KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

ŽEN / Uroni u san

Udahni, opusti se, odmori, ne mršti se … powerplay!

11. svibnja, na osmu godišnjicu izdanja njihovog prvog albuma I onda je sve počelo, i 11 godina postojanja benda,  ŽEN su izdale novi singl Uroni u san. Pjesma koja priča o uživanju u sadašnjem trenutku, prepuštanju strujama života i osluškivanju svoje intuicije, savršen je soundtrack za ovo doba u kojem se nalazimo.

Svoj treći, i trenutno posljednji studijski album Sunčani ljudi, ŽEN su objavile krajem 2017 godine, dok su u 2020 godini, kada su pod covid mjerama slavile 10 godina svog rada, objavile album Blender koji sadrži 8 remixa njihovih pjesama koje su napravili razni glazbeni producenti koji sežu od statusa veterana do novih nada elektronske glazbene scene. Ove godine ste u filmu Časna posla (Nun of your bussiness) mogli čuti njihovu pjesmu Mnogi, originalnu skladbu za film, a najnoviji singl Uroni u san najavljuje njihov četvrti studijski album. Pjesmu su snimile članice benda u njihovom Tralala studiju, nakon čega ju je smiksao Saša Rajković Zarkoff koji je s bendom surađivao i na zadnjem albumu, dok je mastering napravio nizozemski glazbeni producent Martijn Tyrell. Pjesmu izdaje slovenski nezavisni label Moonlee Records s kojim ŽEN surađuje već petu godinu.

Spot za pjesmu producirao je, snimio i montirao Igor Bogdanović sa svojom Shortest Path produkcijom. Snimanje se odvijalo u jednoj divnoj šumi u blizini Zagreba, uz piknik atmosferu i puno smjeha. Nakon premjernog prikazivanja na Vox Feminae portalu spot je dostupan na youtube kanalima benda i labela Moonlee records, dok je pjesma dostupna za download uz dobrovoljnu donaciju, od nule na dalje, na njihovim bandcamp kanalima.

Prvu priliku da čujete Uroni u san u živo, imate već 21.5. u dvorištu AKC Medika kada ŽEN imaju koncert nakon, za njih neuobičajene, poduže koncertne pauze.

 

autor: Ante Marković, 16/05/2021

, ,

Vezane objave

Arhiva

LUKE HAINES / Regeneration

09/08/2015.

Najveći i najproduktivniji sin današnjice ima novo mini izdanje a ovotjedni powerplay pripada najboljoj numeri sa spomenutog uratka. Neosporni pobjednik u kategoriji track of the year. Luke Haines mete-sve-pred-sobom-since-1993.

DIRTY PROJECTORS / Up in Hudson

29/01/2017.

Dave Longstreth svu svoju tugu zbog odlaska anđeoske Amber iz benda i njegovog života dijeli kroz ovaj epski, skoro osam minutni singl kojim najavljuje novi album.

NEV COTTEE / If I could tell you

29/06/2015.

Naš mančesterski radio kolega Nev Cottee sa drugim samostalnim izdanjem “A Strange News from the Sun” i dalje izvrsno balansira po toj vrlo nezgodnoj oštrici između Lee Hazlewoodovskog folka i hipnotičke sporoplesne produkcije.

THE CACTUS CHANNEL / Kill The Doubt feat. Chet Faker

18/10/2015.

Naša riječ za soulfull bi bila punosoulni. E baš takav je ovotjedni powerplay, simpatična suradnja poznatog nam australca Chet Fakera i manje poznatih mu melburnških sugrađana, The Cactus Channel.

Tjedna rotacija

Arhiva

BLACK MIDI / Cavalcade

LCD SOUNDSYSTEM / Sound of Silver (2007)

BAD DAUGHTER / Favourite Game

SUBB-AN / Rebel Rave

NEW ORDER / Live at Alexandra Palace

KOIKOI / Pozivi u stranu