KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Radionica interpretacije / govorenja poezije

Dragi ljubitelji poezije, od 24. do 28. srpnja održavat će se radionica interpretacije / govorenja poezije (s naglaskom na ljubavnu poeziju) koju će voditi Laura Bošnjak.

Radionica će se održavati u večernjim terminima od 20 do 22 h u prostoru studija PlayDrame.

U fokusu radionice je način na koji možemo prenijeti vlastiti sadržaj kroz pjesmu bez da se bavimo onim poznatim “što je pjesnik htio reći”. Prva dva temina naglasak će biti na razbijanju predrasuda glede govorenja poezije i na odmicanju od naučenih obrazaca „recitiranja“. Za početak ćemo svi raditi na istom materijalu kako bi osvijestili koliko različitih interpretacija svatko od nas sam po sebi nosi! Naredna dva dana radit ćemo na pjesmama koje sami odaberete i kroz tu poeziju tražiti vaše vlastito izvođačko autorstvo — izrazite interpretaciju koja se vama sviđa, a ne onu za koju mislite da je ispravna! Zadnji dan radionice iskoristit ćemo za igranje s izabranim pjesmama u konkretnim dramskim situacijama, u paru ili u grupi, te ćemo tekst poezije koristiti kao tekst dijaloga.

Za više informacija o programu radionica i cijeni nazovite na broj 091 955 1655.

autor: Kristina Tešija, 21/07/2023

Vezane objave

Arhiva

qFEST u Beton kinu

20:00–22:00 Ponedjeljak 10.6.2019.

I ove godine ususret Splitskom prajdu kolektiv queerANarchive organizira qFEST. Filmski program festivala održat će se 10. i 13. lipnja…

Jelena Vujović: “Jedan sekund traje dugo”

12/06/2023.

Wip (work in progress) prezentacija suvremene cirkuske predstave na Maloj sceni u Domu mladih u srijedu 14.6. u 19 sati

PLATFORMAT / DOM MLADIH

28/04/2013.

PLATFORMAT je festival nezavisne kulture i umjetnosti koju od 3. do 12. svibnja 2013.g. organizira Platforma Doma mladih u Splitu s ciljem koncentriranja kulturnih i umjetničkih događanja u Domu mladih, prostoru za izvaninstitucionalnu suvremenu kulturu.

Dizajn za inkluzivnost — radionice aktivističkog plakata

29/09/2023.

Želiš izraditi aktivistički plakat koji će netko na ulici zamijetiti, i još važnije, shvatiti poruku? Za tebe organiziramo radionice aktivističkog…

Tjedna rotacija

Arhiva

PinkPantheress / Heaven Knows

HARUOMI HOSONO / Hosono House (1973)

Björk ft. Rosalía / Oral

ACID PAULI / Get Lost

THE DOORS / Live at the Aquarius Theatre

URBAN / Žena dijete (R)

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM