KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

A Tribe Called Quest / We Got It from Here… Thank You 4 Your Service

A Tribe Called Quest izdaje svoj posljednji album “We Got It from Here… Thank You 4 Your Service”

A Tribe Called Quest, legendarna newyorška hip hop grupa, nakon dugih 18 godina mirovine izdaje svoj novi album. Riječ je o projektu od 16 stvari podijeljenih na 2 diska na kojem gostuju neki od najzanimljivijih aktualnih repera poput Kanye Westa, Kendrick Lamara, Andre 3000 i Busta Rhymesa te neki poznati glazbenici poput Elthon Johna i Jack Whitea. Q-Tip je rukom napisanom porukom koju je objavio na društvenim mrežama najavio datum izlaska albuma, također navodi da je glavna motivacija njihovog ponovnog povratka u studio zajednički nastup kojeg su imali na The Tonight Show-u.

Album su počeli snimati prije smrti Phife Dwaga koji je preminuo početkom ove godine od komplikacija s dijabetesom pa ga se ipak može čuti na nekim stvarima na albumu. Tekstovi koje je Phife stigao snimiti su pažljivo raspoređeni po albumu. Q-Tip je u intervjuu za New York Times rekao: “It’s so hard for me to sit in there and hear his voice. Sometimes I just have to like take a break and walk away. It gets heavy. It doesn’t necessarily get sad, it just gets heavy. I literally feel the energy from him when I hear his voice.“. Ostatak originalne postave (Ali Saheed Muhammad i Jarobi White) je također tu.

Q-Tip u poruci također kaže da je zbog smrti Phife ovo posljednji album koji će A Tribe Called Quest izdati te time stavlja točku na i stvaralaštva nevjerojatno utjecajne grupe koja se može pohvaliti s dva albuma koja su praktički oblikovala zvuk east coast hip hopa početkom devedesetih: “Midnight Marauders” i “The Low End Theory”.

autor: petar, 16/11/2016

,

Vezane objave

Arhiva

THE FLAMING LIPS / Oczy Mlody

15:00–16:00 Srijeda 25.1.2017.

Njihovo psihodelično putovanje pop prostranstvima traje već petnaest albuma. Ovaj novi je još jedna pobjeda!

Public Service Broadcasting / Inform Educate Entertain

14/05/2013.

Drski sempleri sa benđom. Ovotjedno upiranje prstom.

HELADO NEGRO / This Is How You Smile

15:00–16:00 Subota 11.1.2020.

Očekujući nova glazbena izdanja, u rubrici Album tjedna slušamo drugi najbolji prošlogodišnji album po izboru KLFM kolektiva.

MARC ALMOND / The Velvet Trail

16/03/2015.

‘The Velvet Trail’ je, unatoč suradnji s Chrisom Braideom prvi autorski album Marca Almonda nakon punih pet godina. To ne znači da u međuvremenu odrađene kolaboracije nemaju svoju vrijednost, no lijepo je znati da ovaj vrsni autor iznova drži ključeve karijere u vlastitim rukaama. Čak i ako ovaj album doživimo kao neku vrstu rekapitulacije dosadašnjeg stvaralaštva, pa i moguće podvlačenje crte pred otvaranje nove faze ili pak ono dugo najavljivano povlačenje s glazbene scene, neki se detalji jednostavno ne mogu ignorirati: radiofoničnost i pop pitkost koji ne umanjuju originalnost i lucidno zamišljen koncept, već naprotiv. U rečeno se uvjerite preslušavajući aktualni Album tjedna; ‘The Velvet Trail’!

Tjedna rotacija

Arhiva

GUIDED BY VOICES / It’s Not Them. It Couldn’t Be Them. It Is Them!

FAITH NO MORE / Angel Dust (1992)

PARQUET COURTS / Plant Life

JAMES HOLDEN / Balance

KATE BUSH / Manchester Apollo (1979)

DORINGO / Budem Budem