KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Top Four

20:00–23:00 Utorak 26.10.2021.

Jednostavno kao i naslov. Ovaj utorak četiri najbolja albuma ove godine. Je da ima još vremena ali teško da će se nešto bolje dogoditi.

Da, malo pretenciozno kao i uvijek. Ali to i je zadatak ovog glazbenog potakljavanja utorkom uvečer. I nakon pompoznog naslova i uvoda, još koje rečenice, nešto razmišljanja, i dalje stojim da su ova četiri izdanja obogatila ovu bolesnu i jadnu 2021. godinu i da ih treba imati posebno zabilježene i izdvojene u ovoj našoj digitalnoj kolektivnoj memoriji.

Pogotovo jer su na prvu toliko glazbeno različiti, a opet, u nekakvim subliminalnim i emotivnim slojevima, ipak slični. Niti jedan od ovih albuma ne izdvajam posebno iz ove zajedničke kategorije i već sad znam da će biti teško u nadolazećem radijskom godišnjem izboru napraviti redosljed.

Zato abecednim redom, Dean Blunt i njegov Black Metal 2, ili kolekcija smokerskih balada koje su naizgled toliko jednostavne i toliko cool da gospodin Blunt postaje proper Tom Waits generacije Y.
Pa Dos Santos i City of Mirrors, čikaški hispano kolektiv i njihova no-border glazba, od cumbie i salse do nowavea i eksperimentalnog folka, uz poruke koje tope zidove, granice i sve ostale naše današnje lokote i lance u koje nas vežu.
Helado Negro, malo reći obožavan u ovom programu, i novi album izdan za 4AD imena Far In, sa još jednom svojom intimističkom slikovnicom, mekom i toplom, slojevitom i produkcijski magičnom.
I sigurno najveće iznenađenje, bend čije ime još ne znam pravilno izgovoriti a niti napisati ( bez pejstanja ili duple provjere ), Tonstartssbandht i čudesna Petunia, kao neka izgubljena i najbolja Grateful Dead epizoda ali i kao album tjedna te sa skorom najavom malo više detalja. Za večeras samo čisto uživanje u ovom čudnom glazbenom varivu.

Ništa treklista, slušati, uživati i otkrivati. Utorak od 20 sati.

autor: el5egundo, 25/10/2021

, , , , ,

Vezane objave

Arhiva

I Hope

20:00–23:00 Utorak 20.10.2020.

Vjerojatno se svi skupa nadamo. Iako se nitko nije baš nadao ovako blistavoj glazbenoj godini uz sve otežavajuće okolnosti i ogroman udar na glazbenu industriju.

Najbolje iskopine 2017.

20:00–23:00 Utorak 12.12.2017.

Naslov je ovakav jer mi prehipsterski koristiti uvriježenu terminologiju. Dakle, diggersko izdanje malog vodiča kroz progresivnu glazbu i tri sata muzike debelo iz prošlog stoljeća.

Gradient

20:00–23:00 Utorak 15.10.2019.

Jedno poprilično intenzivno izdanje malog vodiča. Nikakve kontemplativne kerefeke, drito u glavu, uz pojačano pumpanje krvožilnog sustava i propitivanje graničnih vrijednosti vaše udobne zavaljenosti.

Multi Time Cooler

08/07/2014.

Paddy Steer / Nighthawks / Late Night Tales by After Dark / CSNY

Tjedna rotacija

Arhiva

THE SMILE / Wall Of Eyes

PRINCE / Purple Rain (1984)

VAMPIRE WEEKEND / Capricorn

GUY J / Balance

DEVO / Dev-O Live (1981)

EL JARA / Est (R)

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM