KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Gitare i korg

18:00–20:00 Subota 11.2.2017.

Subotnje kasno poslijepodne, prašina se još nije slegla od mjerenja kilaže. Dvojac, naoko različitih pogleda, izbliza proćelav, pristupa, perolakim koracima, na platformu. Svjetla se pale . . . najava

Gitare

i

kako uspostaviti intimnu granicu između gitara i korga, ima li je uopće!? Što su to gitare, a što korg!? Kome uopće trebaju i čemu služe!? Jesu li bolji ovi šta “prže” gitare od ovih šta “peglaju” korg!? Ima li nešto što je i gitara i korg u jednom!? Koliko kila ima gitara, levitira li korg!? …

Načujte odgovor na koje od pitanja, možda i ne, ove subote 1. put u terminu od 18.00 sati!?

Bilo kako bilo, dvojac u rotaciji, grimasama u eteru, sa i bez sinopsisa, neopterećen i nauho neopredjeljen, popunjava radijsku kolotečinu nečim ni sam ne znam čim, to je u subotu!?, ima li CD player tamo!?, je li u šest iza podne!?, šta puštamo!?, oću nosit blok frulu!?, “Jesu li u crnca crna krvna zrnca!?” … bu-da-lo! … koji idioti – kojoti!? … ajme osamdesete … trijaža … pregled prostate, ne!? … ekonomsko propagadni, dosta!!!, a sad malo glazbe iz našeg studija … Maestro, molim solo:

Korg

autor: Ivan Poljicanin, 10/02/2017

Vezane objave

Arhiva

1984

0:00–1:00 Nedjelja 7.3.2021.

Početak svake distopije je……

David Hughes: Ballard Landscapes (izbor)

1:00–3:00 Nedjelja 29.10.2017.

Izbor iz ciklusa ‘Ballard Landscapes’ britanskog eksperimentalnog glazbenika Davida Hughesa (odnosno Cousina Silasa), inspiriranog motivima iz književnog opusa J.G. Ballarda.

Daleki istok specijal

11/10/2014.

Trideseta, jubilarna epizoda psihotroničkih soundtrackova, donosi posebnu poslasticu, specijal s dalekog istoka.

Izgubljeni

23/11/2014.

U ovotjednom druženje s El Diabolikom, uz Nica Fidenca, Philippe Sardea, Serge Gainsbourga i druge, slušamo i velikog Quincy Jonesa, s glazbom iz filma “The Lost Man”, Roberta Alana Aurthura, iz 1969.

Tjedna rotacija

Arhiva

GAZ COOMBES / Turn The Car Around

PAPA WEMBA / Emotion (1995)

FEVER RAY / Kandy

TRAUMER / fabric promo

RICHARD HAWLEY / Live at Halifax Piece Hall

REX ILUSIVII / Disillusioned! (1987)

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM