KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

BLUR / The Ballad of Darren

15:00–16:00 Subota 29.7.2023.

Melankolični deveti album Britpop veterana.

‘We have lost, the feeling that we thought we’d never lose, It is barbaric, darling’, pjeva Damon Albarn u pjesmi Barbaric i kao da potvrđuje glasine o raspadu njegovog braka. Uostalom, sam je nedavno izjavio da su pjesme za novi album nastajale u prilično tmurnom razdoblju njegovog života. Generalno, albumom prevladava melankolični ton te su pjesme na njemu prilično ujednačene, kako kvalitetom i kompozicijom tako i osjećajem i atmosferom. S obzirom na Damonovu fokusiranost na solo karijeru i angažman s projektom Gorillaz, nekako i nismo očekivali novi Blurov album, ali evo ga pred nama i neka ga. Producirao ga je, u zadnje vrijeme nezaobilazni, James Ford.

Tracklist:

1. The Ballad

2. St Charles Square

3. Barbaric

4. Russian Strings

5. The Everglades (For Leonard)

6. The Narcissist

7. Goodbye Albert

8. Far Away Island

9. Avalon

10. The Height

autor: Ante Marković, 26/07/2023

Vezane objave

Arhiva

JAMIE XX / In Colour

12/06/2015.

Jamie je sivilo benda prezimenjaka promijenio za boje. Album koji će sigurno zadržati svoju nedokučivu auru ljepote do samog kraja godine ne bi li kotirao vrlo visoko na godišnjim listama.

HAPPYNESS / Weird Little Birthday (Weird Smiling 2014)

30/06/2014.

Album pravog ljetnog zvuka, sa svakim tonom na pravom mjestu, skoro odšaputan, kroz zube izgovorenim duhovitim frazama tipa “I see people come in twos, just like breasts do” or “Remember when we broke into the park and you got laid and I watched and you said that was fine.”, drži nas ovaj tjedan pripravne u svom cjelovitom obliku u utorak u 9:00h i četvrtak u 17:00h.

JEFRE CANTU-LEDESMA / On The Echoing Green

15:00–16:00 Srijeda 21.6.2017.

Na prvi dan ljeta slušamo album koji je čisto proljeće. Raskošni aranžmani, gitare koje napadaju, nešto što je neko nekad s razlogom nazvao “Shoegaze 2.0.”

TAME IMPALA / Currents

14/07/2015.

Tame Impala s novim materijal zvuči baš onoliko drugačije koliko je potrebno da se ne ponavljaju a opet dovoljno prepoznatljivo i svoje da možemo reći kako je to baš taj bend..odnosno čovjek. Kevin Parker aka Tame Impala. Na kraju krajeva, albume tjedna biramo po kriteriju kvalitete ali i nekih osobnih preferenci glazbenog uredništva. A i ljeto je doba kad je glazbena produkcija na minimumu s izdanjima i kad se čeka rujan kao finalno doba ove glazbene godine.

Tjedna rotacija

Arhiva

LOMA / How Will I Live Without a Body?

THE CLASH / London Calling (1979)

SWIM SURREAL / Say Nothing

GREG WILSON / Essential Mix

FLEET FOXES / Live on Boston Harbor

KRANKS / 3:15 AM

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM