KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Éirinn go Brách!

Ovotjedna lista emisije Soda Fountain posvećena je glazbenicima podrijetlom iz Irske, kao i pripadnicima brojne i dalje nacionalno osvještene umjetničke dijaspore, i možda će nekima izgledati prešarena, no raznolikosti, te brze izmjene vizura i ambijenata dio su irske svakodnevnice! Éirinn go Brách!

Ovotjedno je izdanje Soda Fountina u cjelosti posvećeno irskoj glazbenoj sceni – kako autorima koji su ponikli i djeluju na irskom tlu, tako i ključnim irskim glazbenim imenima u emigraciji. Planirano dvosatno putovanje neće biti ograničeno na određene očekivane pravce (post punk, indie rock i sl.), već će pružiti jedan širi prikat irskog naslijeđa, gdje i više nego važnu ulogu igra specifični lokalni folk.

Stoga će lista možda izgledati prešarena, s neočekivanim izmjenama boja, ritmova i atmosfera, no upravo takva ponajbolje opisuje narav Irske u kojoj se u kratkim intervalima smjenjuju tuga i radost, kiša i sunce, derutni blokovi predgrađa i veličanstveni dvorci i crkve; guste šume i ogoljena polja, pitome pješčane plaže i surove obalne hridi… Na koncu, i sam irski otok egzistira u nekoj vrsti dihotomije, podjeljen na samostalnu Republiku Irsku, te sjeverni dio; Ulster (odnosno Sjevernu Irsku) koji je, pak, autonomna jedinica unutar Ujedninjenog Kraljevstva.

OK, bilo bi dosta. Krećemo!

Éirinn go Brách!

 

Ireland_Grunge_Flag_by_think0

 

01 Boomtown Rats – Rat Trap
02 The Thrills – Say It Ain’t So
03 The Chieftains – O’Sullivan March
04 Mary Black – Song For Ireland
05 Elvis Costello – Last Boat Leaving
06 Ash – Lose Control
07 The Pogues – Navigator
08 Stiff Little Fingers – Alternative Ulster
09 Sinead O’Connor – Silent Night
10 Undertones – Teenaga Kick
11 Kirsty MacColl – Dancing In Limbo
12 Damien Rice – Cannonball
13 The Cranberries – Linger
14 Thin Lizzy – Whiskey In The Jar
15 Van Morrison – Moondance
16 That Petrol Emotion – Compulsion
17 The Dubliners – The Town I Loved So Well
18 The Waterboys – A Home In The Meadow
19 Enya – How Can I Keep From Singing
20 Michael J. Sheehy – Company Man
21 Cait O’Riordan – I’m A Man You Don’t Meet Every Day
22 High Llamas – Tilting Windmills
23 Loreena McKennitt – Dickens’ Dublin
24 Shane MacGowan & The Popes – Church Of The Holy Spook
25 Virgin Prunes – Walls Of Jericho
26 Christy Moore – Sweet Thames Flow Softly
27 My Bloody Valentine – When You Sleep
28 The Pogues – Streets Of Sorrow/Birmingham Six
29 U2 – Tommorow

 

cropped-background4

powered & provided by ©eXit

autor: Vjeran Stojanac, 02/09/2014

, , ,

Vezane objave

Arhiva

Euromaidan to Donbass; Negev desert to Gaza Strip

29/07/2014.

Ukoliko ste u ovotjednom izdanju Soda Fountaina očekivali nekakvu opuštajuću ljetnju listu, izbijte si to iz glave! Situacija diljem planeta se već tjednima zahuktava. Stoga današnji izbor skladbi nije zamišljen kao stupidna pozadina za razbuđivanje tijekom godišnjih odmora, već kao aktualna šetnja izraelskim pustinjama i ukrajinskim poljima. Skladbe su samo naizgled posložene po slučajnom uzorku, a ako kod slušatelja izazovu stanje nelagode, ništa zato – cilj je ostvaren!

We Await Silent Trystero’s Empire

17/02/2016.

Iza današnje naizgled slušljive i nenametljive liste krije se ne baš uobičajena tematska podloga. Priložene su skladbe posložene tako da u prvom redu vizualiziraju ambijent Kalifornije sredinom šezdesetih, no to je tek postavljanje scene. Lagano silazimo u koloplet tajnih komunikacijskih sustava, socijalne izolacije kao produkta rastućeg kaosa, sveprisutne paranoje, ‘anonimnih zaljubljenika’, dvojbe oko postojanja određenih entiteta koja se reflektira i na vlastitoj egzistenciji, metaforičnog povezivanja entropije u termodinamičkom i informacijskom smislu… Možda je kreiranje Soda Fountaina po Pynchonovom književnom predlošku uistinu prevelik zalogaj, ali od mene ste navikli i na gore stvari. Barem se dupini neće ljutiti!

Felidae: Sublimity, Nobility and Purrfection!

09/04/2014.

Ovotjedna Vas ‘Soda Fountain’ vodi na glazbeno putovanje kroz svijet najsubliminalnijih, najgracioznijih, najljepših, najtajanstvenijih, ali i najokrutnijih živih bića – mačaka!

Consider the Cities

10:00–12:00 Četvrtak 24.11.2016.

Iz određenog je razloga tema ovotjednog izdanja emisije/liste Soda Fountain GRAD u svim svojim značenjima. To je ukratko to, a ostatak dokučite slušajući emisiju!

Tjedna rotacija

Arhiva

BETH GIBBONS / Lives Outgrown

FLEETWOOD MAC / Rumors (1977)

GRACIN / Zao glas

DJ VOICES / Avoiding Bad Thoughts (R)

THE THE / The Comeback Special (Live at the The Royal Albert Hall)

KLINIKA DENISA KATANECA / Kao Zao Kor

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM