraćenima razgovorom o granicama i poticajima formalnog jazz obrazovanja, pristupu zvuku klavira i klavijatura, interakciji s drugim muzičarima te projektima koje je realizirao u Portugalu i Hrvatskoj.

Izvedbe i odgovore je snimio João Ferreira, a podcast je zvučno obradio Lujo Parežanin.

autor: kulturpunkt, 07/03/2022

, , ,

Vezane objave

Arhiva

Improvizacije: Mario Bočić

17:00–17:30 Utorak 14.6.2022.

U novoj epizodi donosimo improviziranu izvedbu Marija Bočića popraćenu razgovorom o zvukovnim mogućnostima saksofona te sviranju u različitim muzičkim formatima.

Improvizacije: Dora Fodor

18:30–19:00 Utorak 13.4.2021.

Donosimo ulomke iz dviju izvedbi glazbenice i novomedijske umjetnice Dore Fodor, popraćene razgovorom o ulozi improvizacije u njenom raznovrsnom radu.

Improvizacije: Laura Matijašević

18:30–19:00 Utorak 6.7.2021.

U novoj epizodi donosimo izvedbe Laure Matijašević popraćene razgovorom o njenom shvaćanju funkcije bas gitare, načinu na koji pristupa zvuku i interakciji s bendom.

Audio vodstvo: Priroda ne podnosi prazninu, a možda ni ja

17:00–17:30 Utorak 31.5.2022.

U kreativnom hubu Prostor Ivana Filip otvorila je izložbu naziva Priroda ne podnosi prazninu, a možda ni ja, a bavi se odnosom između ljudskih i neljudskih životinja.

Tjedna rotacija

Arhiva

LITTLE SIMZ / No Thank You

IAN POOLEY / Since Than (2000.)

FEVER RAY / Kandy

TRAUMER / fabric promo

RICHARD HAWLEY / Live at Halifax Piece Hall

REX ILUSIVII / Disillusioned! (1987)

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM