KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Terraneo / Exit / Inmusic 2011

20:00–22:00 Ponedjeljak 3.5.2021.

Deseta godišnjica legendarne regionalne festivalske 2011.

Baš izgleda i zvuči nevjerovatno, ali evo, prošlo je – dobro, proći će nadolazećeg ljeta – već deset godina od one legendarne festivalske 2011. sa krnjim dvodnevnim i lajnapovski poprilično tananim Inmusicom u Lipnju, posljednjim izrazitije rokerskim izdanjem Exit festivala u Srpnju te naposljetku prvim i najbojim izdanjem Terraneo festivala u Kolovozu.

Kalendarski početak ljeta smo imali priliku dočekati na Jarunu uz generalno raznovrsnu i nelošu ali ipak nekako tanku ponudu izvodjača – u dva dana festivala nazočio sam na ukupno svega četiri cijela nastupa koja su me zanimala(Arcade Fire, the Dø, TV on the Radio i moj headliner festivala i, da nije bilo Pulpa na Exitu, headliner cijelog ljeta – Mike Skinner a.k.a. the Streets) – osim njih uspio sam pogedati i drugi dio nastupa Owerflowa i zadnjih par pjesama Grindermana.

Festivalsko ljeto se nastavilo preko Drine, na impozantnoj Petrovaradinskoj tvrdjavi koja je nudila, ako dobro pamtim, nastupe na čak 18 bina kroz čak četiri festivalska dana (danas bi to moooožda bilo i previše ali onda  nije bilo nikakvih problema sa tim i takvim trajanjem – uostalom, i glavni dio mitske Primavere, računajući i onaj nulti, ‘besplatni’ dan ukupno traje 4 dana i taj ubitačni ritam ne predstavlja nikakvu prepreku dobroj zabavi od jutra do sutra svakoga od tih dana..). Posljednji rokerski Exit omogučio mi je gledanje mnogih legendi poput Portishead, Bad Religion, Laibach, Kreator, Discharge, Underworld, novijih aduta M.I.A. Beirut i Editors, domaćih snaga Darkwood Dub, Nežni Dalibor i, ovoga puta cijeli nastup grupe Owerflow te vrhunac cijelog festivala i koncertnog ljeta, a bogami i cijele mi dosadašnje koncert-going karijere uz briljantni nastup apsolutnih legendi iz grupe Pulp!!

Ipak, što se samih festivala tiče, apsolutni pobjednik je bio prvi Terraneo – u trajanju od suludih 5 dana(ja sam nazočio samo na prva tri) i uz line up kojega se ne bi posramili ni najveći svjetski festivali, Terraneo nam je omogučio uživanje u pregršt aktualnih top-izvodjača (Destroyer, La Roux, Crystal Castles, Frank Turner, Mogwai, the National, the Thermals, Liars, the Raveonettes…), legendi (Wovenhand, Oneida, the Fall), domaćih nada (Repetitor, My Buddy Moose i toga ljeta nezaobilazni Owerflow, kojega sam tako gledao na sva tri regionalna festa!) i jednog pravog pravcatog vrhunskog supergroup super benda (the Baseball Project).

 

U ovim tmurnim godinama kada prvenstveno žalimo za ugašenim festivalima s naglaskom na zadnje dvije (prošlu i upravo nadolazeću) sezone uništene pandemijom, umjesto uvoda u neko fino festivalsko ljeto, podsjetimo se barem nakratko na neka koncertno puno bolja i sretnija vremena.

QRT večeras predstavlja pjesme naj-izvodjača sa ovih festivala i to kronološkim redom(dakle onako kako su i nastupali i kako smo ih i gledali) – vi si prvo natočite veliki Tuborg, pa zidarku Jelen piva te naposljetku mali Hajni i vratite se maštoplovom u tu nevjerovatno dviiljadeijedanaestu!!

 

 

 

 

autor: Gaal, 30/04/2021

, , , ,

Vezane objave

Arhiva

Q8!!

22/07/2013.

Drugi put tri QRTovca unutar 120 minuta – tko zna šta se sprema ovaj put…

Anći, Brzi i Dajana

20:00–22:00 Ponedjeljak 14.6.2021.

i naravno Džej.

Magnetic

20:30–22:30 Ponedjeljak 21.8.2017.

Svaki dan je riot, a ponedjeljak nije iznimka.

QRT 11 Good Vibrations

12/08/2013.

Bez presvetog trojstva, Maar za kormilom pod utjecajem filma Good Vibrations i punk ikone zvane Terri Hooley.

Tjedna rotacija

Arhiva

BLACK MIDI / Cavalcade

LCD SOUNDSYSTEM / Sound of Silver (2007)

BAD DAUGHTER / Favourite Game

SUBB-AN / Rebel Rave

NEW ORDER / Live at Alexandra Palace

KOIKOI / Pozivi u stranu