KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Radio Esplendor #2.13. w/Oxide

Loopjunkie Oxide ga pere za “Radio Esplendor”

RE OXA 2_Fotor

U priču vas lagano uvodimo domaćinskom selekcijom, a onda na “scenu” stupa naš gost a on je…

Oxide, DJ ime je nastalo prilično rano i slučajno, pokupljeno još u djetinjstvu prilikom danonoćnog ljetnog igranja crash team racinga, a održalo se tagiranjem markerom kroz osnovnu školu.
Kako je odrastao u restoranu u naselju bez djece i ekipe za igru na ulici, bilo je vremena ostvariti rani prvi dodir s glazbom, kroz probiranje i puštanje vinila iz obiteljske kolekcije. Susret s elektronskom glazbom dogodio se malo kasnije, sredinom devedestih kroz Hit Depo i elektroniku s tv-a.
Prvi doživljaji s partija nastupili su skoro 10 godina kasnije, gdje hvata zadnje dobre trenutke splitskog Metropolisa.
Nekoliko godina kasnije, uz sve češće posjete Kocki, upoznaje Loopjunkiese koji su vodili već poprilično uspješnu dnb večer – Karantenu.
Jedne noći našao se u jednom zagrebačkom klubu,a za gramofonima ni manje ni više nego mala Digital Mystikz. Očaran tim momentom i totalno svježim zvukom iz londona, počinje slagati prve Dj setove i paralelno s tim postaje aktivan član Loopjunkiesa.
Ubrzo nakon toga starta i Beatslap, Oxide-ova matična večer,orijentirana na mnoštvo raznih UK žanrova kao dubstep, garage, grime etc, a posebno simpatičan je bio period kad se jedno ljeto zabrijalo na UK funky, pa se dogodio Roska,tropski vajb u mračnom podrumu kocke.
Od recentnijih gostovanja valja istaknuti Om Unit-a, Sam Bingu i Kamikaze Space Programme.
Oxide-ov dj set danas se također ne može obuhvatiti jednom rječju ili žanrom, niti ima stalnu atmosferu, ali može se reći da je svakako u potpunosti okrenut selektiranju aktualnih, ali i klasičnih, uvijek raznolikih techno/house/electro izdanja koje slaže u zabavne dj setove, pa tako ne krije da su mu, kad je s druge strane pulta, najdraži versaitilni dj-i/selektori koji će dobro “ubosti” selekciju u svakom trenutku,a od globalnih favorita uvijek će navesti Hessle audio ekipu kao dugogodišnju konstantu kad je u pitanju svježina odabira.
Oxide nije DJ od velike promocije, pa je zanimljivo da je tek nedavno počeo objavljivati mikseve, na njegovom soundcloud profilu možete provjeriti neke novije snimke.

autor: Marko Friedl, 27/03/2015

Vezane objave

Arhiva

Radio Esplendor #7.16.

19:00–21:00 Srijeda 17.6.2020.

House, Disco, Balearic, World Music, Tropical, Zouk i sva ostala mjesta koja se mogu podvesti pod nazivnik Esplendor

Radio Esplendor #3.2.

09/10/2015.

Dvosatno putovanje predjelima toplog i razlomljenog elektroničkog zvuka by Marko Friedl

Radio Esplendor #8.8.

19:00–21:00 Srijeda 9.12.2020.

Vraćamo se u studio nakon prošlotjedne “siromašne” emisije. U današnjem Esplendoru čeka nas red priče o aktualnostima na sceni kojih unatoč vegetacijskom periodu ne fali, red glazbe, red najave nekih novotarija i tako u krug dok ne ispucamo termin 🙂
S vama su od 19.00 h na klfm.org Gogi Oz i Marko Friedl

ESP 2.5.

19/09/2014.

Porcija underground disca i svega što se može nadovezati na taj pojam…

Tjedna rotacija

Arhiva

BRITTANY HOWARD / What Now

RAMONES / Ramones (1976)

ST. VINCENT / Broken Man

RECONDITE / Groove

DARKSIDE / Live at Spiral House

IPPIO PAYO / Talking Birds

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM