KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

WIRE / Silver/Lead

Spavate li mirno, Sonična Mladosti??

Ravno 40(!!) godina nakon prvijenca Pink Flag, Wire nam isporučuju još deset vanvremenskih numera upakiranih u Silver/Lead album. Post-punk(taj mainstream-media najniži zajednički nazivnik skupa svih utjecaja i zvukovlja koje Wire stvara), a zapravo cosmic noise-rock koji jednako duguje Watersu(Brio, SilverLead numere) koliko i noise-baladama Sonic Youtha(pa i Mudhoneya te Nirvane) na ovom albumu dostiže apsolutni kreativni vrhunac, a Short Elevated Period i Diamonds In Cups su legitimni kandidati za njihove best-trackove ever.

Imamo li mi to osvajača prestižne album-of-the-year nagrade već u ožujku mjesecu?? Ne bi nas nimalo iznenadilo…

Tracklist:

01 – Playing Harp For the Fishes
02 – Short Elevated Period
03 – Diamonds In Cups
04 – Forever & a Day
05 – An Alibi
06 – Sonic Lens
07 – This Time
08 – Brio
09 – Sleep On the Wing
10 – SilverLead

 

 

 

autor: Gaal, 07/03/2017

, ,

Vezane objave

Arhiva

BATTLES / La Di Da Di / warp

22/09/2015.

Ritam je ponovo glavna misao koja pokreće ova ludi bend i ta golema kanta hladne vode koje ćemo, sa uživanjem, prosuti po nama i vama..ovu srijedu i subotu u 15.00 h. Moramo se svi skupa dobro trgnuti i pustiti tu rijeku ritma da nas nosi.

SUEDE / Night Thoughts (2016.)

09/02/2016.

Nedavno objavljeni album “Night Thoughts” britanskog sastava Suede njihovo je najzrelije, ali i najmističnije djelo. Sudbina mu je namjenila objavu svega dva tjedna nakon tragičnog Bowiejevog “Blackstara”, no preslušavanjem se mogu naslutiti mnogobrojne poveznice, čak i ako postoje tek kao vaš imaginarni dojam. Nazovimo ovaj gotički hibrid sablasnog, monumentalnog i mističnog postmilenijskim, predapokaliptičnim Suedeom i bit ćemo najbliže istini!

Badbadnotgood / IV (2016.)

27/07/2016.

Badbadnotgood je kandaska četveročlana experimental-jazz grupa koja je prije mjesec dana izbacila svoj četvrti samostalni projekt kojeg su vrlo kreativno nazvali “IV”.

MY MORNING JACKET / The Waterfall II

15:00–16:00 Subota 18.7.2020.

Jim James i družina su očigledno imali gadnih problema birajuči, 2015. godine, stvari za album The Waterfall. Kad je ostalo dovoljno dobre glazbe, nastale tada, za album koji se zove, gle čuda, The Waterfall II i slušamo ga ovu srijedu i subotu u prestižnoj kategoriji, album tjedna.

Tjedna rotacija

Arhiva

Damu The Fudgemunk / Conversation Peace

THE BOO RADLEYS / Kingsize (1998)

TONSTARTSSBANDHT / What Has Happened

DARKSIDE / Modcast

MARIANNE FAITHFULL / The Montreux Years (Live)

PSIHOMODO POP / Sexy Magazin