KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Wilco – Alpha Mike Foxtrot

Na današnji dan američki bend Wilco izdaje dva izdanja, jedan od njih je zbirka rariteta pod nazivom Alpha Mike Foxtrot Rare Tracks 1994-2014 koji se sastoji od čak četiri kompaktna diska i sadrži raritetne live i demo snimke, a drugi What’s Your Twenty? Essential Tracks 1994-2014 funkcionira kao kompilacija njihov esencijalnih pjesama, svojevrsni best-off. Večeras slušamo, nama mnogo zanimljiviji Alpha Mike Foxtrot skraćen sa 4 sata i 40 minuta na naš probrani dvosatni format.

Na današnji dan američki bend Wilco izdaje dva izdanja, jedan od njih je zbirka rariteta pod nazivom Alpha Mike Foxtrot Rare Tracks 1994-2014 koji se sastoji od čak četiri kompaktna diska i sadrži malo znane live i demo snimke, a drugi What’s Your Twenty? Essential Tracks 1994-2014 funkcionira kao kompilacija njihov esencijalnih pjesama, svojevrsni best-off.

Večeras slušamo, nama mnogo zanimljiviji Alpha Mike Foxtrot skraćen sa 4 sata i 40 minuta na naš probrani dvosatni format. Obožavatelji benda su već zasigurno upoznati sa putem koji je Wilco prošao do kakvog-takvog mainstream statusa. Od problema sa izdavanjem albuma Yankee Hotel Foxtrot (2002), besplatnog dijeljena istoga (što za današnje vrijeme nije ništa čudno, a u to vrijeme je bilo dosta revolucionarno) i naknadnim radom koji ih je doveo tu gdje su sada. Ovom kompilacijom, prolazimo sve faze koje su ih vodile do njihovog odredišta.

Obe kompilacije producirala je Cheryl Pawelski (Big Star, The Band, Townes Van Zandt) koja je u obavjesti za novinare opisala ovaj album rariteta kao alternativnu povijest benda, svojevrsni pogled iz drugog kuta na njihovo stvaralaštvo. Uz live i demo snimke poslušat ćemo i par njihovih obrada, iz kojih se ističu Bob Dylan “I Shall Be Released” u suradnji sa Fleet Foxes, Nick Lowe “I Love My Label”, Gram Parsons “One Hundred Years From Now” i Steely Dan “Any Major Dude Will Tell You. Naravno i svevremenska “True Love Will Find You In The End” je uključena.

Od punka do countrya i svega između i poslije, izdanje koji prati svih 20 godina i sve promjene u zvuku dragoga nam Wilca. Mnoge od ovih snimki su kolale po internetu i od ruke do ruke, sada su tu napokon u službenom izdanju, will comply.

Tracklist:

1. Passenger Side (Demo)
2. Cars Can’t Escape
3. I Must Be High (Live)
4. Promising
5. Handshake Drugs (First Version)
6. Bob Dylan’s 49th Beard
7. I’m The Man Who Loves You (Live)
8. One Hundred Years From Now
9. A Magazine Called Sunset
10. Who Were You Thinking Of (Live)
11. Any Major Dude Will Tell You
12. A Shot In The Arm (Remix)
13. Hate It Here
14. I Am Not Willing (with Syd Straw)
15. I Shall Be Released (with Fleet Foxes) [Live]
16. She’s A Jar (Austin Demo Version)
17. Jesus, Etc. (with Andrew Bird) [Live]
18. No More Poetry
19. True Love Will Find You In The End
20. Via Chicago (Austin Demo Version)
21. Airline To Heaven (Alternate Version)
22. I Love My Label
23. ELT (King Size Demo Version)
24. Impossible Germany (Live)
25. Blasting Fonda
26. Let Me Come Home
27. At My Window Sad And Lonely (Jeff Tweedy Solo Version)
28. Student Loan Stereo
29. Passenger Side (Live)
30. More Like The Moon

–QRT

autor: Gaal, 17/11/2014

, , , , , ,

Vezane objave

Arhiva

Black Yukon Sucker Punch

20:00–23:00 Ponedjeljak 31.12.2018.

U novo ljeto uz QRT!!!

The Flower Of Scotland

08/09/2014.

QRT mladići, osvjedočeni i nadalako poznati štovatelji škotske popularne glazbe, koriste skorašnji škotski referendum o nezavisnosti da bi po n-ti put prezentirali dio škotskog glazbenog blaga svekolikom slušateljstvu našeg dragog ka el ef em-a.

The Fourth Movement

20:00–22:00 Ponedjeljak 18.10.2021.

Ljetna (ovaj put uz primjese ranojesenje) simfonija u svom četvrtom i posljednjem stavku devete sezone emitiranja QRT radio showa.

duga devetka

26/07/2013.

Veliki vođa nas kvazi pobunjenika mr. Tengo ovaj ponedjeljak bira samo za vas…

Tjedna rotacija

Arhiva

FILM SCHOOL / We Weren’t Here

CARIBOU / Andorra (2007)

Guess What / LESSONS IN SPACE

BICEP / Little White Earbuds

BAT FOR LASHES / Livestream at Home

NEŽNI DALIBOR / Sredstva i Veštine (2008)