KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

TONI STAREŠINIĆ / Survival kit

15:00–16:00 Utorak 16.11.2021.

Toni opet briljira potpuno slobodnim stilom uz pomoć super kompanjona. Zašto i kako najbolje opisuje sam.

Rekao bih da je album Survival kit nastao kao najnužnija potreba za preživljavanjem duha, uma pa samim time i tijela. Pandemija mi je kao i svim glazbenicima u zadnje dvije godine dosta skučila prostor djelovanja, nakon početne navale snimanja videa u vlastitom domu u prvi prvi plan su došli namjenski projekti koji su ipak osigurali egzistenciju u ovim neizvjesnim vremenima i na ćemu sam neizmjerno zahvalan ali onaj iskreni ja se ipak morao još malo strpjeti.

U jednom trenutku je postalo dosta teško odgađati sebe, pa sam pričao kolegama da se osjećam kao već poprilično nabreknuti prišt koji negdje mora puknuti. I napokon je puknuo, otvorilo se i praktički u tjedan dana je nastao album koji sad imate prilike i čuti. Koncept stvaranja albuma bi se mogao svesti na „otvori neki zvuk na sintu koji još nisi nikad svirao pa kamo te ponese“. Dok je prošli album bio temeljen na soundtracku dokumentarnog serijala Nesreća, u ovom se pojavljuju tek mali djelovi iz druge sezone Nesreće i u tom smislu je puno neovisniji i naslovom albuma sam htio zaokružiti jednu širu sliku koja uključuje i trenutnu situaciju koju živimo. A pošto Arsen snima i treću sezonu siguran sam da će pronaći materijala za soundtrack i u ovom albumu.

Htio bih se puno zahvaliti kolegama i prijateljima koji su uskočili i pomogli sa svojim neizmjernim talentom i kreativnošću, učinili su me još sretnijim čovjekom. Hvala i Menartu što rado objavljuje ovakve čudne stvari 

  1. ESCAPE ROUTE
  2. DIGITAL TRAFFIC JAM
  3. SANCTUARY
  4. CONQUEROR WORM
  5. FAT IS GOOD
  6. NOTHING LASTS FOREVER

Tehnikalije:
Autor svih pjesama: Toni Starešinić
Toni Starešinić – klavijature: Hammond orgulje, Korg SV1 električni klavir, Micro Korg, Logan string melody, Dave Smith Mopho X 4, Moog Sub 37 & Arturia Drumbrute analog drum synth & fx.

Glazbeni gosti Silvio Bočić – bubnjevi 1., 3., & 4.
Vojkan Jocić – tenor & alt saksofon 2., 5., & 6.
Luka Čapeta – električna gitara 4. & 5.
Leo Beslać – Kawai & Waldorf synth 3.

Snimljeno > Tonicelectronic Studio, Studio Nasip & KCM 2021.
Miks & master > Silvio Bočić @ Studio Nasip 2021.

autor: el5egundo, 15/11/2021

, , , ,

Vezane objave

Arhiva

PITAJ KLINCE / Dušice

15:00–15:30 Utorak 11.5.2021.

Jedan mali ali divni EP o kojem je najbolje pitat klince.

PORTO MORTO / Portofon (2019)

15:00–16:00 Utorak 2.4.2019.

Ne znam ali mogu i neću stati slušati ovaj album, ne mogu stat. Zar išta drugo direktnije i jasnije mogu dodati ovom hedlajnu kratke najave najboljeg ovotjednog regionalnog (i šire) albuma.

GRACIN / Mono

07/11/2014.

Prvi album Tomislava Gracina je pod nazivom ‘Mono’ nedavno dostupan za download na pripadnoj bandcamp stranici, a uskoro će biti i izdan na etiketi KLFM. Ovaj specifični i vjerojatno jedini splitski “one man project” realiziran zadnjih nekoliko godina definitivno zaslužuje vašu pozornost. Zašto, možete doznati preslušavajući ga u aktualnim terminima Albuma tjedna (subota i srijeda u 15.00 h!).

TREES OF MAINE / Twin Cities (R)

15:00–16:00 Petak 1.11.2019.

Zreli jesenji plodovi, tamnih nijansi.

Tjedna rotacija

Arhiva

NU GENEA / Bar Mediterraneo

MOLOKO / Things to Make and Do (2000)

THE SMILE / Waving a White Flag

JAYDA G / Dj-Kicks (R)

MILDLIFE / Live from South Channel Island

SEINE / Naizust

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM