KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Top Four

20:00–23:00 Utorak 26.10.2021.

Jednostavno kao i naslov. Ovaj utorak četiri najbolja albuma ove godine. Je da ima još vremena ali teško da će se nešto bolje dogoditi.

Da, malo pretenciozno kao i uvijek. Ali to i je zadatak ovog glazbenog potakljavanja utorkom uvečer. I nakon pompoznog naslova i uvoda, još koje rečenice, nešto razmišljanja, i dalje stojim da su ova četiri izdanja obogatila ovu bolesnu i jadnu 2021. godinu i da ih treba imati posebno zabilježene i izdvojene u ovoj našoj digitalnoj kolektivnoj memoriji.

Pogotovo jer su na prvu toliko glazbeno različiti, a opet, u nekakvim subliminalnim i emotivnim slojevima, ipak slični. Niti jedan od ovih albuma ne izdvajam posebno iz ove zajedničke kategorije i već sad znam da će biti teško u nadolazećem radijskom godišnjem izboru napraviti redosljed.

Zato abecednim redom, Dean Blunt i njegov Black Metal 2, ili kolekcija smokerskih balada koje su naizgled toliko jednostavne i toliko cool da gospodin Blunt postaje proper Tom Waits generacije Y.
Pa Dos Santos i City of Mirrors, čikaški hispano kolektiv i njihova no-border glazba, od cumbie i salse do nowavea i eksperimentalnog folka, uz poruke koje tope zidove, granice i sve ostale naše današnje lokote i lance u koje nas vežu.
Helado Negro, malo reći obožavan u ovom programu, i novi album izdan za 4AD imena Far In, sa još jednom svojom intimističkom slikovnicom, mekom i toplom, slojevitom i produkcijski magičnom.
I sigurno najveće iznenađenje, bend čije ime još ne znam pravilno izgovoriti a niti napisati ( bez pejstanja ili duple provjere ), Tonstartssbandht i čudesna Petunia, kao neka izgubljena i najbolja Grateful Dead epizoda ali i kao album tjedna te sa skorom najavom malo više detalja. Za večeras samo čisto uživanje u ovom čudnom glazbenom varivu.

Ništa treklista, slušati, uživati i otkrivati. Utorak od 20 sati.

autor: el5egundo, 25/10/2021

, , , , ,

Vezane objave

Arhiva

Belvedere

20:00–23:00 Utorak 15.1.2019.

Zadio sam totalno. Palo sidro na škrapovite europske i posebno španjolske 80e. Čisto me strah kad spoznam koliko glazbe mi je promaklo. A nije da se baš ne trudim pohvatati.

ContraSense

17/02/2013.

Umjerenost nikad nije bila osobina ovog programa i klizanje niz dlaku je uvijek kontra smijer.

Astral Living

12/07/2016.

Opet smo stigli u taj dio godine kad je naš slatki ali podzemni studio vrlo neprikladan za duže boravke i kad nedostatak svježeg zraka limitira mogućnosti programa u živo. To su kao razlozi tehničke prirode i možemo im dodati i one dalmatinsko siestaške te godišnje odmore koje sve nas, volontere profesionalce, ipak malo izbace iz urednih radio obaveza.

Dervish Controller

20:00–23:00 Utorak 1.5.2018.

Jedno pravo, hit do hita, radničko izdanje malog vodiča. Na dan kad se svi odmaramo od rada. I još ako je bilo sreće i pameti, radimo to od petka u kontinuitetu.

Tjedna rotacija

Arhiva

SELF ESTEEM / Prioritise Pleasure

SEELENLUFT / Out Of The Woods (2002)

HIATUS KAIYOTE / And We Go Gentle

LOUSIAHHH!!! / In Session

FONTAINES D.C. – Live At Kilmainham Gaol (2021)

BAD DAUGHTER / Let Me Panic