KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

CIKLUS 4 / SVJESNOST I POKRET: Spiralni tok

21.1.2024. / 11 — 13 h / Plava dvorana

SVJESNOST I POKRET je ciklus radionica koji se odvija u suradnji sa Kolektivom Style Force-Split u Plavoj dvorani u Domu Mladih četvrtu godinu za redom, a koji se sastoji od interdisciplinarnih radionica okrenutih radu na sebi, pokretu i kreaciji. Autorica i voditeljica projekta Svjesnost i pokret je Nataša Pavlov.

Na susretima se  istražuju teme koje se tiču percepcije i svjesnosti čovjeka kroz improvizaciju plesa i pokreta. Paralelno se uči o vlastitoj unutrašnjosti, tijelu i kretanju iznutra prolazeći različite vježbe koje se tiču unutarnjih stanja, protoka, meditacije i procesa u tijelu uz ples. Duša, tijelo i um kao cjelovitost koja se kreće i pleše.

Radionice su otvorene za sve koje zanima unutarnji i vanjski rad na sebi i kreaciji uključujući rad s pokretom, plesom i tijelom, bez obzira na prijašnje iskustvo. Odvijaju se jednom mjesečno, svaka radionica je drugačija od prethodne i dolazi s novim istraživanjem i sadržajem iz beskonačnog pogleda na život, pokret, ples i tijelo. Fokus istraživanja je na unutarnjem senzibilitetu pojedinca i dubini procesa rada.

Temelj rada je protok energije kroz tijelo i improvizacija s kojom se ide u svim smjerovima iznutra prema vani. Improvizacija otvara i razvija tjelesnu inteligenciju i širi percepciju te pomaže snalaženje u momentu kreacije. Protok energije kroz tijelo je usko vezan za samospoznaju, jakost, razvoj i puštanje sebe u sadašnjosti.

Tema nove radionice u siječnju je SPIRALNI TOK. Istraživat će se spiralni valovi energije unutar tijela i puštati spiralni pokret u prostoru. Fizički ćemo se osvrnuti na pokret kralježnice kojim otvaramo cjelokupni pokret. Osvještavat ćemo suptilne putanje kretanja daha zajedno sa pokretom te protok kroz čitavo tijelo u odnosu na Zemlju i Svemir koji esencijalno sadrže spiralni jezik. Vibracijama zvuka, prostora i tijela ronimo duboko plesom dalje u novom susretu. Radionica potiće razvoj unutarnjeg sluha i percepcije te sadrži i kratke razgovore koji potiču prijenos iskustva govorom.

Info na mail: natasapavlov@hotmail.com
Radionice se organiziraju i održavaju na donacije, predložena donacija je 10 €.
Predavanja su i na engleskom jeziku.
Sa sobom ponijeti udobnu odjeću za pokret, plešemo bosi i koristimo pod kao sastavni element s kojim radimo. Toplo se obucite jer je dvorana malo hladnija.

autor: Kristina Tešija, 11/01/2024

, , , , ,

Vezane objave

Arhiva

Art terapijska radionica u Razredu

12/09/2023.

16. i 17.9.2023. / 16 — 18 h / Razred

SMOTRA XII Kino kluba Split

26/06/2023.

U subotu 1. srpnja održat će se dvanaesto izdanje SMOTRE Kino kluba Split koja obuhvaća niz recentnih klupskih ostvarenja. Program…

Otvoren poziv za prijave filmova na program “U kvadrat”

26/09/2023.

U Kino klubu Split nastavlja se provedba diskurzivnog programa “U kvadrat” koji je posvećen prezentaciji audiovizualnih djela filmaša i umjetnika….

Jakov Labrović u polufinalu „Arte Laguna Prize“ natjecanja

28/01/2013.

Solo rad „split“ Jakova Labrovića, akademskog kipara i umjetničkog voditelja eksperimentalne izvedbene kompanije „Room 100“, odabran je za jednog od…

Tjedna rotacija

Arhiva

BRITTANY HOWARD / What Now

RAMONES / Ramones (1976)

ST. VINCENT / Broken Man

RECONDITE / Groove

DARKSIDE / Live at Spiral House

IPPIO PAYO / Talking Birds

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM