KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

A Tribe Called Quest / We Got It from Here… Thank You 4 Your Service

A Tribe Called Quest izdaje svoj posljednji album “We Got It from Here… Thank You 4 Your Service”

A Tribe Called Quest, legendarna newyorška hip hop grupa, nakon dugih 18 godina mirovine izdaje svoj novi album. Riječ je o projektu od 16 stvari podijeljenih na 2 diska na kojem gostuju neki od najzanimljivijih aktualnih repera poput Kanye Westa, Kendrick Lamara, Andre 3000 i Busta Rhymesa te neki poznati glazbenici poput Elthon Johna i Jack Whitea. Q-Tip je rukom napisanom porukom koju je objavio na društvenim mrežama najavio datum izlaska albuma, također navodi da je glavna motivacija njihovog ponovnog povratka u studio zajednički nastup kojeg su imali na The Tonight Show-u.

Album su počeli snimati prije smrti Phife Dwaga koji je preminuo početkom ove godine od komplikacija s dijabetesom pa ga se ipak može čuti na nekim stvarima na albumu. Tekstovi koje je Phife stigao snimiti su pažljivo raspoređeni po albumu. Q-Tip je u intervjuu za New York Times rekao: “It’s so hard for me to sit in there and hear his voice. Sometimes I just have to like take a break and walk away. It gets heavy. It doesn’t necessarily get sad, it just gets heavy. I literally feel the energy from him when I hear his voice.“. Ostatak originalne postave (Ali Saheed Muhammad i Jarobi White) je također tu.

Q-Tip u poruci također kaže da je zbog smrti Phife ovo posljednji album koji će A Tribe Called Quest izdati te time stavlja točku na i stvaralaštva nevjerojatno utjecajne grupe koja se može pohvaliti s dva albuma koja su praktički oblikovala zvuk east coast hip hopa početkom devedesetih: “Midnight Marauders” i “The Low End Theory”.

autor: petar, 16/11/2016

,

Vezane objave

Arhiva

WAXAHATCHEE / Ivy Tripp

24/03/2015.

Album je ovo koji jednako duguje girl-alteru zlatnih devedesetih, singer-songwriterskom revivalu nultih i apsolutnom kaosu ovih, kako da ih nazovemo, desetih…

A zapravo je album za dvadesetidrugo stoljeće.

FLYTE / This Is Really Going to Hurt

15:00–16:00 Srijeda 14.4.2021.

Vjerojatno svi imamo neke glazbene guilty pleasures. Tipa Travis, Crowded House.. Britney Spears Toxic :D. O njima baš i ne pričamo već ih ponekad stidljivo podijelimo sa najdražima. Ili ih iskoristimo za najavu albuma tjedna.

THE AFGHAN WHIGS / Do To The Beast

31/03/2014.

Jel stvar u nostalgičnosti ili The Aghan Whigs i 20 godina nakon svog vrhunca imaju što za pokazati i reći manje je bitno. “Do to the Beast” ima dovoljno muda da bude album tjedna.

David Kilgour & the Heavy Eights – End Times Undone (Merge Records, 2014.)

10/08/2014.

Izbor za album tjedna ovaj put pada na ‘End Times Undone’, upravo objavljeni uradak novozelandskog glazbenika Davida Kilgoura, no ovog puta ne u samostalnom ozračju niti s matičnim sastavom The Clean, već uz pomoć pratećeg sastava The Heavy Eights (s kojim povremeno surađuje još od 1997.). Iako stilski vrluda od dream popa preko college i jangle rocka pa do klasične pop psihodelije, ‘End Times Undone’ je uz čitavu tu raznolikost nevjerojatno koherentan, cjelovit; te na najbolji način pokazuje kako prepoznati uistinu velikog kantautora – njegovi potencijali nisu podložni zubu vremena, već naprotiv; vrijeme je onaj parametar koji radi u njegovu korist! Prihvatite ovaj odličan rad kao trenutnu ljetnu razbibrigu, a nadlazeća će vam jesen ionako omogućiti dublji uvid u Kilgourov maestralni opus!

Tjedna rotacija

Arhiva

ROBOHANDS / Violet

JAPAN / Quiet Life (1979)

KUTIMAN FT. DEKEL / My Everything

KHRUANGBIN / LateNightTales (R)

SUMMER OF SOUL /…or, When the Revolution Could Not Be Televised

METAMUSIC PRODUCTION / Remix of identity 7

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM