KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

A Tribe Called Quest / We Got It from Here… Thank You 4 Your Service

A Tribe Called Quest izdaje svoj posljednji album “We Got It from Here… Thank You 4 Your Service”

A Tribe Called Quest, legendarna newyorška hip hop grupa, nakon dugih 18 godina mirovine izdaje svoj novi album. Riječ je o projektu od 16 stvari podijeljenih na 2 diska na kojem gostuju neki od najzanimljivijih aktualnih repera poput Kanye Westa, Kendrick Lamara, Andre 3000 i Busta Rhymesa te neki poznati glazbenici poput Elthon Johna i Jack Whitea. Q-Tip je rukom napisanom porukom koju je objavio na društvenim mrežama najavio datum izlaska albuma, također navodi da je glavna motivacija njihovog ponovnog povratka u studio zajednički nastup kojeg su imali na The Tonight Show-u.

Album su počeli snimati prije smrti Phife Dwaga koji je preminuo početkom ove godine od komplikacija s dijabetesom pa ga se ipak može čuti na nekim stvarima na albumu. Tekstovi koje je Phife stigao snimiti su pažljivo raspoređeni po albumu. Q-Tip je u intervjuu za New York Times rekao: “It’s so hard for me to sit in there and hear his voice. Sometimes I just have to like take a break and walk away. It gets heavy. It doesn’t necessarily get sad, it just gets heavy. I literally feel the energy from him when I hear his voice.“. Ostatak originalne postave (Ali Saheed Muhammad i Jarobi White) je također tu.

Q-Tip u poruci također kaže da je zbog smrti Phife ovo posljednji album koji će A Tribe Called Quest izdati te time stavlja točku na i stvaralaštva nevjerojatno utjecajne grupe koja se može pohvaliti s dva albuma koja su praktički oblikovala zvuk east coast hip hopa početkom devedesetih: “Midnight Marauders” i “The Low End Theory”.

autor: petar, 16/11/2016

,

Vezane objave

Arhiva

KWES. / Ilp.

21/10/2013.

Londonski producent Kwes., na prvom samostalnom albumu izdanom za Warp. Potpisom na izdanja The XX i Micachu te svirkom za Bobby Womacka i Damon Albarnov DRC, mladac je već potvrdio svoj unikatni talent na recentnoj glazbenoj mapi. Disfunkcionalni pop at its best.

GORILLAZ / Humanz

15:00–16:00 Srijeda 17.5.2017.

2-D, Murdoc Niccals, Noodle & Russel Knobbs strike again ! Beware !

THE FLAMING LIPS / King’s Mouth: Music and Songs

15:00–16:00 Srijeda 24.4.2019.

Wayne Coyne i družina sa svojim 15im izdanjem, prvo kao vinil za Record Store Day ali vrlo skoro i u svim ostalim oblicima. Bend od kojeg nikad ne očekujemo ništa manje od iznenađenja, iznenađuje opet

AZYMUTH, ALI SHAHEED MUHAMMAD, ADRIAN YOUNGE / Jazz Is Dead 4

15:00–16:00 Srijeda 13.1.2021.

samba do crioulo doido

Tjedna rotacija

Arhiva

YVES TUMOR / Praise A Lord…

RAMONES / Road To Ruin (1978)

FEIST / Borrow Trouble

TSHA / fabric presents

THE WHITE STRIPES / Live at The Gold Dollar

MARINADA / Nalik na nalik

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM