KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Audio vodstvo: Crne kutije

17:00–17:30 Utorak 20.9.2022.

Prostor Pogona Jedinstvo Tin Dožić i Jasen Vodenica pretvorili su u crnu kutiju ispunjenu vizualnim, audio i mehaničkim elementima kojima tematiziraju primjerene tehnologije.

Multimedijalni umjetnici Jasen Vodenica i Tin Dožić svoj jednotjedni boravak u prostorima Pogona Jedinstvo zaključili su dvodnevnom prezentacijom procesa tog otvorenog studija u kojem su eksperimentirali s mehanizmima koji se pokreću ljudskom snagom. Postav i proces nasavak su istraživanja poduzetih tijekom 2021. godine i putovanja središnjom istočnom Afrikom. Mehanički uređaji koji čine postav Crnih kutija izrađeni su, između ostalog, i u korespondenciji s dr. Jobom Ebenezerom, osnivačem organizacije Technology for the Poor, a tematiziraju primjerene tehnologije (engl. appropriate technologies) uz korištenje vlastitih i pronađenih vizualnih materijala. Ovi materijali bit će korišteni i u produkciji eksperimentalnog filma radnog naslova Non sequitur koji u fokusu ima začudne odnose između suvremenih mobilnih tehnologija i materijala od kojih su sačinjeni.

Kroz koncept i postav izložbe proveli su nas autori izložbe, a podcast je snimila i pripremila Martina Kontošić.
Vizual: Klasja Habjan

Audio vodstvo je dijelom projekta Zvučne točke kontakta – iskustvo procesa podržanog od strane Ministarstva kulture i medija RH. Projekt se provodi u partnerstvu Kurziva – Platforme za pitanja kulture, medija i društva i Pogona – Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade.

autor: kulturpunkt, 19/09/2022

, , , , , , ,

Vezane objave

Arhiva

Pank pankericama!

18:30–19:00 Utorak 2.2.2021.

Emisija je pokušaj da se otvori prostor diskusije i problematizira pozicija cura u panku.  

Audio vodstvo: Domestic

18:30–19:00 Utorak 30.3.2021.

Luka Pešun predstavio nam je ciklus osobnih fotografija izloženih u sklopu programa qIZLOŽBE u Galeriji Kluba Kocka.

Audio vodstvo: Pino Ivančić – MOJIH (prvih) 50…

17:00–17:30 Utorak 26.7.2022.

Pulski umjetnik, performer i glazbenik Josip Pino Ivančić predstavlja svoju ‘netipičnu restrospektivu’ povodom 50 godina rada.

Soundsystem: napraviti nešto svoje

18:30–19:00 Utorak 16.2.2021.

Razgovor s Robertom Martinovićem (Dr. Obi) i Anjom Nigović (Anja G) donosi priču o soundsystem kulturi i njihovom djelovanju na nezavisnoj glazbenoj sceni u Hrvatskoj.

Tjedna rotacija

Arhiva

BOLIS PUPUL / Letter to Yu

RED HOT CHILLI PEPPERS / Blood Sugar Sex Magik (1991)

MY BUDDY MOOSE / No Reason

NU GUINEA / Dekmantel

SUMMER OF SOUL …or, When the Revolution Could Not Be Televised

ĐAVOLI / Hallo Lulu 22

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM