KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Ćakula je naša furka

Horkestar je svojim djelovanjem odavno zaslužio gostovanje u KUPEK-u. No, prvo smo im poštovanje iskazali pozvavši ih da nam nastupaju na jubilarnom, 99.izdanju a zatim ih i pozvali na ćakulu u 103. epizodi sapunice zvana KUPEK. Poziv su prihvatili i isturili naizgled krhku Ružicu. Ljudi, izgled vara.

Horkestar je svojim djelovanjem odavno zaslužio gostovanje u KUPEK-u. No, prvo smo im poštovanje iskazali pozvavši ih da nam nastupaju na jubilarnom, 99.izdanju a zatim ih i pozvali na ćakulu u 103. epizodi sapunice zvana KUPEK. Poziv su prihvatili i isturili naizgled krhku Ružicu. Ljudi, izgled vara.

Prvo nam je, iz razumljivih razloga, otkazala dolazak Mia David, iako ni jednog trenutka nije potvrdila da će doći, a zatim se zbog zdravstvenih problema nije pojavila ni skiperka Horkestra – Marija. Sve je na svoja nejaka pleća preuzela Ružica, a u tome je bila i više nego uspješna.

Ali, bile njih dvije, bilo ih sedmero, petnaestoro ili tridesetoro Horkestar pjeva u jedan glas. Istorija Horkestra, kontekst, budućnost…Sve to se može čuti u ovom izdanju KUPEK-a.

Šta se krilo iza nenastupanja na proslavi 50 godina Doma omladine i 70 godina od oslobađanja Beograda, kako na Horkestar djeluju diletanti u institucijama koji odlučuju o tome šta je dobro, a šta ne za kulturu, otkud toliki broj horova na prostoru bivše nam države, kako biraju pjesme koje će uglazbiti, da li su u Horkestru svi jednaki ili su oni koji imaju ipak neku školu kod njih jednakiji od drugih…You name it, Ružica has it.

Poslušali smo i Miu David, nesuđenu gošću, koju smo zatekli na zatvaranju Oktobarskog salona, posljednjeg u kom je i sama sudjelovala.

Ovo je, inače prvi KUPEK koji je rađen namjenski i za „strano tržište“. Od Beograda do Splita, u ovom slučaju, ima pet dana. A taj peti dan, odnosno u nedjelju od 16 h, dakle tek nakon što provarite Acu Stankovića, na www.klfm.org vam slijedi KUPEK.

Stoga smo ovaj KUPEK nategli na dva sata, pa osim razgovora sa Ružicom, 103. izdanje nudi i više nego uobičajeno dobre muzike, uključujući onu Horkestra.

Obećavamo da se ponavljati neće, stoga nemojte da se navikavate. Ćakula je ipak naša furka.

autor: el5egundo, 08/11/2014

Vezane objave

Arhiva

Monika Herceg, Jedna borba za sve nas

23:00–1:00 Ponedjeljak 910.3.2020.

Za sto godina, reći će Monika, ovo što radimo danas prema tim ljudima će se, nadamo se, gledati kao na…

Suočavanje generacije posle sa zločinima generacije pre

06/06/2016.

Priča počinje divnim pejzažom Dunava i brda koje se valja u pozadini. Mesto se zove Tekija. Dužina kadra, oblaci koji…

Jana Danilović i Jelena Jaćimović: Buntovnice s razlogom

23:00–1:00 Ponedjeljak 67.5.2019.

O zidovima, grafitima, street artu, muralima, o ilustracijama, o obrazovanju, o položaju žena u tom poslu na koji se često…

Dječak iz vode koji to više nije

18/04/2016.

Legenda kaže ovako: „Nekad davno, u okolici Tuzle živio je dječak koji je uživao u nastalim jezerima. Toliko je uživao…

Tjedna rotacija

Arhiva

GUIDED BY VOICES / It’s Not Them. It Couldn’t Be Them. It Is Them!

FAITH NO MORE / Angel Dust (1992)

BAND OF HORSES / Crutch

JAMES HOLDEN / Balance

ME FIRST AN THE GIMME GIMMES / Ruin Jonny’s Bar Mitzvah (2004.)

JAPANSKI PREMIJERI & VAVA / New Green Cabaret