KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Vlasta Popić i Diskodelija u KUPEK-u

11029487_814805158593694_1876082686692362844_nKUPEK je u nekim prošlim životima često odlazio na putovanja diljem ove naše lijepe regije, da ne kažemo nekadašnje Jugoslavije, pa i šire. Istina, putovanja su bila više virtuelna ali opet…Putovalo se. Tako smo se za ovo 115. izdanje odlučili ponovo sjesti na skype vezu i prvo skoknuti do Zagreba kako bi proćakulali o novom albumu Vlaste Popić, a zatim i do Šibenika gdje smo preslušavali i ćakulali o prvijencu Diskodelije.

Prvim albumom Vlaste Popić “Za očnjake”, koji je objavljen u izdanju kragujevačkog SKC-a bavili smo se još u dalekom KUPEK-u # 40.

Prošlo je od tada dosta Bajrama do drugog albuma koji se pojavio prije mjesečak, dva. Album je nazvan “Kvadrat” i bio je idealan povod za još jedan razgovor sa Ivanom Ščapecom o svim sitnicama koje su sačinile ovaj album, koji je, barem za bend već zastario pa se već radi na novom.

Sa Ivanom smo pričali i o bratskim odnosima sa drugim bendovima diljem ovog naše lijepe regije, o odnosu stare naspram nove glazbene scene, o Teni koja se nije htjela pojaviti na snimanju ovog KUPEK-a i još o nekim sitnicama koje čine Vlastu Popić.

Naravno, bila je ovo idealna prilika i da se posluša najnoviji album sa naslovnim singlom “Ako nisam dobra šta ćemo onda”, koji jasno aludira na naslov jednog od albuma Obojenog programa.

Diskodelija-CDU drugom dijelu emisije spustili smo se do mora i Šibenika gdje su nas u klubu Azimut, koji je uzburkavao duhove katoličke crkve i biskupa Ante I(r)vasa čitavo ljeto, na pivi čekali Rade i Megi iz benda Diskodelija.

Bend je isto tako nedavno objavio svoj album, i to prvijenac, pod nazivom “U vremenu”. Sam kvalitet albuma i prvog singla “Alija” natjerao nas je na put skype vezom u Šibenik gdje smo uz određene smetnje ipak obavili kvalitetan razgovor. Biće je to ta dalmatinska opuštenost na koju se i Megi, inače Zagrepčanka, lako primila.

Da li je i na ovaj bend Rade, koji je bubnjar u bendu, imao presudan uticaj, kako se Megi priključila, zašto su ih zvali šibenskim EKV-om i još o mnogočemu smo pričali u ovom 115. KUPEK-u.

Naravno, i ovo je bila prilika da poslušamo par pjesmica sa Diskodelijinog prvijenca. Stoga, ako nemate pametnija posla pridružite nam se u nedjelju, 01. 03. u 16 h, odvrnite pojačala i poslušajte KUPEK # 115.

autor: dejan kozul, 01/03/2015

, , , , , ,

Vezane objave

Arhiva

“Samo” još jedna nomadska ljubavna priča

23:00–1:00 Ponedjeljak 2223.10.2018.

Identitet i sloboda retko kad idu ruku pod ruku. Robovanje onom prvom znači i uokviravanje i pristajanje na nametanje granica….

Valentino Bošković, izbjeglica na Marsotu

23:00–1:00 Ponedjeljak 910.11.2020.

U 284. KUPEK-u slušamo Branka Dragićevića koji nam prenosi Valentinotove brige i strepnje, ali i ljubav poput one prema dragom…

Solidarnost, a ne milostinja

23:00–1:00 Ponedjeljak 34.5.2021.

“Solidarnost, a ne milostinja”, moto je koji u prvi plan ističe čovjeka, onog kom je već oduzeto gotovo svako pravo…

Navodnjavanje pustinje

23:00–1:00 Ponedjeljak 2324.7.2018.

“U ovoj pustinji nedoglednoj / Nepresušna je samo žeđ / U ovoj žeđi pustoj / Draga je samo / Bol…

Tjedna rotacija

Arhiva

YVES TUMOR / Praise A Lord…

LENNY KRAVITZ / Mama Said (1991)

FEIST / Borrow Trouble

TSHA / fabric presents

THE WHITE STRIPES / Live at The Gold Dollar

MARINADA / Nalik na nalik

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM