KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Improvizacije: Maja Rivić

18:30–19:00 Utorak 8.12.2020.

Nova epizoda podcasta posvećenog glazbenoj improvizaciji donosi izvedbu Maje Rivić popraćenu antirazgovorom na neodredive, ali nedvojbeno ključne teme.

Kao vokalisticu ansambla Mimika, kvarteta MILK, kolektiva Živa voda i brojnih drugih sastava – trajnih ili privremenih – Maju Rivić se s lakoćom može nazvati jednom od predvodnica naše jazz i postžanrovske scene. Školovana u Londonu, Rivić nije samo vrsna glazbenica i improvizatorica, nego i izuzetno zanimljiva kompozitorica čiji rad za vlasititi septet nažalost još uvijek nije zaživio u punini. Ipak, njezino je autorstvo izraz našlo u živoj novomedijskoj i glasovno-performerskoj umjetničkoj praksi kojoj se posvetila zadnjih godina, ponajprije kroz suradnju s izvedbenom umjetnicom Silvijom Dogan. U osmoj epizodi podcasta Improvizacije Rivić gostuje jednom izvedbom popraćenom svojevrsnim antirazgovorom na neodredive, ali nedvojbeno ključne teme.

Podcast je snimio i obradio Lujo Parežanin.

Podcast je dijelom Kurzivovog projekta Kultura kritičkog slušanja podržanog od strane Ministarstva kulture i medija.

autor: kulturpunkt, 04/12/2020

, , , ,

Vezane objave

Arhiva

Improvizacije: Nika Bauman

18:30–19:00 Utorak 25.5.2021.

U novoj epizodi donosimo začudne izvedbe flautistice Nike Bauman praćene razgovorom o klasičnom obrazovanju i improvizaciji u suvremenoj glazbi.

Audio vodstvo: Crvena škola

18:30–19:00 Utorak 16.3.2021.

U Galeriji Filodrammatica postavljena je izložba Crvena škola književnice Dubravke Ugrešić, temeljena na jugoslavenskim školskim početnicama.

Improvizacije:Iva Casián-Lakoš

18:30–19:00 Utorak 10.11.2020.

Američka čelistica hrvatskog porijekla Iva Casián-Lakoš uz izvedbe govori o improvizaciji, položaju žena i afroameričkim glasovima u klasičnoj glazbi u SAD-u.

Zvučni eseji: Transformacija medija – zvuk

18:30–19:30 Utorak 22.12.2020.

Kroz suvremeni radio, pristupe produkciji podcasta i različite zvučne forme provode nas Kristina Tešija, Srđan Laterza i Pavlica Bajsić Brazzoduro.

Tjedna rotacija

Arhiva

KINGS OF CONVENIENCE / Peace or Love

ENZO CARELLA / Barbara e altri Carella (1979)

CHET FAKER / Feel Good

HONEY DIJON / In Session

JAGA JAZZIST / The Tower

PLASTIC KNIVES / We Used To Do It (Live)