KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

IKS Festival 2014

U ponedjeljak 16. lipnja počinje treće izdanje Međunarodnog festivala suvremenog kazališta – IKS Festivala, koje se održava u Splitu u terminu od 16. do 23. lipnja 2014. Kroz Festival se predstavljaju neki od najvećih aktualnih hitova suvremenog kazališta iz europskih metropola, s posebnim naglaskom na mediteranske regije. Ovogodišnja novost IKS Festivala je pokretanje časopisa ‘Pokret /Movement’ koji se može pronaći i downloadirati s web stranice Festivala. O svemu detaljnije možete doznati u priloženoj najavi!

 

matija-ferlin1 Sad Sam Lucky (Matija Ferlin)

IKS Festival je međunarodni festival suvremenog kazališta čije se treće izdanje održava u Splitu od 16. – 23. lipnja 2014. Kroz festival se predstavljaju neki od najvećih aktualnih hitova suvremenog kazališta iz europskih metropola, s posebnim naglaskom na mediteranske regije. Program se temelji na visoko estetskim projektima nezavisnih kazališnih skupina, interdisciplinarnim projektima koji primjenjuju nove tehnologije i medije. Kvalitetu koncepta kao i programskih sadržaja Festivala je u 2013. godini prepoznala i publika dodijelivši splitskom IKS Festivalu nagradu publike Teatar.hr za najbolji festival godine u kategoriji za najbolje osmišljenu i realiziranu sezonu domaćeg festivala. Dosadašnji uspjeh i prihvaćenost od strane zahtjevne splitske publike obvezuju nas na kontinuirano pružanje bogatog i inovativnog programskog sadržaja koji je kroz suvremeno plesni, suvremeno dramski, performans art i intermedijski izričaj ujedno privlačan i široj publici. Nositelj ovogodišnjeg programa je kultni slovenski bend Laibach čijim nastupom u HNK Split započinje treće izdanje festivala. Jedan od najvećih bendova u glazbenoj povijesti naše regije, već je 30 godina jednako intrigantan i nesumnjivo će privući zanimanje publike.

sluškinje Sluškinje – paralelna ekspozicija (režija: Goran Golovko)

Program uključuje visoko estetske projekte umjetničke scene poput predavanja INFORMANCE Postgravity art:: kozmistična arhitektura Dragana Živadinova, Dunje Zupančič, Mihe Turšić te nastavljamo sa plesnim programom u suradnji sa Gradskim kazalištem lutaka Split. Očekuju nas i gostovanja slovenskih, talijanskih i španjolskih umjetnika – Rosa Hribar i Gregor Luštek s predstavom Četrnaest (Ljubljana, Slovenija), Erre Que Erre danza (Barcelona, Španjolska) Aguanta, te predstava Love will tear us apart u koreografiji Saše Božića i Petre Hrašćanec. Matija Ferlin, često nazivan velikim kapitalom hrvatske plesne scene, najtalentiraniji mladi hrvatski plesač i koreograf koji će se predstaviti sa svojom predstavom Sad Sam Lucky. U nešto brutalnijem i radikalnijem ritmu predstavljamo Sluškinje – paralelna ekspozicija u režiji Gorana Golovka sa postavom mladih glumaca sa Umjetničke Akademije Split. Za sami kraj, u sklopu projekta Putevima kazališta inovacije na Mediteranu, IKS Festival predstavlja odabir suvremenog kazališta koje graniči s perforativnim umjetnostima, a ujedno je i intermedijalno i interdisciplinarno te kao takvo osvježenje u dosadašnjoj kulturnoj ponudi grada pozivamo vas da pogledate predstavu talijanske eksperimentale kazališne skupine Ricci Forte sa predstavom Wunderkammer soap #1_Didone.

