KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Deveti xSTatic festival na Gripama!

Deveto izdanje festivala xSTatic održat će se prvu subotu u listopadu na Koteksu!

Prva subota u listopadu, 1. 10. 2022., rezervirana je za deveto izdanje xSTatic festivala. Graffiti art, skateboarding (skate park Kolo), allstyle battles (udruga Underground Society), street basket (Unisport ST), stand-up komediju (SplickaScena), DJ program (KLFM) i večernji koncert okosnica su ovogodišnjeg xSTatica, jedinog splitskog festivala koji promiče sve pozitivne aspekte urbane kulture. Gripe i Koteks i ove godine postaju urbani epicentar.

Street-art i graffiti umjetnici unijet će dašak šarenila na gradske površine svojim autorskim radovima. Deveto izdanje xSTatic festivala će ujedno biti i najbrojnije umjetnicima – ugostit će 42 domaća i 20 međunarodnih graffiti writera!

Ove godine imamo 60+ graffiti i street-art umjetnika iz cijelog svijeta: SAD-a, Brazila, Kolumbije, Malezije, Švicarske, Njemačke, Slovenije, BiH i naravno, Hrvatske, s posebnim naglaskom na splitsku graffiti scenu. Sudjeluje i Tea Jurišić, poznata street art umjetnica koja surađuje s brandovima i klijentima poput Pipija.

Graffiti writeri kreću s crtanjem tokom jutra čime otvaraju cjelodnevni program festivala koji se nastavlja popodnevnim natjecanjima. SK Kolo organizira skate natjecanje, u kojem će natjecatelji odmjeriti snage i vještine ‘jedan na jedan’ po uzoru na Game of skate. Slijedi natjecanje u uličnoj košarci, a nakon basketa kreće plesno natjecanje “Allstyle battles 1vs1”.


Natjecateljski dio programa završava proglašenjem pobjednika u svim kategorijama. Osim natjecateljskog dijela, SK Kolo organizira radionice za djecu, za barber kutak zaduženi su momci iz Mankaza, a gastro dio bit će obogaćen i posebnim, festivalskim craft pivama.

Festival se nastavlja zabavom u večernjem programu. Splićane i njihove goste nasmijat će stand-up komičari “SplickeScene”, a rasplesati splitski hip-hop glazbenici Hram, Frenkie, Tibor, Noti Limun i Edo Maajka. Posebno nam je drago najaviti i nastupe mladih neafirmiranih glazbenika, kao i beat boxera.

Cjelodnevni program xSTatica glazbenom će kulisom pratiti radio KLFM koji će pružiti cjelodnevnu eklektičnu glazbenu kulisu festivalu.

Podsjetimo kako je xSTatic već od svog prvog izdanja 2009. gdine postao kultni festival koji slavi različite aspekte urbane kulture i promiče afirmativne poruke i vrijednosti, osobito prema mladima, što je prepoznao Grad Split koji organizacijski stoji iza jedinog gradskog festivala ovakvog tipa.

Ulaz na sav festivalski program je besplatan i svi ste pozvani!

autor: Kristina Tešija, 27/09/2022

Vezane objave

Arhiva

Što je PUNK ROCK HOLIDAY festival?

17/08/2018.

Na 6 sati vožnje automobilom od Splita, nalazi se gradić Tolmin u Sloveniji, sa svojih cca 3 700 stanovnika.

Rob Challice ( Paradigm agency ) – Intervju, MENT 2020

18:00–19:00 Četvrtak 2.4.2020.

U današnjem programu donosimo korisno “štivo” za sve bendove, glazbenike, promotore, agente, kao i za one koji nešto od toga…

15. SARS festival u Sinju

21/07/2017.

Naši dragi S.A.R.S.-ovci 15. put organiziraju festival u gradu nam Sinju. Koga ne bude, neće pričat, a mi zadnji čas najavljujemo.

qFEST 2020: Flora i Fauna

03/08/2020.

queerANarchive vas poziva na qFEST koji vas ove godine vodi u šumu

Tjedna rotacija

Arhiva

WEYES BLOOD / And In The Darkness, Hearts Aglow

STEREO MC’S / Connected (1992)

TENNIS / One Night With The Valet

FANTASTIC TWINS / FMB Mixtape (R)

FAITH NO MORE / Live at the Brixton Academy

ČUVARKUĆA / Curino cvijeće

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM