KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

A Tribe Called Quest / We Got It from Here… Thank You 4 Your Service

A Tribe Called Quest izdaje svoj posljednji album “We Got It from Here… Thank You 4 Your Service”

A Tribe Called Quest, legendarna newyorška hip hop grupa, nakon dugih 18 godina mirovine izdaje svoj novi album. Riječ je o projektu od 16 stvari podijeljenih na 2 diska na kojem gostuju neki od najzanimljivijih aktualnih repera poput Kanye Westa, Kendrick Lamara, Andre 3000 i Busta Rhymesa te neki poznati glazbenici poput Elthon Johna i Jack Whitea. Q-Tip je rukom napisanom porukom koju je objavio na društvenim mrežama najavio datum izlaska albuma, također navodi da je glavna motivacija njihovog ponovnog povratka u studio zajednički nastup kojeg su imali na The Tonight Show-u.

Album su počeli snimati prije smrti Phife Dwaga koji je preminuo početkom ove godine od komplikacija s dijabetesom pa ga se ipak može čuti na nekim stvarima na albumu. Tekstovi koje je Phife stigao snimiti su pažljivo raspoređeni po albumu. Q-Tip je u intervjuu za New York Times rekao: “It’s so hard for me to sit in there and hear his voice. Sometimes I just have to like take a break and walk away. It gets heavy. It doesn’t necessarily get sad, it just gets heavy. I literally feel the energy from him when I hear his voice.“. Ostatak originalne postave (Ali Saheed Muhammad i Jarobi White) je također tu.

Q-Tip u poruci također kaže da je zbog smrti Phife ovo posljednji album koji će A Tribe Called Quest izdati te time stavlja točku na i stvaralaštva nevjerojatno utjecajne grupe koja se može pohvaliti s dva albuma koja su praktički oblikovala zvuk east coast hip hopa početkom devedesetih: “Midnight Marauders” i “The Low End Theory”.

autor: petar, 16/11/2016

,

Vezane objave

Arhiva

NO ZU / Afterlife

01/06/2016.

NO ZU je osmeročlani bend kojeg predvodi Nicolaas Oogjes i djeluju od 2007. godine. Prije dva mjeseca NO ZU izdaju treći album pod nazivom “Afterlife” koji se produkcijski ipak razlikuje od prethodnih par EP-ova, ali i dalje rade na fuziji nu wave-a, funka, disca itd.

BRITANNY HOWARD / Jaime

15:00–16:00 Srijeda 2.10.2019.

Prvi solo album izvan matičnog benda Alabama Shakes, Britanny Howard je posvetila svojoj preminuloj sestri Jaime.

FONTAINES D.C. / Hero’s Death

15:00–16:00 Subota 29.8.2020.

Jaaako dobar drugi album irskih post pankera.

WAVVES / Hideaway

15:00–15:30 Srijeda 21.7.2021.

Indie rock kakav treba biti – kratko, jasno, veselo i glasno.

Tjedna rotacija

Arhiva

OBONGJAYAR / Some Nights I Dream of Doors

LUCIO BATTISTI / Anima Latina (1974)

SAY SHE SHE / Fortune Teller

EAGLES & BUTTERFLIES / Feel My Bicep (R)

DEPECHE MODE / 101

Nenad Vilović / Prizma (2022)

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM