KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Regionalni metal albumi koji su obilježili 2015. godinu (I.dio)

Wolfram – “Music Of The Heaten“

Debi album “Music Of The Heaten” novosadskog sastava Wolfram kojeg su producirali Marko Dorić i Dušan Prentović. Zreli materijal na kojem se nalazi devet pjesama i koji nam ispostavlja mješavinu raznih glazbenih žanrova.

Brainswitch – “And The World Sleep“

Debi album “And The World Sleep” mostarskog alternative metal sastava Brainswitch na kojem se nalazi dvanaest pjesama. Producirao ga je Đeno Mujić, a masterizirao James Plotkin u svom filadelfijskom studiju. Na materijalu se nalazi dvanaest pjesama, a objavljen je za Nocturne Media.

Corbansick – “Shattered Skin“

Debi album “Shattered Skin” sarajevskog sastava Corbansick koji je objavljen tokom travnja. Na materijalu se nalazi osam pjesama. Album prati spot za pjesmu “Merida“.

Trigger – “Vreme čuda“

Materijal “Vreme čuda” beogradsko-pančevačke metal/rock petorke Trigger objavljen za izdavačku kuću Odličan Hrčak. Album obiluje gostima, a lirički se bavi problemima današnjice i poremećenim društvenim vrijednostima.

AngelSeed – “Crimson Dyed Abyss“

Materijal koji je objavljen 29.11. za Sliptrick Records. Snimljen je na relaciji Hrvatska-Švedska, a na njemu je, osim benda produkciju radio Jens Bogren (Fascination Street Studios). Na albumu gostuju Christopher Amott (Armageddon, ex-Arch Enemy) koji svira solo na pjesmi “Forever Blind“, Mikkel Sandager Pedersen (One Machine, ex-Mercenary) koji je odradio muške vokale na pjesmi “Bloodfield“, Zoran Mišić koji pjeva duet sa Larom u pjesmi “Breaking Dawn” i Stefan Isebring koji je svirao flautu i nyckelharpa na nekoliko pjesama.

STIM – “Primal”

Materijal je objavljen u vlastitom aranžmanu. Snimam je u Bang Bang Records studiju u Varaždin. Miks i master je radio Mislav Bunić, produkciju Mislav Bunić & Stim, a cover and logo je dijelo cijelog benda.

Cardinal Point – “Spit On Trust And Reliance“

Debi album “Spit On Trust And Reliance” southern heavy/rock četvorke iz Vranja. Objavljen je 26. rujna za Nocturne Media.

Counterfate – “Chasing Life“

Debi album alternative metal/rock sastava Counterfate iz Pančeva objavljen za Nocturne Media. Producirao ga je Vladimir Zdravković, dok je omot kreirao Marko Tulić – Švamenzi. Na albumu se nalazi deset pjesama.

Defiant – “Morbid Spiritual Illness“

Treći album hrvatskog sastava Defiant koji je objavljen 25.studenog za Miner Recordings. Prožet je sa utjecajima death/black metala, te thrash metala koje su odlično zapakirali u svom stilu. Vokal se odlično uklapa u sve pjesme, a lirički zalazi u teme koje se dotiču mistike božanskog svijeta i ništavila modernog čovjeka. Omot odlično prezentira ono što tekstovima žele prenijeti, te oslikava trulost današnjeg čovječanstva, te njegovo srljanje u propast zajedno sa svim mistikama koja je taj isti čovjek kroz tisućljeća stvarao. Za ljubitelje sirove i eksplozivne glazbe album je pun pogodak.

Superhammer – “Superhammer” EP

Na ukupno pet pjesama koji se mogu pronaći na ovom EP-u, stoner/rock sastav Superhammernam donosi distorzirani blues u kombinaciji  sa onim što su u svojim boljim danima kreirali bendovi Down, Crowbar, Eyehategod iCorrosion Of Conformity. Album obiluje raznim gostima, a svirka je prilično jasna, kompozicijski i aranžmanski.

Inmate – “Tree Of Life“

Drugi album grupe Inmate iz Velenja koji je objavljen 26.kolovoza. Producirao ga je Tat Purusha, snimljen i miksan je u Supersoul studiju, a masterizirao ga je Kris Belaen u CCR Recording studiju. Omot albuma kreirao je Silvo Juvan, a na materijalu se nalazi 15. pjesama. Filozofija albuma “Tree Of Life” je da jedno društvo može napredovati samo ukoliko pojedinac da sve od sebe na svim područjima svog života – fizičkom, emocionalnom, društvenom i duhovnom.

powered by Metal Jacket Magazine

autor: Vjeran Birimiša, 25/12/2015

Vezane objave

Arhiva

Dance Wild and Free

21:00–22:00 Nedjelja 18.4.2021.

Listen Pila Naopako every Sunday at 9 pm (cest) at www.klfm.org or https://www.mixcloud.com/pila-naopako/stream/.

Summer edition Vol. 1

21:00–22:00 Nedjelja 23.7.2017.

Došlo je vrijeme da i mi malo uzmemo pauzu i prepustimo se ljetnim radostima. Sat vremena žestoke glazbe je svakako…

Iced Earth dolazi 25. 01. da nam napokon zaledi zemlju

12/01/2014.

Iced Earth dolazi 25. 01. da nam napokon zaledi zemlju, a do tad i nakon slušajte Pilu Naopako :)

Intervju sa Domagojem iz Svoystva, kratki razgovor sa Bijelom Kremom, novosti, zanimljivost,…. Pila Naopako večeras 19:30h

30/03/2015.

U ovoj Pili Naopako možete poslušati intervju sa Domagojem iz benda Svoystvo povodom izdavanja EP-a. Razgovarali smo sa bendom Bijela Krema uoči…

Tjedna rotacija

Arhiva

BOLIS PUPUL / Letter to Yu

RED HOT CHILLI PEPPERS / Blood Sugar Sex Magik (1991)

King Gizzard And The Lizard Wizard / Le Risque

GREG WILSON / Essential Mix

FELA KUTI / Live!

ĐAVOLI / Hallo Lulu 22

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM