KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Čuvari “Tajne džema od malina”

23:00–1:00 Ponedjeljak 1112.4.2022.

Da je istina da muze zaćute kad topovi zagrme, ovog KUPEK-a ne bi ni bilo. Ne bi bilo obilježavanja 30 godina od početka opsade Sarajeva, ne bi bilo ratnog teatra, ne bi bilo inata Sarajlija i Sarajki, niti njihove želje da, osim da sačuvaju živu glavu, sačuvaju i zdrav razum. Ne bi bilo ni Josifa i njegove braće, Radio Zida, nit’ „Tajne džema od malina“, ne bi bilo Karima Zaimovića. Ili, bolje reći bilo bi Karima, kao i svih poginulih, jer ginuli ne bi.

Kako to nije bio slučaj i kako su Sarajlije i Sarajke, osim žive glave, željeli/e da iz rata izađu i sa zdravim razumom, onda smo morali da pričamo i o načinima kako održati taj zdravi razum, kako nahraniti glavu drugim mislima, osim onima o izbjegavanju snajpera ili granate.

Neki su to uspjeli, o čemu nam i svjedoče, a neki… Neki su napisali svoju „Tajnu džema od malina“ i prepustili je nama, smrtnicima da je dešifrujemo.

A onda smo sve to izložili u novosadskoj Crna kuća u dvodnevnom programu, te plus dodali i razgovor o antiratnom aktivizmu i prikazali film „Scream For Me, Sarajevo“ i od tih fragmenata sjećanja napravili 313. K.U.P.E.K.

Poslušajte ga. Možda i vi postanete čuvari „Tajne džema od malina“. Uz drugare i drugarice iz Buybook Doo pobrinuli smo se da tako bude, a vaše je samo da odgovorite na pitanje postavljeno u emisiji.

A uslov je onda i da poslušate KUPEK jer tko prvi “Tajni”…

#slušajkupek #umjetnostjenajjačapolitičkaopcija #tajnadzemaodmalina #sarajevosiege
#supportKUPEK
www.patreon.com/KUPEK
PayPal: dejan.kozul@gmail.com

autor: dejan kozul, 11/04/2022

, , , , , , ,

Vezane objave

Arhiva

Poslednji desperados radija

03/04/2015.

U vremenu velikih promena konstanta gotovo da ne postoji. To se posebno odnosi na medije. Ubrzani razvoj doneo je i ubrzano propadanje. Oksimoron, jeste. U takvoj situaciji opstati u medijskom prostoru promovisanjem nekomercijalnog sadržaja, pa čak i potpuno drugačijeg pogleda na svet posebna je vrsta umetnosti. A ako opstanete u 30 najturbulentnijih godina, bilo tehnoloških, bilo političkih, društvenih onda možete da se zovete samo Žikica Simić.ned/sun, 05/04/2015., od 16.00 h

KUPEK 170, Bojan Krivokapić

23:00–1:00 Ponedjeljak 2122.11.2016.

U zemlji sedih glava, koje nužno ne znače mudrost, biti mlad je najveći greh. Posebna vrsta greha je biti mlad…

The walls belongs to us!

23:00–1:00 Ponedjeljak 1516.11.2021.

Poruke ispisane na zidovima su ogledalo jednog društva. Oni koji ih pišu i crtaju, često djeluju iz ilegale. U suprotnom…

Žen, band žena bez E ali sa velikim Ž

23/11/2015.

Žen čine četiri žene a dvije od njih ugostili smo putem skypeta i tako premostili stotine kilometara fizičke udaljenosti. Jedna…

Tjedna rotacija

Arhiva

ROBOHANDS / Violet

CARIBOU / Andorra (2007)

KUTIMAN FT. DEKEL / My Everything

KHRUANGBIN / LateNightTales (R)

SUMMER OF SOUL /…or, When the Revolution Could Not Be Televised

METAMUSIC PRODUCTION / Remix of identity 7

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM