KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Uzgoj vlastite hrane korištenjem biootpada // PLATFORMAT

Najbolje što vam možemo ponuditi kako bi vam pomogli isplanirati vaš vrt ili barem pitar na balkonu je inspirativno predavanje Antonije iz udruge Permakultura Dalmacija.

Antonija Mihaljević – Antula je biovrtlarica iz Bilica kraj Šibenika koja je zadnjih nekoliko godina intenzivno posvećena uzgoju vlastite hrane i očuvanju sjemena povrća starih i udomaćenih sorti. U njenom načinu vrtlarenja dosta resursa koje koristi je ono što većina ljudi naziva otpadom.

Pozivamo vas na njeno predavanje “Uzgoj vlastite hrane korištenjem biootpada”. Svi ste pozvani na besplatno predavanje u petak 6.10. u 18 sati u Dvorištu ispred kluba Kocku.

Antonija će objasniti razliku između organskog i komercijalnog uzgoja. Dotaknut ćemo se pitanja:
Kako započeti uzgoj hrane?
Koje su sve pripremne radnje za uzgoj hrane?
Zašto je bitno kompostiranje i malčiranje kod organskog uzgoja hrane?
Biti će priče o kalendaru sjetve i sadnje i što možemo sijati i saditi u narednom periodu.
Uz neizostavnu priču o sjemenu i njegovom sakupljanju koje će vam dati “vjetar u leđa” za prelazak na organsko vrtlarenje ako već niste.

Događaj je dio festivala “Platformat” koji se održava od 4.10. do 7.10 u Domu mladih Split.


Događaj je organiziran u sklopu projekata “Smanjimo otpad mijenjajući navike!” kojeg sufinancira Grad Split iz javnog poziva projekata iz područja zaštite okoliša.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost udruge Permakultura Dalmacija.

autor: Kristina Tešija, 29/09/2023

Vezane objave

Arhiva

SuperUho: zagrijavanje u Zaboku!

15/06/2015.

SuperUho u suradnji s Green Room Sessions iz Zaboka najavljuje koncert zagrijavanja za SuperUho Festival – 20. lipnja u klubu Regenerator u Zaboku u sklopu programa Green Room Sessions nastupit će austrijski underground rock bend Mile De Deaf i aktualni zagrebački rock sastav ESC Life. Pored spomenutih bendova prije i nakon nastupa glazbu će birati službeni DJ SuperUha – DJ Per Le Cler.

Goran Radošević // Metastatika

11/03/2019.

Ovog četvrtka, 14. ožujka, s početkom u 20:00 otvorit će se nova izložba ciklusa NMG@Praktika, u galeriji kluba Kocka. Riječ…

NMG@PRAKTIKA_Tomislav Hršak: SPOMENIK…

16/09/2023.

OTKRIVANJE SPOMENIKA: 15.9.2023. / 18 h / Stepinčeva 69, Split ///// OTVORENJE IZLOŽBE: 16.9.2023. / 20 h / Galerija kluba Kocka

SuperUho Festival // Last Call

30/07/2014.

Preostalo je još samo četiri dana do početka prvog izdanja SuperUho Festivala koji će se održati od 3. do 5.kolovoza na samom moru na šibenskom pristaništu TEF i plaži Banj. Festival ćemo popratiti i na našem portalu, a nadamo se da će ispuniti naša relativno visoka očekivanja.

Tjedna rotacija

Arhiva

PinkPantheress / Heaven Knows

TERENCE TRENT D’ARBY / Introducing the Hardline According to…(1987)

Björk ft. Rosalía / Oral

ACID PAULI / Get Lost

THE DOORS / Live at the Aquarius Theatre

URBAN / Žena dijete (R)

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM