KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

KOIKOI / Kombo festival after

U sklopu KOMBO festivala, festivala vizualne kulture, nakon predavanja i radionica vrijeme je da se i opustimo i dočekamo po prvi puta u Splitu bend KOIKOI.

KOIKOI je svježe ime na šarolikoj i razigranoj beogradskoj muzičkoj sceni. Publici se prvi put predstavio 2019. godine na kompilaciji Hali Gali – platformi, koja povezuje novu generaciju glazbenika i publike neopterećenih pripadnošću pojedinačnim muzičkim žanrovima.

KOIKOI su Marko Grabež, Ivana Miljković, Emilija Đorđević i Ivan Pavlović Gizmo – kreativci iz različitih smjerova lokalne scene sa jasnim zajedničkim ciljem stvaranja kvalitetnog indie rocka/popa, s kojim odlučno popunjavaju prazninu među raskošem mainstreama i intimom undergrounda, koja na čitavoj balkanskoj muzičkoj sceni predugo postoji.

U početku 2021. godine KOIKOI postaju novi član porodice Mr. Moonleeja, a rezultat je debitantski album ‘Pozivi u stranu’, koji će pisati povijest indie–rock muzike u regiji.

KOIKOI će nas začarati transžanrovskim kombiniranjem autohtone muzičke tradicije i suvremenih zapadnih trendova. Album ‘Pozivi u stranu’ donosi onu najprimamljiviju formu drugačijeg popa, koji je u isto vrijeme svileno blagozvučan i igrivo bučan, radijski senzibilan i rockersko silovit, a uvijek pod velom hipnotičnog balkanskog melosa, prepleta ekstaze i nostalgije. Zanosna žensko-muška višeglasja sa svojstvenim seksipilom će neke podsjetiti na britanske The XX, a druge možda na regionalne folk prakse. Labavih referenci ima puno – srpski alt/art rock u tradiciji Darkwood Dub i Petrol, electro-rock a la Chromatics, indie rock u duhu DIIV, dream pop maštarije, suvremena globalna etno psihedelija, ali najbitnije je, da su ‘Pozivi u stranu’ bez sumnje u regionu razred za sebe.

KOIKOI su biser za sve, koji ste na vrijeme shvatili, da je napredni pop novi punk.

autor: Alen Marić, 11/10/2022

Vezane objave

Arhiva

Indirekt Music&Art Festival 2022

18:00–19:00 Četvrtak 24.2.2022.

Jedan od najboljih domaćih glazbenih festivala slavi svoj 10. rođendan te se vraća na dobro poznatu pozornicu kraj jednog od…

Device_art u Domu mladih

05/12/2018.

U splitskom Domu mladih ovog će se petka i subote (7. i 8. prosinca) održati zagrijavanje za šesto izdanje međunarodnog festivala umjetnosti, robotike i…

SuperUho festival No.5

25/07/2018.

Ljeto je već u punom zamahu i manje-više svi smo napravili planove za godišnje odmore, upisali u kalendare destinacije i…

Mudri Brk Festival / Jelsa / 29. i 30. srpnja

26/07/2022.

Mudri Brk Festival zaključio lineup i otkrio dodatni program, evo tko sve dolazi u Jelsu 29. i 30. srpnja!

Tjedna rotacija

Arhiva

WEYES BLOOD / And In The Darkness, Hearts Aglow

STEREO MC’S / Connected (1992)

TENNIS / One Night With The Valet

FANTASTIC TWINS / FMB Mixtape (R)

FAITH NO MORE / Live at the Brixton Academy

ČUVARKUĆA / Curino cvijeće

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM