KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

A Magical Journey

Nakon pedesetak i više dana izležavanja po plažama i riskiranja raka kože, sada, kako pjesma kaže, možete ostati u kući i promatrati kišu. Djeluje savršeno, posebice što je ponuđena zvučna pozadina birana upravo s takvom namjerom. Tek se zavalite u naslonjače i poslušajte najavljenu emisiju u njezinom uobičajenom jutarnjem terminu četvrtkom.

 

Za Božu

 

Prema dostupnim meteorološkim podacima, dan u kojem će ovo izdanje emisije Soda Fountain biti emitirano (treći rujna 2015.) trebao bi donijeti dugo očekivano zahlađenje (spominje se i pad temperature od desetak °C), te sporadična grmljavinska nevremena koja će se pojačavati odmicanjem ka večeri.

Nije li to, dakle, idealna pozadina za još jedno dvosatno glazbeno putovanje, ovoga puta obogaćeno prefiksom ‘magično’? Nakon pedesetak i više dana izležavanja po plažama i riskiranja raka kože, sada, kako pjesma kaže, možete ostati u kući i promatrati kišu. Djeluje savršeno, posebice što je ponuđena zvučna pozadina birana upravo s takvom namjerom. Ista možda i može djelovati neizgled raštrkano, no u biti je u svojoj raznolikosti i više nego kohezivna.

hubble-pillars-large

(intro: Nino Rota – La Poupeé Automate)
01 Mojave 3 – Yer Feet
02 Smog – Natural Decline
03 Madeleine Peyroux – California Raining
04 Cult With No Name – Walter + Wally
05 Marianne Faithfull – Song For Nico
06 New Model Army – Rivers
07 Palodine – Sorrow Has Opened Our Eyes
08 Richmond Fontaine – Kid From Belmont Street
(intermezzo: Delia Derbyshire – Delia’s Psychadelian Waltz)
09 Chava Alberstein – Friling
10 Low – Walk Into The Sea
11 Crippled Black Phoenix – Run Like Hell
12 Serge Gainsbourg – Les Goemons
13 Knife In The Water – Sundown, Sundown
14 Matt Elliott – Eulogy For Liam
15 Pop Art Toasters – Everyone’s Gonna Wonder
16 Charlie Parker – Barbados
17 Laura Marling – Night Terror
18 Alexei Murdoch – Through The Dark
19 Rainer Ptacek – Merciful God
(intermezzo: Jim Noir – Welcome Commander Jameson)
20 King Dude – Lay Down In Bedlam
21 Nick Cave & The Bad Seeds – Mercy
22 Lisa Germano – Kitty Train
23 Early Day Miners – Light In August
24 Marc Almond – Forgotten Tango
25 Simple Minds – Theme For Great Cities
26 Johnny Cash – Time Of The Preacher
27 Lyle Lovett – Simple Song
28 Mick Harvey – Photograph
(outro: Paul Cantelon – Delta Waltz)

galaxy-the-milky-way-the-center-of-the-telescope-hubble-chandra-spitzer

Kako dakle u jedinstvenu cjelinu spojiti folk-punk jednih New Model Army, slowcore baladičnost Early Day Minersa, novovalnu instrumentalističku oniričnost Simple Mindsa, apokaliptički folk King Dudea, kantautorsku lo-fi estetiku Billa Callahana, nadrealističke glazbe vizure Lise Germano, pop perfekciju recikliranja ostataka bolje prošlosti u izvedbi Pop Art Toastersa, gitarske eulogije Matta Elliota ili pak putovanje maglovitim poljanama oregonske americane kakvo nude Richmond Fontaine?

Kad imate znanja i iskustva, čak i nije teško. Na koncu, taj je mučni posao sklapanja djelova slagalice na način da savršeno figuriraju uklapajući se jedan za drugim preuzelo uredništvo na svoja pleća. Vi ne morate time razbijati glavu, već isključivo konzumirati finalni produkt. Tek se zavalite u naslonjače i poslušajte najavljenu emisiju u njezinom uobičajenom jutarnjem terminu četvrtkom.

 

powered & provided by ©eXit

autor: Vjeran Stojanac, 01/09/2015

, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Vezane objave

Arhiva

Invading Realms of Fear

24/08/2016.

Nakon višetjedne stanke, Soda Fountain iznova kreće sa svojim začuđujućim dvosatnim tematskim blokovima. Sad, pošto je navedena ljetnja stanka poprilično razlijenila uredništvo, izbor je pao na jednu naoko banalnu temu; mada se u izabranom motivu krije mnogo više. Ovoga je tjedna dakle riječ o STRAHU!

Vidaj rane, curica

10:00–12:00 Četvrtak 6.5.2021.

Mislim, tko će čekati 18. svibnja? To me podsjeća na nekrofile koji čekaju Dan mladosti (pravilnije je reći: Dan umirovljenika). Ili na ratne veterane minhenske bojne koji nisu ni vidjeli obale Isara!

1967 again!

07/10/2015.

Ovog tjedna Soda Fountain kreće u prethodnom, dakle repriznom izdanju. Razlozi su višestruki – u prvom redu, zbog trajanja emisije eXit, nije reprizirana u subotnjem, večernjem terminu, a dio “krivice” je i na uredništvu koje nije stiglo na vrijeme odabrati novu temu te složiti pripadnu listu. Nadamo se da ćete imati razumijevanja za ovaj mali propust, te još jednom uživati u vremenskom putovanju u godinu 1967!

Of Mice, Rats and Men

18/03/2014.

Postoji pregršt pjesama o miševima. Neke su dječje, neke ljubavne, neke pak alegorijske, no uglavnom nisu odbojne. S druge strane, postoji isto tako pregršt pjesama koj spominju štakore. Takve su manje više alegorijske i u pravilu bitno tmurnije i agresivnije, te redovito pozivaju nekakve mračne, skrivene strane ljudske naravi. Današnja se lista Soda Fountaina bavi tim dvama vrstama (s akcentom na ovim drugim), odnosno njihovim osobinama koje se lako mogu primjeniti i na ljude!

Tjedna rotacija

Arhiva

FILM SCHOOL / We Weren’t Here

CARIBOU / Andorra (2007)

Guess What / LESSONS IN SPACE

BICEP / Little White Earbuds

BAT FOR LASHES / Livestream at Home

NEŽNI DALIBOR / Sredstva i Veštine (2008)