KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

FUFANU / Sports

Cijeli tjedan, Sport jedan.

Islandski DJ act Captain Fufanu je spletom okolnosti koje uključuju provalu u izdavačku kuću pa između ostalog i krađu njihovog, tada, svježe zgotovljenog materijala, digao se iz pepela, rješio se prefiksa Captain, proširio postavu na ukupno 4 člana sa gitarama i bubnjem te pronašao čvrsti, originalni zvuk kojim dominira precizan ritam i, naravno, elektro podloga koje se nisu odrekli, samo je podebljali efektima obojanim gitarama.

2015. potpisuju za britanski One Little Indian label i izdaju prvjenac Few More Days to Go. U rujnu 2016. izašao je singl Sports, kao najava istoimenog albuma. Fufanu je možda na početku mnogima prošao ispod radara, ne Björk i Damonu Albarnu koji ih rano prepoznaju  i pružaju im mogućnosti sudjelovanja, uz osobno pismo preporuke, na brojnim festivalima ili ih pak koriste kao opening act na samostalnim koncertima. Od početka veljače 2017. razgibavamo se uz zvuke novog albuma Sports, produciranog od strane Nick Zinner iz YeahYeahYeahs, a ovaj tekući tjedan to činimo rado, svakodnevno, više puta uzastopno.

Quid me non necat, id me fortam facit.

Citius, altius, fortius!

autor: Ivan Poljicanin, 12/02/2017

, , ,

Vezane objave

Arhiva

SLEAFORD MODS / Tarantula Deadly Cargo

03/08/2015.

Sleaford Mods nisu izmislili punk attitude al su zato pronašli taj svoj punk spirit. Ne tražimo od njih ništa više od onog što nam znaju i mogu dati. Dobru šaku u glavu.

THE NATIONAL / You Had Your Soul with You

01/04/2019.

Neočekivano brzo vraćaju nam se The National. Gostujući vokal na novom prpošnom singlu pripada dugogodišnjoj basistici Davida Bowiea – Gail Ann Dorsey. Powerplay!

GRUFF RHYS / American Interior

11/05/2014.

Najveći sin velške glazbe na novom materijalu “American Interior” gdje ponovo u svom standardno konceptualnom pristupu glazbi secira život John Evansa, velškog emigranta u Ameriku iz 18st koji putuje tom divljom zemljom u potrazi za mističnim indijanskim plememenom koje govori velški.

FATHER JOHN MISTY / When You’re Smiling and Astride Me

09/02/2015.

I got into my van with enough mushrooms to choke a horse and started driving down the coast with nowhere to go. After a few weeks, I was writing a novel, which is where I finally found my narrative voice…

Tjedna rotacija

Arhiva

NELL & THE FLAMING LIPS / Where the Viaduct Looms

BRONSKI BEAT / The Age of Consent (1984)

FONTAINES D.C. / Jackie Down The Line

TALE OF US / Renaissance

R.E.M. / MTV Unplugged

EDO MAAJKA / Spomen Ploča (2010)