KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

UNDERWALL 2014 FESTIVAL ZADAR; 06.06. 2014 – 08.06. 2014

UNDERWALL Festival, čije se prvo izdanje uspješno pokrenulo u Zadru na početku sezone u 2013 godini, najavljuje svoju drugu ediciju u 2014. godini, ovog puta proširenu na tri dana i pojačanu nekim od najeminentnijih bendova na svjetskoj metal, hard rock, hardcore i punk rock sceni.

Nakon što su prvo izdanje predvodili headlineri Destruction i Xentrix, ovogodišnje trodnevno izdanje posjetiti će mnogo veći broj svjetskih poznatih zvijezda ranije nabrojenih žanrova, što nam govori da je projekt hrvatskih metal bendova, koji su s Underwallom krenuli kao sa svojevrsnim odgovorom na osiromašena i otkazana zbivanja na sceni,  potpunosti uspio i da ujedinjeni hrvatski metal bendovi kreću dalje. Ovog puta vidljiva je žanrovska raznolikost, kojoj su pridodani i hard rock, hardcore i punk rock bendovi, kako bi program postao zanimljiviji mnogo većem broju posjetitelja. Festival pokazuje tendenciju širenja, a interes fanova, koji interaktivno sudjeluju na festivaskim Facebook stranicama, pokazuje sve veću žeđ za ovakvim događajem. Velika prednost festivala je što je Zadar kao turistička hit destinacija povezan sa skoro dvadeset zračinh destinacija u Europi, od čega je velika većina low cost RyanAir letova, što festival stranim posjetiteljima čini veoma dostupnim i posebno privlačnim. Imamo li na umu da je ovo jedini međunarodnih open air festival metal glazbe i srodnih žanrova koji se održava praktički na morskoj obali, dolazak u Zadar, grad okružen s pet nacionalnih parkova i dva parka prirode čini posebnim turističko, avanturističkim iskustvom s dodatkom žestoke glazbe. U tri dana glazbe na festivalu će svirati gotovo 40 bendova sa svih kontinenata, uz doatne festivalske atrakcije, koje će uskoro biti otkrivena. Najave festivalskihh bendova potrajati će do sredine rujna 2013, kada će biti poznati gotovo cijeli festivalski lineup. Danas vam otkrivamo prvog headlinera (drugi festivalski dan), te veliko punk rock ime koje je zaslužilo itekako nastup na Underwallu.

Tankard Promo

Ostali, ranije, u svojevrsnim prednjavama na službenoj Facebook stranici već najavljeni bendovi na Underwall festivalu su:

 • ARKONA (Rusija)
 • ONSLAUGHT (Velika Britanija)
 • SECRET SPHERE (Italija)
 • BLAZE BAYLEY (Velika Britanija)
 • ZONARIA (Švedska)
 • BOMBARDER (Srbija)
 • DIVLJE JAGODE (Bosna i Hercegovina)
 • WOLAND (Finska)
 • SAWHILL SACRIFICE (Finska)
 • BLOODSHOT DAWN (Velika Britanija)
 • GUTALAX (Češka)
 • VULVATHRONE (Slovenija)
 • CRUSHING CASPARS (Njemačka)
 • THE HATE COLONY (Norveška)
 • KILLTEK (Norveška)
 • NERVOCHAOS (Brazil)
 • KUGA (Srbija)
 • THE LOUDEST SILENCE (Bosna i Hercegovina)
 • AGHARTI (Hrvatska)
 • KRYN (Hrvatska)
 • INCEPTOR (Hrvatska)

Tri festivalska dana biti će tematski raspoređena, pa će tako u prvom danu dominirati ekstremniji žanrovi poput black i death metala, drugog dana će thrash, metalcore, grindore, hardcore i punk rock glazba biti dominanti, dok će zadnjeg festivalskog dana publika uglavnom moći uživati uz heavy metal, power metal, folk metal, hard rock, symphonic metal, progressive metal i ostale žanrove.

Službena pretprodaja UNDERWALL 2014 ulaznica započinje 09.09.,  a moći ćete ih kupiti na svim prodajnim mjestima Eventima (www.eventim.hr) u Hrvatskoj, regiji i okolnim partnerskim državama. Posjetitelji iz udaljenijih zemalja ulaznice će moći kupiti direktnom narudžbom preko festivalske web stranice. Cijena ulaznice za sva tri dana u razdoblju od 09.09, do 31.10. biti će 250,00kn, a od 01.11 do 31.12. biti će 350,00kn. U 2014. godini cijena se diže na 400,00kn, a na samom ulazu (ako ih bude) koštati će 450,00kn. U gore spomente cjene uključena su sva davanja i pretprodajne naknade.

U prodaju će biti pušten i ograničen broj (200) specijalnih V.I.P. ulaznica, koje uljučuju ulazak na festivalski prostor, ulazak na V.I.P’ chill out’  terasu, specijalni V.I.P meet and greet, V.I.P catering. 2 koktela dobrodošlice plus festivalski poklon paket iznenađenja. V.I.P ulaznice će biti personalizirane i neće biti moguća njihova kasnija preprodaja, a njihova cijena u startu je 500,00kn. Za info o V.I.P. ulaznicama molimo pišite na info@underwallfestival.com i biti će vam poslane sve dodatne informacije.

Dnevne ulaznice biti će dostupne samo na dan koncerta na blaganji  po cijeni od 200,00kn. U slučaju rasprodaje ulaznica, biti će ostavljen kontigent od 200 dnevnih ulaznica, koje će se na festivalskoj blagajni bez obzira na rasprodanost moći kupiti. Festivalski prostor ograničen je na 2000 posjetitelja i daljnje širenje festivala, osim premiještanje na novu lokaciju, nije moguće.

Sve informacije o kampingu, hostelima, low cost letovima za Zadar i detalji festivalskoga prostora biti će također objavljeni 09.09. 2013. na službenim web stranicama festivala www.underwallfestival.com, koje tada započinju s radom.

autor: Vjeran Birimiša, 01/09/2013

,

Vezane objave

Arhiva

GNG u Kocki

02/12/2016.

GRAFFITI NA GRADELE – 03.12.2016. – KLUB KOCKA

I Am Above, A Plague Upon the Land

21:00–22:00 Nedjelja 24.3.2019.

Týr – Gates of Hel The Three Tremors – Invaders From The Sky Lemuria – A Plague Upon the Land…

The Conquest Of Fear

21:00–22:00 Nedjelja 12.1.2020.

By the physical elimination of the causes of fear we have gradually undermined man’s inner resources for the conquest of fear.

Welcome to the Machine

16/12/2013.

Prošlo je već više od godine dana od onog petka 30. studenog 2012., kada se prvi splitski community radio KLFM predstavio javnosti DJ nastupom njegovog Soundsystema i uspjelom promocijom u prostoru kluba Quasimodo. Ovaj petak nas evo nazad!

Tjedna rotacija

Arhiva

L’Impératrice / Tako Tsubo

Therapy? – Troublegum (1994.)

ŽEN / Uroni u san

FRIENDLY FIRES / Bugged Out!

BRYAN FERRY / Live at the Royal Albert Hall

Zidar Betonsky: Proces Protokol (2011.)