KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Vlasta Popić i Diskodelija u KUPEK-u

11029487_814805158593694_1876082686692362844_nKUPEK je u nekim prošlim životima često odlazio na putovanja diljem ove naše lijepe regije, da ne kažemo nekadašnje Jugoslavije, pa i šire. Istina, putovanja su bila više virtuelna ali opet…Putovalo se. Tako smo se za ovo 115. izdanje odlučili ponovo sjesti na skype vezu i prvo skoknuti do Zagreba kako bi proćakulali o novom albumu Vlaste Popić, a zatim i do Šibenika gdje smo preslušavali i ćakulali o prvijencu Diskodelije.

Prvim albumom Vlaste Popić “Za očnjake”, koji je objavljen u izdanju kragujevačkog SKC-a bavili smo se još u dalekom KUPEK-u # 40.

Prošlo je od tada dosta Bajrama do drugog albuma koji se pojavio prije mjesečak, dva. Album je nazvan “Kvadrat” i bio je idealan povod za još jedan razgovor sa Ivanom Ščapecom o svim sitnicama koje su sačinile ovaj album, koji je, barem za bend već zastario pa se već radi na novom.

Sa Ivanom smo pričali i o bratskim odnosima sa drugim bendovima diljem ovog naše lijepe regije, o odnosu stare naspram nove glazbene scene, o Teni koja se nije htjela pojaviti na snimanju ovog KUPEK-a i još o nekim sitnicama koje čine Vlastu Popić.

Naravno, bila je ovo idealna prilika i da se posluša najnoviji album sa naslovnim singlom “Ako nisam dobra šta ćemo onda”, koji jasno aludira na naslov jednog od albuma Obojenog programa.

Diskodelija-CDU drugom dijelu emisije spustili smo se do mora i Šibenika gdje su nas u klubu Azimut, koji je uzburkavao duhove katoličke crkve i biskupa Ante I(r)vasa čitavo ljeto, na pivi čekali Rade i Megi iz benda Diskodelija.

Bend je isto tako nedavno objavio svoj album, i to prvijenac, pod nazivom “U vremenu”. Sam kvalitet albuma i prvog singla “Alija” natjerao nas je na put skype vezom u Šibenik gdje smo uz određene smetnje ipak obavili kvalitetan razgovor. Biće je to ta dalmatinska opuštenost na koju se i Megi, inače Zagrepčanka, lako primila.

Da li je i na ovaj bend Rade, koji je bubnjar u bendu, imao presudan uticaj, kako se Megi priključila, zašto su ih zvali šibenskim EKV-om i još o mnogočemu smo pričali u ovom 115. KUPEK-u.

Naravno, i ovo je bila prilika da poslušamo par pjesmica sa Diskodelijinog prvijenca. Stoga, ako nemate pametnija posla pridružite nam se u nedjelju, 01. 03. u 16 h, odvrnite pojačala i poslušajte KUPEK # 115.

autor: dejan kozul, 01/03/2015

, , , , , ,

Vezane objave

Arhiva

Pisma Hilde Dajč u stripu

23:00–1:00 Ponedjeljak 2627.2.2018.

Pitanje Holokausta u Beogradu smo već problematizovali u više navrata. Poslednja emisija na tu temu je bila na godišnjicu predstave…

Žena sa čeličnim kostima

23:00–1:00 Ponedjeljak 1617.7.2018.

Nelson Mandela nije doživio stotu ali je doživio brojne strahote. Brega i družina takve teško da su mogle i sanjati…

Artan Lili, opušteno i iskreno

25/04/2015.

Iznjedrili smo još jedan muzički KUPEK! U 122. emisiji ugostili smo sve popularniji beogradski sastav Artan Lili. Povoda za poziv i razgovor ima mnogo, kao što je bilo i prije godinu dana kada smo požurili da čujemo nešto o novoj pojavi na muzičkoj sceni. Kao i onomad, i sada smo opušteno razgovarali, u našem prijatnom ambijentu, prigušenog svjetla uz pivo i čaj, kako tko voli.

“Liceulice” jubilej

23:00–1:00 Ponedjeljak 21.1.2019.

Kad pričamo o “Licuulice” jedna od prvih asocijacija nam je aktivizam, a to je nešto što svakako odlikuje i Baneta…

Tjedna rotacija

Arhiva

Damu The Fudgemunk / Conversation Peace

THE BOO RADLEYS / Kingsize (1998)

TONSTARTSSBANDHT / What Has Happened

MACEO PLEX / DJ-Kicks

KING KRULE / You Heat Me Up, You Cool Me Down (Live)

PSIHOMODO POP / Sexy Magazin