KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

FAITH NO MORE / Angel Dust (1992)

15:00–16:00 Četvrtak 21.10.2021.

Taman na pragu tridesetog rođendana albuma koji tako i sam skoro ulazi u midlife crisis. Nikad zaboraviti di sam bio ’92.

U ovom prosipanju glazbenih emocija, razotkrivanju guilty pleasures, prebiranju po afirmativnim godinama i svemu ostalom što tjera glazbenu redakciju ovog malog medija da održavamo ovu kategariju živom i uzbudljivom, ne propušta se jedan ovakav album. Pogotovo što potpisnik ove kratke najave svečano priznaje da nikad nije bio u metal fazi.

Ne želim time reći da je Angel Dust metal album ali toliku količinu guitar lickova, Pattonovog visokog arlauka i ostalih heavy fora nikad nisam toliko intenzivno slušao i proživio kao sa ovim draguljem. A i od tada skidam kapu Majku za sve što takne i rado ću polemizirati s bilo kim da se radi o jednom od najboljih rock, pop ili šlager vokala ikad.

Svakako, Angel Dust je duboko urezan u moju memoriju bez obzira koliko to sada, i meni samom, izgledalo čudno i ne sramim se priznati da ću sa guštom grleno odšaputati sve stihove i skrivečki odheadbengati od prve do zadnje, dok sam na poslu, ovaj četvrtak od 15 sati.

Zato za nedjeljnu reprizu, opet u tri, na sav glas ;)

p.s. Barryeva Midnight Cowboy tema za kraj..kakvo finale.

 1. Land of Sunshine
 2. Caffeine
 3. Midlife Crisis
 4. RV
 5. Smaller and Smaller
 6. Everything’s Ruined
 7. Malpractice
 8. Kindergarten
 9. Be Aggressive
 10. A Small Victory
 11. Crack Hitler
 12. Jizzlobber
 13. Midnight Cowboy

autor: el5egundo, 20/10/2021

, , , , , ,

Vezane objave

Arhiva

LAURIE ANDERSON / Bright Red

15:00–16:00 Nedjelja 12.2.2023.

Slušamo Bright Red, peti po redu album Laurie Anderson, američke avangardne glazbenice i multimedijalne umjetnice, snimljen 1994. u produkciji Brian Enoa.

JUSTICE SYSTEM / Rooftop Soundcheck (1994)

15:00–16:00 Nedjelja 24.7.2022.

Hip hop, soul jazz i jazz funk u ovotjednim Vatrama.

THE BYRDS / The Notorious Byrd Brothers (1968.)

21/06/2016.

“The Notorious Byrd Brothers” (1968.) posljednji je i ključni album u svojevrsnoj trilogiji koju pored njega sačinjavaju i “5th Dimension” (1966.) i “Younger Than Yesterday” (1967.). Značaj ovih uradaka posebice je u uspješnom poigravanju postojećim stilovima poput jazza, folka, elektroničke glazbe, baroknog popa i sličnih, ali i u kreiranju novih pravaca poput uspjele psihodelične sinteze folka, contryja i rocka, te progresivnih pokušaja koji će Byrdse pretvoriti u pionire tvz. space rocka!

PINK FLOYD / Meddle (1971.)

06/09/2016.

U određenom je smislu ‘Meddle’ prvi pravi album sastava Pink Floyd, pošto je uspješno sanirao greške prethodnika koji su pokazivali pretjeranu kreativnu disperziju među članstvom kao i nemogućnost bijega od sveprisutnog duha Syda Barretta. Ovaj je uradak svojim ležernim pristupom označio prekretnicu u karijeri benda, cementiravši ujedno trasu za nadolazeća remek djela koja će se uhvatiti u koštac sa mnogo težim problemima suvremenog društva i pojednica koji tavori među njima!

Tjedna rotacija

Arhiva

Lorenzo Morresi & Le Isole / Pop Flop

RAMONES / Road To Ruin (1978)

MESHELL NDEGEOCELLO / Virgo

REBOLLEDO / RA Mix

SADE / Lovers Live

MARINADA / Nalik na nalik

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM