KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

The Best Albums of 2018

12:00–15:00 Nedjelja 30.12.2018.

Godina u kojoj se preseliš na drugi kontinent uglavnom je nešto specifičnija od drugih. Menjaju se jezik, vazduh, voda, klima, kultura, ulice, parkovi, valuta, ljudi i ljudi.

I ljudi.
Te promene su toliko korenite da sve živo pamtite više nego ikad. Čak i neke sitnice koje su se takvih godina desile teško se zaboravljaju. A muzika je sve osim sitnice. To znači da ploče u kojima uživaš u takvoj godini imaju posebno mesto na polici. I u srcu. Baš takvim pločama se bavimo u poslednjoj ovogodišnjoj Gistro FM epizodi.

Danas predstavljam 20 albuma koje sam najviše slušao u 2018. Dakako da ima mnogo boljih ploča od ovih sa moje liste, ali u tome i jeste čar individualnog izbora. Lični muzički izbor je kao priča o sebi. Gde sam bio, šta sam radio, šta me bolelo i šta me veselilo. Ovde nema najboljeg i najgoreg. Tu su samo ploče koje su me pomerile na razne načine. Mnoge od njih mi to još uvek rade, a za neke znam da nikad neće prestati. Nemam pojma da li je muzička 2018. bila generalno bogata ili siromašna, ali kako mi je od početka bila ogromna, mnogi albumi su mi postali baš takvi.

Sledeće nedelje vas čeka epizoda u kojoj slušamo neke od najlepših pesama iz ove godine. Što ćemo raditi i danas.

S nadom da nas od januara čekaju još luđe muzičke avanture, svima kojima nedelje mirišu na Gistro FM, želim da poželim sve najlepše u sledećoj godini.

(I ovonedeljna epizoda se u 14h emituje na Radio Aparatu, a u podne na splitskom KLFM radiju).

autor: Vladimir Skočajić Skoča, 30/12/2018

, ,

Vezane objave

Arhiva

Hladan decembar u toploj sobi

12:00–14:30 Nedjelja 18.12.2016.

Ako niste sigurni gde cveta decembarsko cveće, zavirite u današnju Gistro epizodu. Gistro FM predstavlja nove i stare albume najrazličitijih žanrova.

Muzika za oblačno septembarsko popodne

12:00–14:30 Nedjelja 3.9.2017.

Dok sunčani avgust putuje na južnu hemisferu, nama stiže prva kišna septembarska nedelja. To je onaj dan kada su noge obično na tabureu, u glavi mir, na šporetu ručak, u krilu knjiga.

December Morning

12:00–14:00 Nedjelja 5.12.2021.

Počeo je poslednji mesec u godini. Obično je hladan. Mada, nekad i ne toliko. To valjda zavisi od toga koju emisiju slušate.

MUZIKA KOJA PRIZIVA LETO

12/06/2016.

Bilo bi lepo da dođu svi oni koje želimo da dođu. Neki možda hoće, neki možda i ne, ali kada je najtoplije godišnje doba u pitanju tu nema dileme. Leto nas čeka iza ćoška, a 565. izdanje emisije Gistro FM mu sve vreme namiguje i doziva ga onim pokretom kažiprsta.

Tjedna rotacija

Arhiva

SELF ESTEEM / Prioritise Pleasure

SEELENLUFT / Out Of The Woods (2002)

METRONOMY / It’s good to be back

LOUSIAHHH!!! / In Session

FONTAINES D.C. – Live At Kilmainham Gaol (2021)

PORTO MORTO / Portopop