KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

BLOND:ISH / Welcome to the Present (Kompakt 2015.)

Koji vrag je našim smišnim kanadskim plavušicama, Anstascia D’Elene Corniere i Vivie-Ann Bakos trebalo snimat album kad su taman fino upale u onaj željeni DJ san?

Koji vrag je našim smišnim kanadskim plavušicama, Anstascia D’Elene Corniere i Vivie-Ann Bakos trebalo snimat album kad su taman fino upale u onaj željeni DJ san? Biznis klasa u avionu, letovi od jedne do druge party lokacije, sporadično izdavanje densflor bengera, lagano remiksiranje znanih i neznanih i dj-anje sa čašom martinija u ruci. Već, za elektronsku glazbu, dugih 7 godina Blond:Ish se igraju standardnim i navedenim pravilima i taman kad ih se moglo skoro namirisati na tupilu zvanom Ultra, matična izdavačka kuća Kompakt i njen boss M.Mayer, izdaju čudo pod imenom “Welcome to the Present”.
Anastacia i Vivie-Ann na tom materijalu, kojeg slušate po standardnom “Album tjedna” običaju u srijedu i subotu u 15.00h, skoro pa konceptualno štuju format albuma i kroz svojevrsno putovanje i pravo tripozno iskustvo, vode nas kroz te krajolike elektronske glazbe današnjice. Od ambijentalnih scapeova medenih harmonija do bass kicka kojeg osjećamo onako kako treba, u prsima, Blond:Ish drže lekciju svima koji cijene sadržaj po ambalaži.

autor: el5egundo, 03/11/2015

, , , ,

Vezane objave

Arhiva

Brian Fallon // Sleepwalkers ( Island Records, 2018. )

21/03/2018.

Motown iz jukeboxa uz izblijedjeli jeans…

SPIKE / Orange Cloud Nine

06/01/2014.

Reizdanje i svojevrsna kompilacija radova iz ranih 80ih nizozemskog boema i ljubitelja fine elektronike i psihodelicnih harmonija, Spike Woltersa. Da je ikad vjerovao u izdavastvo i snagu diskografije vjerojatno nikada ovakav iskreni i sirov materijal nebi ni culi. Hail to D.I.Y.

THE NATIONAL / Sleep Well Beast

15:00–16:00 Srijeda 20.9.2017.

Sleep Well Beast je prlično mračan album…iz kojeg, ipak, viri dašak svjetla.

Badbadnotgood / IV (2016.)

27/07/2016.

Badbadnotgood je kandaska četveročlana experimental-jazz grupa koja je prije mjesec dana izbacila svoj četvrti samostalni projekt kojeg su vrlo kreativno nazvali “IV”.

Tjedna rotacija

Arhiva

ÓLAFUR ARNALDS / Some Kind of Peace

NICK DRAKE / Bryter Layter (1971)

SLEAFORD MODS / Mork n Mindy Ft. Billy Nomates

OPTIMO (Espacio) / Sleepwalk

BOMBINO / Live in Amsterdam (2020)

SVEMIRKO / Skalamerija