KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

ŽEN / Uroni u san

Udahni, opusti se, odmori, ne mršti se … powerplay!

11. svibnja, na osmu godišnjicu izdanja njihovog prvog albuma I onda je sve počelo, i 11 godina postojanja benda,  ŽEN su izdale novi singl Uroni u san. Pjesma koja priča o uživanju u sadašnjem trenutku, prepuštanju strujama života i osluškivanju svoje intuicije, savršen je soundtrack za ovo doba u kojem se nalazimo.

Svoj treći, i trenutno posljednji studijski album Sunčani ljudi, ŽEN su objavile krajem 2017 godine, dok su u 2020 godini, kada su pod covid mjerama slavile 10 godina svog rada, objavile album Blender koji sadrži 8 remixa njihovih pjesama koje su napravili razni glazbeni producenti koji sežu od statusa veterana do novih nada elektronske glazbene scene. Ove godine ste u filmu Časna posla (Nun of your bussiness) mogli čuti njihovu pjesmu Mnogi, originalnu skladbu za film, a najnoviji singl Uroni u san najavljuje njihov četvrti studijski album. Pjesmu su snimile članice benda u njihovom Tralala studiju, nakon čega ju je smiksao Saša Rajković Zarkoff koji je s bendom surađivao i na zadnjem albumu, dok je mastering napravio nizozemski glazbeni producent Martijn Tyrell. Pjesmu izdaje slovenski nezavisni label Moonlee Records s kojim ŽEN surađuje već petu godinu.

Spot za pjesmu producirao je, snimio i montirao Igor Bogdanović sa svojom Shortest Path produkcijom. Snimanje se odvijalo u jednoj divnoj šumi u blizini Zagreba, uz piknik atmosferu i puno smjeha. Nakon premjernog prikazivanja na Vox Feminae portalu spot je dostupan na youtube kanalima benda i labela Moonlee records, dok je pjesma dostupna za download uz dobrovoljnu donaciju, od nule na dalje, na njihovim bandcamp kanalima.

Prvu priliku da čujete Uroni u san u živo, imate već 21.5. u dvorištu AKC Medika kada ŽEN imaju koncert nakon, za njih neuobičajene, poduže koncertne pauze.

 

autor: Ante Marković, 16/05/2021

, ,

Vezane objave

Arhiva

SLOWDIVE / Star Roving

14/01/2017.

Još jedni velikani shoegazinga( i rocka općenito) nakon duge 22 godine imaju povratnički singl, a mi to nikako ne želimo i ne smijemo propustiti zavrtiti u visokoj rotaciji u našem programu.

JUNGLE / Heavy, California

06/08/2018.

Nakon stanke od četiri godine britanski sedmeročlani bend Jungle nam se vraća s drugim studijskim albumom For Ever čiji je…

Red Hot Chili Peppers / Dark Necessities

20/06/2016.

Sviđalo se to nekome ili ne, RHCP ponovno jašu, čitavi tjedan na radijskim valovima pod pseudonimom Powerplay.

SVEMIRKO / Zbogom proleteri

30/08/2015.

“Otkrivam se postepeno. Između singlova. Najradije bih se sakrio u trećem licu. Ostao enigma.”

Tjedna rotacija

Arhiva

Damu The Fudgemunk / Conversation Peace

THE BOO RADLEYS / Kingsize (1998)

TONSTARTSSBANDHT / What Has Happened

DARKSIDE / Modcast

MARIANNE FAITHFULL / The Montreux Years (Live)

PSIHOMODO POP / Sexy Magazin