KLFM

Kunst & Liebe Frequency Machine

Queer u eteru – uvreda

17:00–18:00 Ponedjeljak 13.6.2022.

U novoj emisiji Queer u Eteru – koju na valovima KLFM-a emitiramo u ponedjeljak, 13. lipnja, s početkom u 17 sati – pričamo o uvredi upućenoj neheteroseksualnim osobama koja nas prati na svakom koraku, određuje naše identitete, naše odnose prema drugima, prema društvu te koju je društvo formiralo prije našeg dolaska na svijet i prije nego što smo osvijestili svoju seksualnost.
Kao podlogu za ovaj razgovor koristiti ćemo se idejama iz kritičkih tekstova francuskog pisca i filozofa Didiera Eribona, koji je u svojoj knjizi “Insult and the Making of the Gay Self” ustvrdio kako sve počinje s uvredom. Autor se u spomenutoj knjizi bavi različitim društvenim i političkim fenomenima kroz koje se uvreda manifestira, kao i načinima našeg otpora uvredi ili života s uvredom. Važno je uzeti u obzir i autorovo osobno iskustvo iz kojeg, kako što i sam primjećuje, proizlazi knjiga koja se fokusira na probleme specifične za gej cis muškarce. Doduše, vjerujemo da je uvreda, kao i sram koji ona gradi, zapravo upućena i namijenjena svima koji svojim seksualnim i/ili rodnim identitetom odudaraju od heteronormativne seksualnosti i rodne binarnosti koju ona generira. O tome kako se točno heteronormativna uvreda reflektira na cijeli spektar LGBTIQ identiteta, pričat ćemo s Dujom, Olgom i Marinom. Emisiju uređuje i vodi Lana, za glazbeni izbor je zaslužan Gabi, a montažom se pozabavio Igor.
Emisija Queer u Eteru realizira se uz financijsku podršku Ministarstva kulture i medija RH. Mišljenja izražena u emisiji mišljenja su autorica i autora i ne održavaju stavove donatora.

autor: Mirta Barić, 13/06/2022

Vezane objave

Arhiva

HITOVI NAPADAJU

26/04/2013.

12.00 – 14.00 Svakodnevna doza hitova u glavu!

qRUŽOK u karanteni

17:00–18:00 Ponedjeljak 8.6.2020.

Stigao je još jedan qRUŽOK u karanteni. I ovog puta s vama su Igor i Tonči, te Hrvoje kao glazbeni…

Queer u eteru s Anom Opalić

17:00–18:00 Ponedjeljak 28.2.2022.

U radio emisiji Queer u eteru koja ide u eter ovog ponedjeljka, 28. veljače, u 17 h na KLFM radiju…

It’s Okay to Cry

17:00–18:00 Ponedjeljak 22.2.2021.

U mjesecu LGBTIQ+ povijesti emisija Queer u eteru slavi život elektroglazene junakinje SOPHIE. #godisTRANS #piscesseason Emisija ide u standardnom terminu…

Tjedna rotacija

Arhiva

PinkPantheress / Heaven Knows

TERENCE TRENT D’ARBY / Introducing the Hardline According to…(1987)

Björk ft. Rosalía / Oral

ACID PAULI / Get Lost

THE DOORS / Live at the Aquarius Theatre

URBAN / Žena dijete (R)

playlist

Listen on Online Radio Box! KLFM