KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Alternativna poslastica u Vrbovcu

Dead Leaf Echo, Sentuhlà i DDR u AKC Garažama, 29.svibnja

Miljenici KEXP radija, inspirirani rodonačelnicima shoegaze žanra (The Jesus And Mary Chain, My Bloody Valentine, A. R. Kane…), u sklopu europske turneje Dead Leaf Echo posjetit će i naše krajeve – 29. 5., u Vrbovcu pokraj Zagreba u prostoru AKC Garaže, predstavit će nam uživo njihov aktualni, hvaljen studijski album “The Mercy Of Women”. Postavu Dead Leaf Echo čini stvaralački nukleus u sastavu LG Galleon na gitari i vokalu, Steve Schwadron na basu i Kevin Kahawai na bubnjevima. Prema riječima frontmena Galleona, na spomenutom albumu strpljivo se radilo nekoliko godina, a rezultat je novi koktel eteričnih i abrazivnih tonova, izbrušenih u suradnji s producentom Jeffom Bernerom (poznatom i po njegovoj suradnji sa Psychic TV i Shilpom Ray).

 

Pojačanje uživo stiže nam iz Španjolske – solo-projekt Sentuhlà, uz zagrebačke alternativne snage DDR. Iza imena Sentuhlà, krije se José Guerrero – na alternativnoj sceni prisutan preko dvadeset godina. Danas, uz njegov spomenuti solo projekt, José uređuje izdanja za svoju etiketu Mascarpone Discos, a prošlost ga veže uz glasovite bendove Betunizer i Jupiter Lion, koji su u svoje vrijeme redovito nastupali i na festivalima poput Primavera Sound i Sonar. Dan prije nastupa u vrbovečkom AKC-u Garaže, Guerrero će nastupiti i pred zadarskom publikom u prostoru Nigdjezemske.

 

Zagrebačkoj post-punk trojci DDR, bit će ovo novi posjet Vrbovcu (uživo smo ih slušali u Garažama početkom 2022.), povodom kojeg će nam predstaviti svoj jednako aktualan muzički rad vječito inspiriran uzorima Hüsker Du, Wipers i Leatherface.

 

Ulaz na događaj je slobodan uz poželjnu donaciju, a dodatne informacije dostupne su putem linka.

*Aktivnost je dio projekta “AKC Garaže – godišnji program 2024” koji je financijski podržan od strane Grada Vrbovca i Zagrebačke županije.

**Fotografije: Carlos Cruz (Dead Leaf Echo), José Guerrero (Sentuhlà), Tomislav Grzunov (DDR)

autor: Ante Marković, 19/05/2024

Vezane objave

Arhiva

15. SARS festival u Sinju

21/07/2017.

Naši dragi S.A.R.S.-ovci 15. put organiziraju festival u gradu nam Sinju. Koga ne bude, neće pričat, a mi zadnji čas najavljujemo.

KOMBO – Festival vizualne kulture / 2022

11/10/2022.

Kombinirali smo i iskombinirali četvrto izdanje Festivala vizualne kulture KOMBO!

Art radionica Lazareti, Platforma 9.81 – Urbanistička početnica

29/11/2013.

U subotu 30. studenog u 17 sati u Art radionici Lazareti u sklopu projekta Urbanistička početnica održati će se radionica “Izrada plana upravljanja povijesnom jezgrom- splitska iskustva”. Splitsko iskustvo izrade Plana upravljanja predstaviti će Mirko Petrić, voditelj radne skupine “Društveni procesi i urbane kulturne politike”, Inga Tomić-Koludrović, članica radne skupine “Društveni procesi i urbane kulturne politike”, Mario Rovan, koordinator suradnje Znanstvenog tima i Udruga civilnog društva i Boran Vranderčić, predstavnik Građanske inicijative Split.

PREDAVANJE: Skrivene taj­ne nere­al­nog filma

29/09/2023.

Egzistencijalni filmovi djeluju kao da prikazuju realnost, no često se bave snovima i alternativnim stvarnostima kako bi glavni lik u…

Tjedna rotacija

Arhiva

BETH GIBBONS / Lives Outgrown

FLEETWOOD MAC / Rumors (1977)

GRACIN / Zao glas

DJ VOICES / Avoiding Bad Thoughts (R)

THE THE / The Comeback Special (Live at the The Royal Albert Hall)

KLINIKA DENISA KATANECA / Kao Zao Kor

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM