KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

SMD

20:00–23:00 Četvrtak 9.11.2017.

Večeras u drugom satu Demosa slavimo deset godina Simian Mobile Disca.

Početkom dvijetisućitih James Ford i Jas Shaw svirali su u britanskom indie bendu Simian. Njihova stvar Never Be Alone postala je veliki hit, ali u remix verziji od Justice  – We Are Your Friends. Raspadom Simiana nastaje Simian Mobile Disco čiji je zvuk, ukorijenjen u analognoj produkciji, uspješno mutirao od electro popa do techna.

Nastupni album donio je velike singlove: It’s The Beat, I Believe, Hustler, Tits and Acid… Sljedeći album koketira s popom i uključuje vrlo uspješna vokalna gostovanja: Gruff Rhys (Super Furry Animals), Alexis Taylor (Hot Chip), Beth Ditto (Gossip), Chris Keaning (Yeasayer)..

Nakon toga svjesno odustaju od pojavljivanja u pop domeni i posvećuju se analognom techno zvuku na albumima koji su uslijedili. Objavili su i jedan live album koji su snimili u blizini nacionalnog parka Joshua Tree koristeći samo jedan synthesizer i dva sequencera.

Za spomenuti je svakako i producentski rad James Forda s drugim izvođačima. Zvuk je brusio ovim bendovima: Klaxons, Arctic Monkeys, Peaches, Florence and the Machine i Depeche Mode.

autor: Ante Marković, 09/11/2017

Vezane objave

Arhiva

Face The Music

20:00–23:00 Četvrtak 18.10.2018.

Čini se da ne postoji točka prekida za stjecanje novih ukusa u glazbi, ali većina ljudi formira svoj ukus do dobi od osamnaest ili dvadeset godina.

David August

24/10/2013.

Stvarno bi velika šteta bila propustiti debut album mladog njemačkog producenta Davida Augusta. To i još puno lipih stvari večeras u Demosu – emisiji (ne)popularne glazbe. Od 23 sata pripadajući after s Hot Since 82 u glavnoj ulozi – Radioactivity !

JAMC

20:00–23:00 Četvrtak 23.2.2017.

The Jesus And Mary Chain je bend kojeg jako volim, ali nije da se baš nešto radujem njihovom najavljenom povratničkom albumu, ako me razumijete..

QOTSA

05/06/2014.

Jedan od najvećih rock bendova uopće, Queens of the Stone Age, prvi put svira samostalni koncert u Hrvatskoj. Zagrebački velesajam, sljedeći utorak, 10. lipnja. Idete ? Tim povodom posvećen im je dio večerašnje emisije (ne)popularne glazbe.

Tjedna rotacija

Arhiva

GUIDED BY VOICES / It’s Not Them. It Couldn’t Be Them. It Is Them!

FAITH NO MORE / Angel Dust (1992)

BAND OF HORSES / Crutch

JAMES HOLDEN / Balance

ME FIRST AN THE GIMME GIMMES / Ruin Jonny’s Bar Mitzvah (2004.)

JAPANSKI PREMIJERI & VAVA / New Green Cabaret