 

postgravity Postgravity

 

 PROGRAM:

16. LIPANJ  |SPECTRE Laibach (Slovenija)
HNK Split | 21:00
17. LIPANJ | INFORMANCE
                          Dragan Živadinov, Dunja Zupančić, Miha Turšić (Slovenija)
Stara gradska vijećnica, 21:00
18. LIPANJ  |ČETRNAEST Rosana Hribar i Gregor Luštek (Slovenija)
Gradsko kazalište lutaka, 21:00
19. LIPANJ  |AGUANTA Erre que erre (Španjolska)
Gradsko kazalište lutaka, 21:00
20. LIPANJ  |LOVE WILL TEAR US APART, De facto (Hrvatska)
                    Gradsko kazalište lutaka, 21:00
21. LIPANJ  |SAD SAM LUCKY, Matija Ferlin  (Hrvatska)
Gradsko kazalište lutaka, 21:00
22. LIPANJ  |SLUŠKINJE Albalunna (Hrvatska)
Beton Kino MKC Split, 21:00
23. LIPANJ  |DIDONE, Ricci Forte (Italija)
Šimićeva 4 , 17:00, 18:00, 19:00, 20:00, 21:00, 22:00

 

BLAGAJNA:

Ulaznice za koncert Laibacha nalaze se u pretprodaji po cijeni od 120 kuna, a na dan koncerta 160 kn sat vremena prije koncerta. Prodajna mjesta:

  • Adriaticket prodajna mjesta www.adriaticket.com
    Dallas Music Shop Narodni trg 14
    Dancing Bear Dioklecijanova 6
  • Hrvatsko narodno kazalište (na dan koncerta)

Ulaznice za ostale predstave dostupne su sat vremena prije predstave na blagajni kazališta po cijeni 40 kuna ili na prodajnim mjestima Adriaticketa

Rezervacije za predstavu Ricci Forte WUNDERKAMMER SOAP #1_Didone na 099 675 6869

 

MJESTA IZVEDBE:

Hrvatsko narodno kazalište Split, Trg Gaje Bulata 1
Gradsko kazalište lutaka, Tončićeva 1 ,
MKC Split / DOM MLADIH, Savska bb
Stara gradska vijećnica, Narodni trg 1

 

http://www.iksfestival.eu/

 

autor: Vjeran Stojanac, 11/06/2014

, , , , , , , , , , , , , , ,

Vezane objave

Arhiva

Radio Out of the box (radionica) / Indirekt (festival neovisne rock glazbe)

19/11/2013.

Zadnja ovogodišnja radionica će na specifičan način podvući crtu i rezimirati postignuto, te dati ukupni prikaz u motive, filozofiju, način rada i cijeli proces postavljanja i pokretanja online community radio postaje, uz minimalne financijske, tehničke i ljudske resurse. Polaznici će doznati što je community radio, koja je svrha postojanja u ‘online’ i FM segmentu, što je potrebno za pokretanje takvog radija, te kako isti može funkcionirati u zakonskim, pravnim i financijskim okvirima.

Mirage Men

17/05/2013.

13. lipnja će na festivalu dokumentarnog filma u Sheffieldu biti prikazan ‘Mirage Men’, uradak koji baca sasvim novo svjetlo na UFO problematiku, pripisujući je u potpunosti ovozemaljskim izvorima. Što vi mislite o tome?

Festival neobičnih obitelji / popratni program

09/09/2020.

U organizaciji suvremenog cirkuskog kolektiva ROOM 100, od 10. do 13. rujna 2020., u Splitu će se održati prva edicija…

Četvrti Velvet Festival

04/07/2019.

Festival koji je ove godine zauzeo fokus mladih regije odvija se od 5. do 6. srpnja na otoku Krku, u malom…

Tjedna rotacija

Arhiva

L’Impératrice / Tako Tsubo

Therapy? – Troublegum (1994.)

ŽEN / Uroni u san

FRIENDLY FIRES / Bugged Out!

BRYAN FERRY / Live at the Royal Albert Hall

Zidar Betonsky: Proces Protokol (2011.)