KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Audio vodstvo: Crne kutije

17:00–17:30 Utorak 20.9.2022.

Prostor Pogona Jedinstvo Tin Dožić i Jasen Vodenica pretvorili su u crnu kutiju ispunjenu vizualnim, audio i mehaničkim elementima kojima tematiziraju primjerene tehnologije.

Multimedijalni umjetnici Jasen Vodenica i Tin Dožić svoj jednotjedni boravak u prostorima Pogona Jedinstvo zaključili su dvodnevnom prezentacijom procesa tog otvorenog studija u kojem su eksperimentirali s mehanizmima koji se pokreću ljudskom snagom. Postav i proces nasavak su istraživanja poduzetih tijekom 2021. godine i putovanja središnjom istočnom Afrikom. Mehanički uređaji koji čine postav Crnih kutija izrađeni su, između ostalog, i u korespondenciji s dr. Jobom Ebenezerom, osnivačem organizacije Technology for the Poor, a tematiziraju primjerene tehnologije (engl. appropriate technologies) uz korištenje vlastitih i pronađenih vizualnih materijala. Ovi materijali bit će korišteni i u produkciji eksperimentalnog filma radnog naslova Non sequitur koji u fokusu ima začudne odnose između suvremenih mobilnih tehnologija i materijala od kojih su sačinjeni.

Kroz koncept i postav izložbe proveli su nas autori izložbe, a podcast je snimila i pripremila Martina Kontošić.
Vizual: Klasja Habjan

Audio vodstvo je dijelom projekta Zvučne točke kontakta – iskustvo procesa podržanog od strane Ministarstva kulture i medija RH. Projekt se provodi u partnerstvu Kurziva – Platforme za pitanja kulture, medija i društva i Pogona – Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade.

autor: kulturpunkt, 19/09/2022

, , , , , , ,

Vezane objave

Arhiva

Audio vodstvo: Platforma za eksperiment 3.1

17:00–17:30 Utorak 27.12.2022.

Članice Platforme za eksperiment govore o izložbi u splitskom Prostoru koja problematizira prostorno-tjelesno zagađenje u periodu turističke sezone.

Audio vodstvo: Element (i) vjetra

18:30–19:00 Utorak 14.12.2021.

Riječki umjetnik i tonski snimatelj Ivo Vičić proveo nas je kroz multimedijalnu ambijentalnu instalaciju postavljenu u Galeriji Filodrammatica.

Audio vodstvo: Life Is Full of Meaning

17:00–17:30 Utorak 18.10.2022.

Riječka izložba Sare Salamon ističe performativnost izložbenih objekata, instalacija i svjetla, u jedva primjetnoj izvedbi.

Improvizacije: Ana Čop i Jaka Arh

18:30–19:00 Utorak 8.2.2022.

U novim Improvizacijama gostuju Ana Čop i Jaka Arh, koji nam donose izvedbe popraćene razgovorom o glazbenom obrazovanju, pristupu glazbi i zvuku te aktualnim projektima.

Tjedna rotacija

Arhiva

YVES TUMOR / Praise A Lord…

LENNY KRAVITZ / Mama Said (1991)

FEIST / Borrow Trouble

TSHA / fabric presents

THE WHITE STRIPES / Live at The Gold Dollar

MARINADA / Nalik na nalik

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM