KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

DO MAKE SAY THINK / Stubborn Persistent Illusions

15:00–16:00 Srijeda 24.5.2017.

Toliko je puno bilo vremena prošlo od njihovog posljednjeg albuma da smo u jednom trenutku pomislili kako ih više nema. Srećom..

Kanadski post rock junaci vratili su se s novim albumom nakon punih osam godina. Više od dvadeset ljeta prošlo je od njihovih prvih okupljanja koja su se događala u jednoj napuštenoj osnovnoj školi u Torontu. Na zidovima su još uvijek stajali motivacijski natpisi: Do, Make, Say i Think! Otuda ime benda. Usljedili su redom odlični albumi: DMST, Goodbye Enemy Airship the Landlord Is Dead, & Yet & Yet, Winter Hymn Country Hymn Secret Hymn itd.

Njihova verzija post rocka je posebna i jedinstvena jer uključuje neodoljivu jazz komponentu, što podrazumijeva puhačke instrumente te poseban tretman bubnjeva. Na novom albumu Stubborn Persistent Illusions nalaze se barem tri epske stvari koje spadaju u red najboljih koje su ikada napravili. Do, Make, Say, Think !

Stubborn Persistent Illusions Tracklist:
01. War on Torpor
02. Horripilation
03. A Murder of Thoughts
04. Bound
05. And Boundless
06. Her Eyes on the Horizon
07. As Far as the Eye Can See
08. Shlomo’s Son
09. Return, Return Again

 

autor: Ante Marković, 24/05/2017

, , ,

Vezane objave

Arhiva

BASTIEN KEB / 22.02.85

15:00–16:00 Srijeda 29.3.2017.

Kad lik ovako odsvira skoro sve instrumente na albumu, potpiše svu tu suludu glazbu, demonstrira doslovno i svakim slovom šta je to future soul. I još sve to postigne u svojim afirmativnim godinama.

BRIAN WILSON / No Pier Pressure (2015.)

27/04/2015.

“No Pier Pressure” je u prvom redu pitak i slušljiv album, realiziran kroz čak i za Wilsona katkad neuobičajene aranžmane, no svi elementi njegovog zaštitnog znaka su i dalje prisutni: nebeski lijepe melodije, skladne vokalne harmonije, te prigušeni klavirski akordi koji unatoč lepršavoj fluidniosti sasvim solidno nose čitavu glazbenu i vokalnu nadgradnju. Možete ga koristiti kao pozadinski soundtrack za nadolazeće ljeto, mada po mojem mišljenju ovo ostvarenje zaslužuje mnogo više od usputnog preslušavanja putem mp3 playera ili smartphonea dok ležite na nekoj prenapućenoj plaži, omamljeni žarenjem sunca i hipnotičkim polusnom prožetim svim tim ljetnim žamorom. Jednu vam takvu mogućnost nudi i aktualno izdanje KLFM-ovog albuma tjedna!

BRITANNY HOWARD / Jaime

15:00–16:00 Srijeda 2.10.2019.

Prvi solo album izvan matičnog benda Alabama Shakes, Britanny Howard je posvetila svojoj preminuloj sestri Jaime.

PSYCHEMAGIK presents / Magik Sunrise

16/07/2013.

Još jedan hvale vrijedan diggerski pothvat Psychemagik družine kao album tjedna.

Tjedna rotacija

Arhiva

ORLANDO WEEKS / Hop Up

THE DURUTTI COLUMN / Vini Reilly (1989)

FONTAINES D.C. / Jackie Down The Line

TALE OF US / Renaissance

R.E.M. / MTV Unplugged

EDO MAAJKA / Spomen Ploča (2010)